Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ανατριχιαστικό ζεϊμπέκικο: Γυναίκα χορεύει και καταχειροκροτείται - Το βίντεο έχει ξεπεράσει το μισό εκατ. προβολές!

Καταπληκτική!

1 Ιανουαρίου 2023 15:36
Ανατριχιαστικό ζεϊμπέκικο: Γυναίκα χορεύει και καταχειροκροτείται - Το βίντεο έχει ξεπεράσει το μισό εκατ. προβολές!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτό είναι το καλύτερο και πιο τίμιο ζεϊμπέκικο, που έχουμε δει στην ελληνική τηλεόραση. Μάλιστα το βίντεο έχει 593.197 προβολές!

Πριν κάποια χρόνια, και συγκεκριμένα το 2014, είχαμε δει μια γυναίκα, να χορεύει ένα καταπληκτικό ζεϊμπέκικο, στην εκπομπή "Στην υγειά μας ρε παιδιά", στον Alpha. Η εκπομπή ήταν αφιερωμένη στο ρεμπέτικο τραγούδι και όπως ήταν λογικό, τα ζεϊμπέκικα ήταν πολλά. Υπό τους ήχους του τραγουδιού "Ειν' ολα μαύρα", η γυναίκα χόρεψε και καταχειροκροτήθηκε.

Δείτε το βίντεο:

Ένα ακόμη ζεϊμπέκικο, που άφησε εποχή στην εκπομπή "Στην υγειά μας ρε παιδιά", ήταν αυτό της Νίκης Λάμη που "διέλυσε" το πλατό!

Ελληνική ψυχή: Το βαρύ ζεϊμπέκικο άνδρα στην άλλη άκρη της Γης με εκατομμύρια views στο διαδίκτυο!

Ο γνωστός Κύπριος χορευτής, Χρίστος Σιακαλλής, βρέθηκε στην αμερικανική μεγαλούπολη για να κάνει το ντέρτι, τη νοσταλγία για την πατρίδα, αλλά και τις αναμνήσεις μιας άλλης εποχής, μιας άλλης ζωής… λεβέντικη ζεμπεκιά.

Γιος του μεγάλου δασκάλου λαϊκής παράδοσης, Μίκη Σιακαλλή, υπηρετεί την τέχνη από τα πρώτα του κιόλας βήματα. Ο Χρίστος γεννήθηκε μέσα στον χορό!

Γνωστός για τον εξαιρετικό τρόπο που χορεύει ζεϊμπέκικο, κλήθηκε στις 27 Οκτωβρίου από την κυπριακή ομογένεια στη Νέα Υόρκη προκειμένου να χορέψει σε μια εκδήλωση με τον τίτλο «The Art OF Zeιmbekiko», αφιερωμένη στον Σάββα Τσίβικο, μια από τις πλέον σημαίνουσες προσωπικότητες του απόδημου Κυπριακού Ελληνισμού. Αμέσως στο μυαλό μας ήρθε το ζεϊμπέκικο της 98χρονης γιαγιάς στην Αυστραλία!

Όντας λάτρης του συγκεκριμένου χορού, οι διοργανωτές της εκδήλωσης, στην οποία παρέστησαν τα πλέον διακεκριμένα μέλη της Αμερικανικής Ομογένειας (όπως οι γενικοί πρόξενοι Ελλάδας και Κύπρου στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας και Βασίλειος Φιλίππου, αντίστοιχα) αποφάσισαν να τον τιμήσουν με μια σειρά χορών και τραγουδιών που ταξίδεψαν όλους τους παρευρισκόμενους πίσω στην πατρίδα.

Νότες και φωνή στα βήματά του έδωσε η «Όπερα της Κερύνειας» υπό την διεύθυνση του βαρύτονου Κωνσταντίνου Γιαννούδη. Σολίστ η Έλενα Χρήστου.

Ένα μαγευτικό συνονθύλευμα κλασσικής και λαϊκής μουσικής που κατάφερε να ταξιδέψει τους Κύπριους μετανάστες σε μονοπάτια που ίσως η καθημερινότητα να τους υποχρεώνει να ξεχνούν.

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share