Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020

Αυτό το χαριτωμένο ζωάκι είχε εγκλωβιστεί σε ένα σωλήνα - Μόλις ξαναείδε τη μητέρα του...

Συγκινητικό!

28 Σεπτεμβρίου 2020 10:24
Αυτό το χαριτωμένο ζωάκι είχε εγκλωβιστεί σε ένα σωλήνα - Μόλις ξαναείδε τη μητέρα του...
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Τα πόσουμ ανήκουν στην κατηγορία των θηλαστικών και είναι από τα πιο χαριτωμένα μικροσκοπικά ζώα. Όταν αυτό το μικρό μαρσιποφόρο συνάντησε τη μητέρα του μετά τον απεγκλωβισμό του, η αντίδραση του συγκίνησε τους πάντες. Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μια ιστορία με πρωταγωνιστή ένα ζώο κάνει το γύρου του διαδικτύου, δείτε εδώ τι συνέβη όταν μια λεοπάρδαλη τα έβαλε με δυο λιοντάρια.

Το χαριτωμένο αυτό ζωάκι είχε εγκλωβιστεί μέσα σε έναν σωλήνα όταν το προσωπικό σε ένα νοσοκομείο άγριας πανίδας του έσωσε τη ζωή και το επέστρεψε στη μητέρα του. Μόλις το πόσουμ την είδε έπεσε στην αγκαλιά της και άρχισε να τη θηλάζει μετά μανίας καθώς απ' ότι φαίνεται δεν είχε φάει για μέρες. Το συγκινητικό της υπόθεσης είναι πως όσο το ζωάκι θηλάζει η μητέρα του δεν σταματά να το γλύφει.

Δείτε το βίντεο της επανασύνδεσης:

Το πιο επικίνδυνο ζώο στον κόσμο: Σκοτώνει τίγρεις, λιοντάρια και αρκούδες, τρέφεται με δηλητηριώδη φίδια!

Το πιο επιθετικό θηλαστικό στον κόσμο σύμφωνα με το περιοδικό «Scientific American» είναι ο αφρικανικός ασβός (honey Badger). Το βιβλίο ρεκόρ Γκίνες τον αναφέρει επίσης ως το «πλέον ατρόμητο ζώο στον κόσμο».

Οι αφρικανικοί ασβοί ζουν στην Αφρική και στην Ασία σε λαγούμια που έχουν εγκαταλείψει άλλα ζώα όπως τα άαρντ-βαρκ και δεν είναι ασβοί.

Ονομάζονται έτσι επειδή εμφανισιακά θυμίζουν τους κανονικούς ασβούς και γιατί λατρεύουν το μέλι. Ο ασβός και ο αφρικανικός ασβός είναι μη συγγενικά μέλη της οικογένειας των ικτιδών, της μεγαλύτερης ομάδας σαρκοφάγων. Περιλαμβάνει τις νυφίτσες, τις αγριόγατες, τα μινκ και τους αδηφάγους, όμως ο αφρικανικός ασβός είναι μοναδικός: είναι το μόνο είδος του γένους Mellivora που σημαίνει «μελιφάγος».

Ζωο επικίνδυνος τρώει

Οι αφρικανικοί ασβοί χρησιμοποιούν τα μεγάλα και δυνατά νύχια τους για να καταστρέφουν φωλιές τερμιτών, να λυγίζουν το κοτετσόσυρμα και κυρίως να διαλύουν κυψέλες. Σε αυτές οδηγούνται από τους ινδικάτορες, οι οποίοι κρώζουν όταν βρίσκουν κάποια κυψέλη και παίρνουν το μερτικό τους αφού φάνε οι αφρικανικοί ασβοί.

Ένα από τα πράγματα που καθιστά τον αφρικανικό ασβό τόσο ακατάβλητο αντίπαλο είναι το πολύ χαλαρό δέρμα του: αν πιαστεί από πίσω, μπορεί να στρίψει μέσα στο ίδιο του το δέρμα και να αντεπιτεθεί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να τον κυνηγούν ελάχιστα αρπακτικά, ενώ όταν προκληθεί επιτίθεται στα περισσότερα ζώα, ακόμη και στους ανθρώπους. Έχει αντιμετωπιστεί ή και σκοτώσει ύαινες, λιοντάρια, τίγρεις, χελώνες σκατζόχειρους, κροκόδειλους και αρκούδες.

Επικίνδυνο ζώο

Τρώει δηλητηριώδη φίδια που τα αρπάζει με τα σαγόνια του και τα καταβροχθίζει σε δεκαπέντε λεπτά. Επίσης τρώει και νεαρούς αφρικανικούς ασβούς, μόλις οι νεοσσοί φτάνουν ως την ενηλικίωση.

Σύμφωνα με τον θρύλο, η επίθεση των αφρικανικών ασβών περιλαμβάνει κυριολεκτικά χτυπήματα κάτω από τη μέση. Η πρώτη σχετική δημοσιευμένη καταγραφή έγινε το 1947, όταν παρατήρησαν έναν αφρικανικό ασβό να εuνουχίζει έναν ενήλικο βούβαλο.

Λέγεται επίσης ότι έχουν εuνουχίσει γκνου, νεροβούβαλα, αντιλόπες, ζέβρες και ανθρώπους.

Το 2009 στο ειδικό αφιέρωμα της εκπομπής Top Gear στην Μποτσουάνα, ο Τζέρεμυ Κλάρκσον ανέφερε: «Ο αφρικανικός ασβός δεν σε σκοτώνει για να σε φάει. Σου ξεριζώνει τους όpχεις».

Στο Πακιστάν ονομάζονται «Bijj» και λέγεται ότι παίρνουν πτώματα από τάφους. Τα ζώα αυτά έχουν τόσο τρομακτική φήμη, ώστε στη διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ, Βρετανοί στρατιώτες στη Βασόρα κατηγορήθηκαν ότι απελευθέρωσαν ολόκληρες αγέλες από ανθρωπόφαγα όμοια με αρκούδες τέρατα για να τρομοκρατήσουν τους ντόπιους. Αποδείχθηκε ότι ήταν αφρικανικοί ασβοί που οδηγήθηκαν στην πόλη επειδή πλημμύρισαν οι γύρω βάλτοι.

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share