Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αυτό το μωρό γεννήθηκε χωρίς ουρανίσκο και άνω χείλος! Χαμογελάει για πρώτη φορά μετά από...Θα συγκινηθείτε!

Βγήκε νικητής!

11 Φεβρουαρίου 2020 14:15
Αυτό το μωρό γεννήθηκε χωρίς ουρανίσκο και άνω χείλος! Χαμογελάει για πρώτη φορά μετά από...Θα συγκινηθείτε!

Ένα μωρό που γεννήθηκε με σχισμένο χείλος και ουρανίσκο χαμογελάει στους γονείς του, μετά από επέμβαση, που του χάρισε ένα νέο στόμα! Η συνέχεια θα σας συγκινήσει...

Ο 6 μηνών Κάμ Μάρτιν από το Forney του Τέξας, φαίνεται αγνώριστος αφού ένας πλαστικός χειρουργός κατάφερε να επανορθώσει το άνω χείλος του μετά από μια 5ωρη επέμβαση. Οι γονείς του, ο 29χρονος Ματ και η 27χρονη Σάρα, τον καλωσόρισαν στις 3 Απριλίου, μόλις δύο λεπτά μετά τον δίδυμο αδερφό του Τζακ.

Όμως, σε αντίθεση με το αδελφό του, ο Κάμ είχε ένα σχίσιμο στο άνω χείλος και τον ουρανίσκο του. Έτσι αναγκαστική κρίθηκε η χειρουργική επέμβαση, όπως και αυτής της 5χρονης, όταν σκυλιά κατασπάραξαν την μύτη της...

Η κατάστασή του δεν φάνηκε σε κανένα από τα υπερηχογραφήματα της Σάρα, αλλά ο Ματ είπε ότι μόλις γεννήθηκε ο Κάμ στο νοσοκομείο Texas Health Presbyterian, ο ίδιος και η σύζυγός του ήξεραν ότι κάτι πήγαινε στραβά.

“Κανένας δεν είπε τίποτε στην αρχή. Πήγα για να δω τον Κάμ και οι νοσηλευτές ήταν όλοι μαζί,” εξήγησε ο Ματ. “Δεν είχα δει ποτέ πριν πρόσωπο σαν το δικό του. Δεν είχα ιδέα τι ήταν αυτό που έβλεπα.”

“Μια νοσοκόμα μου είπε ότι είχε ένα σχισμένο χείλος και ουρανίσκο και ότι έπρεπε να δουν πώς θα έτρωγε και θα ανέπνεε.”

Το ελάττωμά του έκανε τον Κάμ να μη μπορεί να θηλάσει και έπρεπε να τον ταΐζουν με ειδικά εργαλεία.

Μετά από μερικές ημέρες στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών, ο Κάμ επέστρεψε σπίτι με τους γονείς του.

Στις εβδομάδες που ακολούθησαν, το ζευγάρι επισκέφθηκε έναν πλαστικό χειρουργό ο οποίος εξήγησε ότι ο Κάμ θα έπρεπε να κάνει τρεις επεμβάσεις για να φτιάξει το στόμα του.

“Έπρεπε να πηγαίνουμε στον πλαστικό κάθε εβδομάδα για να προετοιμαστούμε. Υποφέραμε όταν βλέπαμε τον Κάμ να πονάει κι αναρωτηθήκαμε αν όντως κάναμε το σωστό,” είπε ο Ματ.

Στις 25 Ιουλίου, όταν ο Κάμ ήταν μόλις τριών μηνών, υποβλήθηκε στην πρώτη εγχείρηση για να διορθώσει το άνω χείλος του στο Medical City Dallas Hospital.

“Οι γιατροί ένωσαν το άνω χείλος του που είχε χωριστεί, έτσι ώστε να μην είναι πλέον σε τρία μέρη,” είπε ο Ματ. “Ήταν μια πραγματικά δύσκολη χειρουργική επέμβαση. Οι νοσηλευτές έκλαιγαν όταν μας τον έδωσαν πίσω.”

“Του έδωσαν μορφίνη και το πρόσωπό του ήταν πρησμένο και γεμάτο μώλωπες και αίματα. Ήταν σαν να είχαμε πάρει πίσω ένα διαφορετικό μωρό.”

“Έκλαιγε όλη την ημέρα. Έπρεπε να τον ταΐζουμε με μια σύριγγα μετά την επέμβαση,” πρόσθεσε ο πατέρας. “Μισούσα τον εαυτό μου που επέλεξα κάτι που είχε προκαλέσει τόσο πόνο στον γιο μας.”

Λίγες μέρες μετά την επέμβαση, όταν το πρήξιμο έφυγε και οι μώλωπες επουλώθηκαν, ο Ματ και η Σάρα ανταμείφθηκαν βλέποντας το χαμόγελο του Κάμ για πρώτη φορά!

“Η Σάρα αλλάζει την πάνα του κι εγώ έβλεπα τηλεόραση. Ξαφνικά άρχισε να φωνάζει: ‘Έλα εδώ, χαμογελάει!’ είπε ο Ματ.

“Πετάχτηκα από τον καναπέ. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Νόμιζα ότι ποτέ δεν θα τον δω να χαμογελάει και τώρα λάμπει ολόκληρος!”

Οι αξιολάτρευτες φωτογραφίες δείχνουν ότι ο μικρούλης χαμογελάει με την ψυχή του λίγες μέρες μετά την επέμβαση.

“Ήταν ένα χαμόγελο μέχρι τ’ αυτιά. Μας έδωσε το μεγαλύτερο χαμόγελο που μπορούσε,” είπε ο Ματ. “Η Σάρα και εγώ κλάψαμε γιατί είχαμε αρχίσει να πιστεύουμε ότι δεν θα βλέπαμε ποτέ το χαμόγελό του.”

Όταν ο Κάμ πάει 18 μηνών, θα κάνει μια δεύτερη χειρουργική επέμβαση για να επισκευάσει το άνω μέρος του στόματος του. Η τελική του επέμβαση, ένα οστικό μόσχευμα για την αναδόμηση της γνάθου του, θα γίνει μετά την ηλικία των 4 ετών.

Ο Ματ μοιράζεται την ιστορία του επειδή θέλει να δώσει ελπίδα σε άλλους γονείς που παλεύουν για το μωρό τους που γεννήθηκε με σχισμένο χείλος και ουρανίσκο.

“Είναι τρομακτικό, αλλά όλα θα φτιάξουν μόλις μιλήσετε με το γιατρό σας,” είπε ο πατέρας.

“Να αγαπάτε το μωρό σας, ανεξάρτητα αν έχει σχισμένο ουρανίσκο ή όχι.”

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share