Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ταραχή: Μελαχρινή γυναικάρα σηκώνεται να χορέψει ζεϊμπέκικο και αναστατώνει τα πλήθη

Φωτιά και λάβρα!

26 Ιανουαρίου 2023 07:12
Ταραχή: Μελαχρινή γυναικάρα σηκώνεται να χορέψει ζεϊμπέκικο και αναστατώνει τα πλήθη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είναι πολλές οι δυνατές χορευτικές στιγμές που έχουμε ζήσει σε τηλεοπτικές εκπομπές από άνδρες και γυναίκες, αλλά το ζεϊμπέκικο μιας γυναίκας, ιδίως αν χορεύεται με πάθος είναι κάτι το καθηλωτικό.

Σεισμό προκάλεσε με το ζεϊμπέκικο της μελαχρινή κουκλάρα σε ένα μουσικό αφιέρωμα της εκπομπής “Εξαιρετικά Αφιερωμένο”. Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: "Σείστηκε" η γη: Το ζεϊμπέκικο του Σταύρου Βαρθαλίτη που "γκρέμισε" το πλατό

Το ζεϊμπέκικο που «τρέλανε» τον τηλεοπτικό φακό - Το βίντεο έχει πάνω από 250.000 προβολές!

Ψάχνοντας στο Youtube, βρήκαμε ένα ζεϊμπέκικο, το οποίο έχει ξετρελάνει τον τηλεοπτικό φακό. Το συγκεκριμένο βίντεο έχει 230.695 προβολές.

Όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο, ο χορευτής με το όνομα Νίκος, άφησε τους πάντες άφωνους, όταν χόρεψε στην εκπομπή "Αϋπνίες" που έκανε η Αννίτα Πάνια στο Alter. Ο άνδρας, χόρεψε τον αντρικό χορό εξαιρετικά και καταχειροκροτήθηκε. Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που στην εκπομπή της παρουσιάστριας γίνεται χαμός. Πριν λίγο καιρό, στην εκπομπή της Αννίτας Πάνια, ένας άνδρας χόρεψε ''τρελό'' ζεϊμπέκικο και τους τρέλανε όλους.

Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε:

Τα "έσπασε" όλα ο Σπύρος Παπαδόπουλος: Το ζεϊμπέκικο και τα χιλιάδες views!

Έχετε δει τον Σπύρο Παπαδόπουλο να χορεύει ζεϊμπέκικο; Τα... "έσπασε" όλα ο παρουσιαστής σε μία από τις παλαιότερες εκπομπές του.

Ο παρουσιαστής της εκπομπής "Στην υγειά μας ρε παιδιά", έχει μετρήσει άπειρες εκπομπές. Σε μία από αυτές και συγκεκριμένα στην εκπομπή "Στην υγειά μας" στην ΕΡΤ, -πριν κάποια χρόνια- ο Σπύρος Παπαδόπουλος είχε χορέψει ένα από τα καλύτερα ζεϊμπέκικα. Εκτός όμως, από τον βαρύ, αντρικό χορό, πρόσφατα χόρεψε και ένα τσιφτετέλι, μαζί με γνωστή Ελληνίδα.

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

Μερακλίδικο: Αυτό είναι το θρασύ ζεϊμπέκικο που ξετρέλανε τους πάντες

Ανακαλύψαμε στο Youtube το πιο διάσημο και μερακλίδικο ζεϊμπέκικο στην Ελλάδα που ξετρελαίνει τους πάντες.

Λένε πως το ζεϊμπέκικο είναι χορός μοναχικός, με οδύνη, με εσωτερικότητα. Εκείνος που χορεύει δεν επικοινωνεί με το περιβάλλον, δεν τον νοιάζει αν τον κοιτούν ή αν περιεργάζονται τις κινήσεις του. Το πιο διάσημο ζεϊμπέκικο της Ελλάδας είναι το "Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας". Το έγραψε ο αείμνηστος Μάνος Λοΐζος για να "ντύσει" μια από τις πλέον χαρακτηριστικές σκηνές της ταινίας "Ευδοκία" του Αλέξη Δαμιανού, μιας ταινίας-σταθμός για το ελληνικό σινεμά.

Η υπόθεση αφορά μία ιερόδουλη και έναν λοχία που προσπαθούν να ζήσουν τον έρωτα, αντιμετωπίζοντας τα ταμπού της κοινωνίας και τις προσωπικές τους αγκυλώσεις. Η "Ευδοκία" του Αλέξη Δαμιανού, προβλήθηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 1971.

Σε μία συνοικιακή ταβέρνα, ένας φαντάρος σηκώνεται και χορεύει ζεϊμπέκικο με πάθος, θράσος, καρφώνοντας με τα μάτια του την όμορφη Ευδοκία. Εκείνη, αν και συνοδεύεται από τρεις άντρες, παρασύρεται στον ρυθμό του, του χτυπάει παλαμάκια, γελάει περιπαικτικά, τον κοιτάει σχεδόν αχόρταγα κι ένα "Παναγιά μου" βγαίνει από τα χείλη της. Πέραν από το θρασύ ζεϊμπέκικο, έχουμε εντοπίσει και το χορό του θανάτου που σημάδεψε ακόμη μια ταινία της Φίνος Φιλμ (δείτε εδώ το βίντεο).

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share