Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021

Φρικτό τροχαίο στο κέντρο της Αθήνας: Πέρασε με κόκκινο και "σήκωσε στον αέρα" ντελιβερά!

Με τι πρόστιμο κινδυνεύει ο οδηγός;

1 Ιουνίου 2021 13:11
Φρικτό τροχαίο στο κέντρο της Αθήνας: Πέρασε με κόκκινο και
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σοκαριστικό τροχαίο ατύχημα συνέβη λίγο πριν τις 10:00 το βράδυ της Κυριακής σε κεντρικό δρόμο των Αθηνών. Όπως φαίνεται σε βίντεο ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας καταστήματος της περιοχής, ο οδηγός ενός Ι.Χ. αυτοκινήτου παραβιάζει τον ερυθρό σηματοδότη και συγκρούεται μηχανάκι delivery.

Από τη σφοδρότατη σύγκρουση ο οδηγός της μηχανής πετάγεται αρκετά μέτρα μακριά, ενώ περίοικοι σπεύδουν να καλέσουν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τον παραλάβει. Είναι τόσο σφοδρή σύγκρουση το ΙΧ αυτοκίνητο δέχτηκε σε ένα άλλο σταθμευμένο όχημα, προκαλώντας του σοβαρότατες ζημιές.

Ο οδηγός της μηχανής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο βαρύτατα τραυματισμένος, ενώ κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής διενεργεί προανάκριση.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Ποιο είναι το πρόστιμο αν περάσεις με κόκκινο φανάρι;

Πολλοί είναι οι οδηγοί στη χώρα μας που επιδεικνύουν ασυνείδητη –και ταυτόχρονα- επικίνδυνη οδηγική συμπεριφορά. Μεγάλο κομμάτι των παραβάσεων αφορά τον ερυθρό σηματοδότη, όπου σε πολλές περιπτώσεις πολλοί άνθρωποι είτε έχουν χάσει τη ζωή τους, είτε έχουν αποκομίσει σοβαρό τραυματισμό.

H παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη –λαϊκότροπα κόκκινο φανάρι- συνιστά μια παράβαση υψηλής επικινδυνότητας για τη ζωή και ως εκ τούτου ο ισχύων Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) επιβάλλει υψηλό χρηματικό πρόστιμο. Αυτό ανέρχεται σε 700 ευρώ και συνοδεύεται από αφαίρεση άδειας οδήγησης για 60 ημέρες/ στοιχείων οχήματος (πινακίδα) για 20 μέρες.

Επιπροσθέτως, σημειώνεται πως το πρόστιμο θα είναι σταθερό σε όσους έχουν ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα έως 50.000 ευρώ, ενώ θα διπλασιάζεται για όσους έχουν ετήσια εισοδήματα 50.001-100.000 ευρώ και θα τριπλασιάζεται για 100.001 ευρώ και πάνω.

Επομένως:

  • Για ετήσιο εισόδημα 50.001-100.000 ευρώ το πρόστιμο είναι 1.400 ευρώ
  • Για ετήσιο εισόδημα 100.001 και πάνω το πρόστιμο είναι 2.100 ευρώ

Λάβετε, παράλληλα, υπόψη πως σε περίπτωση παραβίασης του σηματοδότη για τρίτη φορά μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών η άδεια οδήγησης αφαιρείται δια βίου.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η αυστηρότητα του ισχύοντος ρυθμιστικού πλαισίου δεν πρέπει ν’ αποτελεί τον κατεξοχήν αποτρεπτικό παράγοντα ώστε να μην παραβιάζουμε τον ΚΟΚ. Αντιθέτως, πρέπει να σεβόμαστε τόσο τη δική μας ζωή όσο και όλων των συνανθρώπων μας που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο της χώρας.

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share