ΑΡΧΙΚΗ VIDEO

Κίεβο: Τουλάχιστον 5 οι νεκροί από πυροβολισμούς σε σούπερμαρκετ – Σοκαριστικά βίντεο από το μακελειό, σκληρές εικόνες

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται ολόκληρο το Κίεβο μετά την αιματηρή επίθεση στην περιοχή Χολοσίεφσκι, καθώς οι έρευνες των αρχών για το τραγικό περιστατικό συνεχίζονται εντατικά.
Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται ολόκληρο το Κίεβο μετά την αιματηρή επίθεση στην περιοχή Χολοσίεφσκι, καθώς οι έρευνες των αρχών για το τραγικό περιστατικό συνεχίζονται εντατικά.
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Μια τραγική και πρωτοφανής σε βιαιότητα επίθεση συγκλόνισε το Κίεβο, αφήνοντας πίσω της τουλάχιστον πέντε νεκρούς και πολλούς τραυματίες. Το επεισόδιο, το οποίο προκάλεσε άμεση κινητοποίηση των αρχών, έλαβε χώρα στην περιοχή Χολοσίεφσκι, στο νότιο τμήμα της πόλης, σκορπίζοντας τον τρόμο στους πολίτες. Την τραγική είδηση επιβεβαίωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τονίζοντας το μέγεθος της απώλειας και την αποφασιστικότητα της πολιτείας για τη διαχείριση της κατάστασης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία, ο δράστης ξεκίνησε την εγκληματική του δράση στον δρόμο, ανοίγοντας πυρ αδιακρίτως κατά των περαστικών. Στη συνέχεια, σε μια κίνηση που κορυφώθηκε σε ομηρία, εισέβαλε σε ένα κοντινό σούπερ μάρκετ, εγκλωβίζοντας πολίτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα εντός του καταστήματος. Η κατάσταση κλιμακώθηκε περαιτέρω όταν ο δράστης άρχισε να πυροβολεί κατά των αστυνομικών δυνάμεων που είχαν αποκλείσει το κτίριο. Η επέμβαση των αρχών ήταν καθοριστική, με τον δράστη να πέφτει τελικά νεκρός από αστυνομικά πυρά, δίνοντας τέλος στην ομηρία.

Ο δήμαρχος της πρωτεύουσας ανέφερε ότι ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε τουλάχιστον 15 άτομα, εκ των οποίων τα δέκα, ανάμεσά τους και ένα παιδί, διακομίστηκαν άμεσα σε νοσοκομεία για την παροχή ιατρικής φροντίδας. Ο γενικός εισαγγελέας της Ουκρανίας, Ρουσλάν Κραβτσένκο, διευκρίνισε ότι από τους πέντε συνολικά νεκρούς, οι τέσσερις έχασαν τη ζωή τους κατά την αρχική επίθεση στον δρόμο, ενώ ένα ακόμα θύμα εντοπίστηκε μέσα στο σούπερ μάρκετ. Σχετικά με τον δράστη, οι αρχές τον ταυτοποίησαν ως έναν 58χρονο άνδρα με καταγωγή από τη Μόσχα, ο οποίος χρησιμοποίησε αυτόματο όπλο για να εκτελέσει το αποτρόπαιο σχέδιό του.

Παράλληλα με την κατάληξη της ομηρίας, ο πρόεδρος Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι οι τέσσερις όμηροι που κρατούνταν εντός του σούπερ μάρκετ απελευθερώθηκαν σώοι μετά την επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων. Η υπόθεση παρουσιάζει ακόμα πιο σκοτεινές προεκτάσεις, καθώς αναφέρθηκε ότι ξέσπασε πυρκαγιά στο διαμέρισμα του 58χρονου δράστη, ενώ υπήρξαν πληροφορίες περί ενεργοποίησης εκρηκτικού μηχανισμού, οι οποίες ωστόσο βρίσκονται υπό διερεύνηση. Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για να αποσαφηνιστούν τα κίνητρα του δράστη και να διασφαλιστεί η πλήρης εικόνα της επίθεσης που βύθισε στο πένθος την πόλη.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου