Θύμα κλοπής ο Ανδρέας Καραγιάννης: «Καλόγρια» του έκλεψε πορτοφόλι, δίπλωμα και 500 ευρώ

Ένα περιστατικό που προκαλεί σοκ αλλά και έντονο προβληματισμό αποκάλυψε ο Ανδρέας Καραγιάννης, μέσα από βίντεο που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο ίδιος έκανε γνωστό ότι έπεσε θύμα κλοπής σε έναν από τους πιο γνωστούς προσκυνηματικούς χώρους της χώρας, όταν άγνωστη γυναίκα που παρουσιαζόταν ως μοναχή φέρεται να του αφαίρεσε χρήματα και προσωπικά αντικείμενα.
Η «μαϊμού» καλόγρια και τα 500 ευρώ που εξαφανίστηκαν
Το περιστατικό σημειώθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου, στον Προκόπη Ευβοίας, έναν τόπο που καθημερινά προσελκύει πλήθος πιστών. Ο Ανδρέας Καραγιάννης είχε μεταβεί εκεί με σκοπό να προσκυνήσει και να λάβει ευλογία, χωρίς να φαντάζεται ότι η επίσκεψή του θα κατέληγε σε μια τόσο δυσάρεστη εμπειρία.
Σύμφωνα με όσα περιέγραψε, τη στιγμή που βρισκόταν μέσα στον χώρο του ναού και προετοιμαζόταν για το προσκύνημα, άφησε για λίγο τα προσωπικά του αντικείμενα προκειμένου να συμμετάσχει στη διαδικασία. Εκεί φαίνεται πως εκμεταλλεύτηκε την περίσταση μια γυναίκα που βρισκόταν κοντά του, ντυμένη με ρούχα που παρέπεμπαν σε μοναχή, χωρίς όμως –όπως καταγγέλλει– να έχει καμία σχέση με μοναστική ζωή. Η γυναίκα αυτή φέρεται να κινήθηκε διακριτικά στον χώρο, δημιουργώντας την εντύπωση ότι είναι απλώς μία ακόμη προσκυνήτρια. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, μόλις της δόθηκε η ευκαιρία, άρπαξε το πορτοφόλι του και εξαφανίστηκε, χωρίς να γίνει άμεσα αντιληπτή.
Η απώλεια δεν περιορίστηκε μόνο σε χρηματικό ποσό. Όπως ανέφερε, μέσα στο πορτοφόλι υπήρχαν περίπου 500 ευρώ, αλλά και σημαντικά προσωπικά έγγραφα, όπως ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης, διαβατήριο και τραπεζικές κάρτες. Η κλοπή αυτή, πέρα από την οικονομική ζημιά, προκάλεσε και μεγάλη ταλαιπωρία, καθώς η διαδικασία αντικατάστασης όλων αυτών των εγγράφων είναι χρονοβόρα και απαιτητική.
Ο Ανδρέας Καραγιάννης δεν έκρυψε την απογοήτευσή του, κυρίως γιατί το περιστατικό συνέβη σε έναν χώρο που θεωρείται ιερός και ασφαλής για τους πιστούς. Όπως τόνισε, τέτοιου είδους συμπεριφορές πλήττουν όχι μόνο τα άτομα που πέφτουν θύματα, αλλά και το αίσθημα εμπιστοσύνης που υπάρχει σε τέτοιους χώρους.
Διαβάστε επίσης
«Χρηστός Ανέστη, αληθώς Ανέστη. Μεγάλη προσοχή σε όλους. Μόλις είχα πάει να προσκυνήσω στο προσκύνημα του Άγιου Ιωάννη του Ρώσου εγώ στον Προκόπη Ευβοίας. Eίχα πάει στο παρεκκλήσι του Αγίου Παϊσίου για να φορέσω τον σκούφο για να πάρουμε ευλογία από τη Ζώνη. Ήταν μία ψευτοκαλόγρια από αυτές που τριγυρνάνε γύρω γύρω εδώ και υποδύονται τις μοναχές χωρίς να είναι. Είχα αφήσει το πορτοφόλι μου για να προσκυνήσω και να βάλω τη ζώνη μου, τη ζώνη του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου και το σκουφάκι του, την ευλογία, το πορτοφόλι μου εξαφανίστηκε, με 500 ευρώ μέσα, με όλες μου τις κάρτες, με ταυτότητα, με διαβατήριο, με δίπλωμα οδήγησης. Πολύ μεγάλη προσοχή που αφήνεται τα πράγματά σας και πολύ μεγάλη προσοχή τις καλόγριες που έρχονται πίσω σου μόνο και μόνο δήθεν ότι προσκυνάνε και τελικά σε κλέβουν. Να είναι ευλογημένο, καμία κακία, Χρηστός Ανέστη σε όλους, αλλά μεγάλη προσοχή» τονίζει ο ίδιος.






0 ΣΧΟΛΙΑ