Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Τίγρης και λιοντάρι έχουν γίνει αχώριστοι φίλοι - Όμως, δυστυχώς μια μέρα...

Τρομερή ιστορία!

2 Μαΐου 2020 10:45
Τίγρης και λιοντάρι έχουν γίνει αχώριστοι φίλοι - Όμως, δυστυχώς μια μέρα...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια τίγρης και μια λιονταρίνα γίνονται αχώριστοι φίλοι. Ωστόσο, μια μέρα η φιλία τους θα τελειώσει, διότι θα μεταφερθούν σε δύο διαφορετικούς χώρους.

Μετά την τραγική είδηση με την αγέλη λιονταριών που κατασπάραξε λαθροκυνηγούς, θα σας παρουσιάσουμε μια τελείως διαφορετική πλευρά των άγριων ζώων. Η σημερινή ιστορία μας, λοιπόν, έχει να κάνει με το Στρουμφάκι (τίγρης) και την Εύα (λιοντάρι). Συγκεκριμένα, ένα τιγράκι τεσσάρων μηνών και ένα λιονταράκι, τρεισήμισι μηνών, έχουν γίνει αχώριστα φιλαράκια, στο ζωολογικό κήπο Οκτιαμπρσκι, στο Σότσι.

Τα δυο τους λατρεύουν, όσο τίποτα, να εξερευνούν τον κόσμο, να τρώνε και να κοιμούνται μαζί. Καθημερινά καταναλώνουν δύο κιλά κρέατος, μαζί με άφθονο κατσικίσιο γάλα. Όπως αναφέρει η διευθύντρια του ζωολογικού κήπου, τα δύο ζώα συμπεριφέρονται άψογα.

"Καταλαβαίνουν τι επιτρέπεται και τι όχι. Θα τα αναθρέψουμε όσο μπορούμε περισσότερο στο χώρο μας. Αργότερα θα τα μεταφέρουμε σε ένα μεγαλύτερο ανοιχτό χώρο μέσα στον ζωολογικό κήπο. Τώρα τα αντιμετωπίζουμε με ιδιαίτερη προσοχή, γιατί μπορούν να αρρωστήσουν όπως τα μικρά παιδιά", επισημαίνει.

Όμως, δυστυχώς, η φιλία τους δεν προορίζεται να διαρκέσει πολύ. Μόλις φθάσουν την ηλικία των έξι μηνών, θα μεταφερθούν σε δύο διαφορετικούς χώρους μέσα στο ζωολογικό κήπο, ενώ υπάρχει και η πιθανότητα το Στρουμφάκι να σταλεί σε ζωολογικό κήπο στη Μόσχα ή στην Αικατερινούπολη.

Δείτε το βίντεο:

Δύο λιοντάρια προσπάθησαν να κλέψουν το θήραμα από μία λεοπάρδαλη - Ωστόσο στη συνέχεια δεν...

Να κλέψουν τη λεία μιας λεοπάρδαλης, προσπάθησαν δύο λιοντάρια τα οποία βαριόντουσαν να κυνηγήσουν. Ωστόσο, η τύχη δεν ήταν με το μέρος τους.

Μετά το επικό βίντεο με τη μάχη ανάμεσα σε λιοντάρια και λεοπάρδαλη, θα σας παρουσιάσουμε μια ιστορία, η οποία έχει να κάνει με δύο τεμπέλικα ζώα της... ζούγκλας. Συγκεκριμένα, δύο λιοντάρια αποφάσισαν να πλησιάσουν ένα δέντρο για να πάρουν φαγητό. Όπως θα δείτε και στο βίντεο, το ένα προσπαθεί να σκαρφαλώσει για να αρπάξει το θήραμα της λεοπάρδαλης, έναν αγριόχοιρο. Μάταια όμως, αφού η λεοπάρδαλη φαίνεται να έχει λάβει τις προφυλάξεις της.

Η λεοπάρδαλη, είχε φροντίσει να ασφαλίσει το αγριογούρουνο ανάμεσα στα κλαδιά με αποτέλεσμα η λέαινα να τα παρατήσει άπραγη. Από την άλλη, ο λέοντας, αρκέστηκε να παρακολουθεί από το έδαφος γαλήνιος, χωρίς ίχνος διάθεσης να δοκιμάσει κι αυτός την τύχη του.

Το περιστατικό διαδραματίστηκε στο εθνικό πάρκο της Νότιας Αφρικής, το οποίο είναι κλειστό από τον Μάρτιο, λόγω κορωνοϊού. Δείτε το βίντεο:

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share