Τρίτη, 04 Αυγούστου 2020

Το ζεϊμπέκικο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας που ξεσήκωσε όλο τον κόσμο- Προκαλεί μόνο συγκίνηση

Χαραγμένο στη μνήμη μας

13 Ιουλίου 2020 14:31
Το ζεϊμπέκικο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας που ξεσήκωσε όλο τον κόσμο- Προκαλεί μόνο συγκίνηση
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Follow us on Google News

Αυτό το ζεϊμπέκικο έχει γράψει ιστορία και συγκίνησε όλο τον κόσμο παγκοσμίως. Αγγίζει πραγματικά τα συναισθήματα μας και μας κάνει να ανατριχιάζουμε.

Μπορείς να γράψεις χιλιάδες λέξεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και το τι ακολούθησε στην Ελλάδα, με τη… συνδρομή τους. Από το τεράστιο κόστος τους μέχρι την παρακμή σχεδόν όλων των εγκαταστάσεων, οι λόγοι για να τους βάλουμε αρνητικό πρόσημο δεν είναι καθόλου λίγοι.

Ωστόσο, όσο και να τους δείχνουμε με το δάκτυλο χρόνια μετά, τα έντονα συναισθήματα εκείνων των ημερών για όσους τους έζησαν παραμένουν αναλλοίωτα. Ιδιαίτερα αυτά που βίωσαν την 13η Αυγούστου 2004, το βράδυ της Τελετής Έναρξης. Ο χορός που αποτελεί μέρος της κουλτούρας μας προβλήθηκε παγκοσμίως, και τον έκανε ευρέως γνωστό, όπως και αυτό το βίντεο που προκάλεσε χαμό στο διαδίκτυο.

Ακόμα και σήμερα, τόσα χρόνια μετά, τα πρώτα λεπτά της Τελετής Έναρξης προκαλούν ανατριχίλα. Το ζεϊμπέκικο που έγραψε ο Σταύρος Ξαρχάκος “πλημμύρισε” με συναισθήματα το Ολυμπιακό Στάδιο, τα οποία απογειώθηκαν με τα δεκάδες τύμπανα, τη σύνδεση με την Αρχαία Ολυμπία και τους φλεγόμενους κύκλους…

Έτσι ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004:

Λεβέντης όσο κανείς άλλος: Το σπάνιο ζεϊμπέκικο του Στράτου Διονυσίου που έμεινε στην ιστορία

Ο Στράτος Διονυσίου ήταν ένας... λεβέντης που ξεχώριζε. Ένας ιδιαίτερος καλλιτέχνης, ο οποίος θα μείνει για πάντα στην ιστορία για τις υπέροχες ερμηνείες του και το σπάνιο, μάγκικο χαρακτήρα του.

Το ζεϊμπέκικό του δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικό. Σε ένα σπάνιο ντοκουμέντο, που έρχεται από μια επίσκεψή του στο Ισραήλ εν έτει 1988, ο αείμνηστος τραγουδιστής σηκώνεται και όλη η Γη «τρίζει» από τον τρομερό χορό του, ενώ εδώ μπορείτε να δείτε τον 65χρονο που τρελαίνει τους πάντες.

Άπαντες άρχισαν να τον χειροκροτούν, να του πετούν λουλούδια και να τον αποθεώνουν, με το παλικαρίσιο του ζεϊμπέκικο να είναι από τα καλύτερα που έχουμε δει και το βίντεο να μετρά πάνω από 127.000 προβολές.

Δείτε το εδώ:

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share