Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024

Τιτανομαχία στη φύση: Η επική μάχη λιονταριού με λεοπάρδαλη έχει αναπάντεχο νικητή! (Video)

Ανατριχιαστική βίντεο

9 Ιουνίου 2020 10:41
Τιτανομαχία στη φύση: Η επική μάχη λιονταριού με λεοπάρδαλη έχει αναπάντεχο νικητή! (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Περίμενε να κοιμηθεί. Την πλησίασε. Έκανε την επίθεσή του... αλλά έχασε!

Μπορεί να είναι ο βασιλιάς της ζούγκλας το λιοντάρι, αλλά δεν είπε κανείς ότι ο βασιλιάς μπορεί να κάνει πάντα αυτό που θέλει, όπως και στο βίντεο που πήρε στο κυνήγια μια αρκούδα.

Πάντως, αυτή τη φορά δεν μπόρεσε, κόντρα σε αυτή τη λεοπάρδαλη που κατάφερε να διαφύγει με ένα απίστευτο άλμα και να το βάλει στο τρέξιμο!

Δείτε το καταπληκτικό βίντεο στο athensmagazine.gr

Ξεχασμένο λιοντάρι ζούσε 20 χρόνια σε ένα φορτηγό: Η συνέχεια θα σας κάνει να δακρύσετε

Ένα λιοντάρι τσίρκου, ζούσε ξεχασμένο για 20 ολόκληρα χρόνια μέσα σε ένα παλιό φορτηγό! Ωστόσο, μια μέρα το απελευθέρωσαν! Πώς αντέδρασε;

Μετά τη συγκινητική ιστορία με το λιοντάρι που κρατούσαν φυλακισμένο και το φώναζαν τυφλό, διαβάσαμε για ένα λιονταράκι το οποίο ζούσε ξεχασμένο μέσα σε ένα φορτηγό και μας θύμισε την ιστορία με το λιοντάρι που είχε παγιδευτεί πάνω σε ένα δέντρο. Tο πίσω μέρος ενός παλιού σκουριασμένου φορτηγού δεν είναι κατάλληλο μέρος για κανένα ζώο, πόσο μάλλον για ένα μεγάλο λιοντάρι.

Δυστυχώς, όμως, αυτό ακριβώς συνέβη στο λιοντάρι, που ακούει στο όνομα Μουφάσα, ο οποίος αναγκάστηκε να περάσει μεγάλο μέρος της ζωής του, ταξιδεύοντας ως λιοντάρι τσίρκου στο πίσω μέρος ενός φορτηγού.

Στοιχεία για την πρώιμη ζωή του Μουφάσα δεν είναι γνωστά, αλλά πιστεύεται ότι τον έκλεψαν, όταν ήταν μικρός κάπου στην Νότια Αφρική. Κατά την διάρκεια των 20 χρόνων της αιχμαλωσίας σου υπέστη πολλές κακουχίες, αφού ήταν δεμένος με μεταλλικές αλυσίδες, ενώ αναγκαζόταν να υπομένει την ζωή στο τσίρκο.

Η ζωή κάθε άλλο παρά εύκολη ήταν για τον Μουφάσα. Αυτοί που τον αιχμαλώτισαν, τον κρατούσαν στο πίσω μέρος ενός φορτηγού, που ήταν βρώμικο και δεν είχε πολύ χώρο για να κινηθεί. Επίσης, ήταν εκτεθειμένος σε όλα τα καιρικά φαινόμενα.

Το τσίρκο στο οποίο βρέθηκε ο Μουφάσα πιστεύεται, ότι ήταν το τελευταίο από τα πολλά που υπήρχαν στο Περού, που για πολλά χρόνια λειτουργούσε παράνομα. Η χώρα άλλαξε πρόσφατα την νομοθεσία της σχετικά με την λειτουργία των τσίρκων και απαγόρευσε την ύπαρξη ζώων στα τσίρκα, λόγω της κακοποίησης και των απαράδεκτων συνθηκών κράτησης.

Ο Διεθνής Οργανισμός για την Υπεράσπιση των Ζώων έλαβε πρόσφατα μια πληροφορία, ότι ακόμα κρατείται παράνομα ένα λιοντάρι. Με την συνοδεία της αστυνομίας και τοπικών ειδικών των άγριων ζώων ερεύνησαν την πληροφορία και τότε βρήκαν τον Μουφάσα αλυσοδεμένο στο πίσω μέρος του φορτηγού. Ακολούθησε μια πολύωρη διαμάχη με το τσίρκο για να παραδώσουν τον Μουφάσα, ο οποίος καθόταν ήρεμος σε όλη την διάρκεια.

Τώρα, ο Μουφάσα έχει την ευκαιρία να τεντωθεί και να τρέξει στα δάση του Περού, ίσως για πρώτη φορά στην ζωή του. Έχει την ευκαιρία να κάνει όλα αυτά που οι γάτες λατρεύουν να κάνουν!

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share