Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Το κορυφαίο και πιο μάγκικο ζεϊμπέκικο όλων των εποχών από χορογράφο ιστορικής ταινίας

Θα μείνετε με την τρίχα κάγκελο

5 Ιουνίου 2020 11:45
Το κορυφαίο και πιο μάγκικο ζεϊμπέκικο όλων των εποχών από χορογράφο ιστορικής ταινίας
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Πολλά ζεϊμπέκικα μπορεί να δει κανείς και να θαυμάσει, αλλά ίσως αυτό που θα δείτε στο βίντεο που θα ακολουθήσει, είναι το κορυφαίο και πιο μάγκικο όλων των εποχών,, έχοντας ξεπεράσει τις 5 εκατομμύρια προβολές, αν και το «βαρύ» ζεϊμπέκικο σύγχρονου διάσημου τραγουδιστή πέρασε ήδη τις 2 εκατομμύρια σε λίγες μόνο μέρες.

Αυτό ανήκει στον χορογράφο της ιστορικής ταινίας «Ζορμπάς ο Έλληνας», με τον Γιώργο Προβιά να μας δίνει μερικά... μαθήματα στο αφιέρωμα, που είχε γίνει στην ΕΡΤ για χάρη του μεγάλου συνθέτη, Γιώργου Ζαμπέτα.

Ο Γιώργος Προβιάς, στην εποχή του, ανήκε στους λεγόμενους «μάγκες», από αυτούς που ήξεραν να χορεύουν αντίστοιχο ζεϊμπέκικο και το δείχνει με τον καλύτερο τρόπο σε ένα πολύ «βαρύ» τραγούδι, καθώς χόρεψε υπό τους ήχους του άσματος «Τον Χάρο τον αντάμωσαν».

Δείτε το βίντεο:

Το ιστορικό ζεϊμπέκικο Έλληνα αθλητή μετά την κατάκτηση του χρυσού - Θα "μείνετε"

Ένα ζεϊμπέκικο που έγραψε ιστορία είχε χορέψει ο Λευτέρης Πετρούνιας, με αφορμή το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε. Θαυμάστε τον!

Με το τραγούδι του Βασίλη Καρρά «Δε πάω πουθενά» γιόρτασε την νίκη του ο «άρχοντας των δαχτυλιδιών», μετά το τέλος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ενόργανης Γυμναστικής σε ελληνικό εστιατόριο στην παλιά πόλη του Μόντρεαλ.

Τη βραδιά του εορτασμού για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου διοργάνωσε το ομογενειακό περιοδικό «Greek Vision», για να τιμηθεί όλη η αποστολή. Να σημειωθεί ότι χρυσός βγήκε και στη Μελβούρνη τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.

Ήταν εκεί όλα τα μέλη της αποστολής μαζί για να γιορτάσουν το μετάλλιο. Ο προπονητής του πρωταθλητή ο Γιώργος Αγγέλου, ο πρόεδρος της Γυμναστικής Ομοσπονδίας Αθανάσιος Βασιλειάδης και φυσικά ο χρυσός μας ολυμπιονίκης Ιωάννης Μελισσανίδης.

Το κέφι άναψε κατά τη διάρκεια της βραδιάς με τον Πετρούνια να παίρνει τη σκυτάλη από τους υπόλοιπους, να χορεύει ζεϊμπέκικο με την ψυχή του, ενώ το έντονο χειροκρότημα προκάλεσε όταν χτύπαγε παλαμάκια με τα πόδια του, κάνοντας στην κυριολεξία τούμπες στον αέρα!

Δείτε το βίντεο

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share