Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Η απόλυτη επική μάχη μεταξύ λιονταριού και τίγρης - Παλεύουν μέχρι θανάτου και...

Ένα απίστευτο βίντεο

11 Αυγούστου 2020 13:32
Η απόλυτη επική μάχη μεταξύ λιονταριού και τίγρης - Παλεύουν μέχρι θανάτου και...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλές μάχες είναι φοβερές στο ζωϊκό βασίλειο, με το απόλυτο έπος, που μας καθηλώνει, να είναι ίσως αυτή μεταξύ λιονταριού και τίγρης, με την πάλη τους μέχρι θανάτου να μας κρατά άναυδους.

Σε ένα βίντεο από αληθινή μάχη, που έχει πάνω από 16.6 εκατομμύρια προβολές στο YouTube, ένα λιοντάρι και μια τίγρη έχουν εγκλωβιστεί και αναγκάζονται να παλέψουν για την επιβίωσή τους. Αμφότεροι δε θέλουν αυτή τη μονομαχία και προσπαθούν να ξεφύγουν, αλλά σύντομα κατανοούν πως πρέπει να διεκδικήσουν τη ζωή τους, ενώ απίστευτο είναι αυτό που συμβαίνει σε λιοντάρι, όταν σκοτώνει έναν μπαμπουΐνο.

Η τίγρη στην αρχή μοιάζει να κυριαρχεί, μιας και, όπως αναφέρεται στην περιγραφή, είναι δύο χρόνια νεότερη από το λιοντάρι, αλλά για αυτόν ακριβώς το λόγο κάνει κατασπατάληση της ενέργειας της, με αποτέλεσμα το λιοντάρι στη συνέχεια να πάρει το πάνω χέρι.

Η τίγρη μένει ξαπλωμένη, αλλά το λιοντάρι δεν καταφέρνει να την αποτελειώσει, ίσως επειδή δεν είναι και αυτή η επιδίωξή του, αφού επί της ουσίας πρόκειται για παγίδα, όπου τα δύο ζώα έπεσαν εξαιτίας των ανθρώπων. Κάπως έτσι, αποχωρεί από τη μάχη, αν και αυτή δεν τελειώνει εκεί.

Δείτε το βίντεο:

Ένα κοπάδι από λιοντάρια επιτίθεται σε ένα μωρό βουβάλι - Λίγα λεπτά μετά εμφανίζεται...

Τα λιοντάρια θεωρούνται ο βασιλιάς των ζώων και της άγριας φύσης και εκτός από πανέμορφα αιλουροειδή είναι και άκρως επιθετικά τις περισσότερες φορές.

Όταν τα λιοντάρια αποφασίζουν να επιτεθούν σε άλλα ζώα φροντίζουν ώστε αυτά να είναι άρρωστα ή γέρικα ή μωρά, σε κάθε περίπτωση τα θύματα πρέπει να είναι απομονωμένα από το κοπάδι τους, αν δεν είναι, τότε η αγέλη των θηρευτών φροντίζει να οργανώσει έτσι το κυνήγι, ώστε το υποψήφιο θύμα τους να απομακρυνθεί από τα άλλα, για να εξολοθρευτεί από την αγέλη και να κατασπαραχθεί απ΄αυτήν. Όπως ακριβώς επιχείρησαν να κάνουν και με αυτό το μωρό βουβάλι! Καμιά φορά όμως τα πράγματα δεν πάνε όπως έχουν σχεδιαστεί.

Σε ένα από τα πλέον υπέροχα και ενθαρρυντικά βίντεο που μας έρχονται από τη ζωή στην άγρια φύση, ένα κοπάδι βούβαλων σώζει το μικρό από τις αδηφάγες ορέξεις λιονταριών και κροκόδειλων μαζί! Η δύναμη των πολλών…

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share