Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Τοποθέτησαν κρυφή κάμερα για να δουν πώς συμπεριφέρονται οι νοσοκόμοι στον παππού...Αυτό που είδαν σοκάρει!

Δεν θα το πιστεύετε!

16 Ιανουαρίου 2020 18:46
Τοποθέτησαν κρυφή κάμερα για να δουν πώς συμπεριφέρονται οι νοσοκόμοι στον παππού...Αυτό που είδαν σοκάρει!

Δύο άντρες καταγράφτηκαν σε κάμερα να μεταχειρίζονται με άσχημο τρόπο έναν σοβαρά άρρωστο, ηλικιωμένο άντρα, όταν ο γιος του είχε υποψίες και εγκατέστησε κρυφά κύκλωμα κλειστής τηλεόρασης.

Με μια κάμερα μπορείς να εξηγήσεις πολλά, όπως έκαναν και αυτοί οι γονείς που βρήκαν το μωρό τους χτυπημένο. Το ίδιο θέλησε να κάνει και ο πατέρας αυτού του ηλικιωμένου. Ο Μουχαμέντ Αζέμ, 40 ετών, και ο Κχάλιντ Χουσείν, 29 ετών, καταγράφτηκαν να παρακολουθούν τηλεόραση, να πιάνουν βίαια και να τραβούν τον 79χρονο και να τον πλένουν με κρύο νερό. Οι άντρες προσελήφθησαν για να επισκέπτονται και να φροντίζουν τον ηλικιωμένο άντρα στο σπίτι του.

Αλλά η κακή υγιεινή και τα βρώμικα σεντόνια του άρρωστου άντρα ανησύχησαν τον γιο του, που έβαλε κρυφά κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.

Ο Αζέμ και ο Χουσείν παραδέχτηκαν την ενοχή τους σε δικαστήριο του Manchester ότι κακομεταχειρίζονταν ή εσκεμμένα παραμελούσαν τον άντρα, που δεν είχε την ικανότητα να φροντίζει τον εαυτό του.

Ο άντρας είχε σοβαρά προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένων καρδιακών και νεφρικών ασθενειών, διαβήτη, άνοια, υπέρταση και ένα ακρωτηριασμένο πόδι.

Ο Σρίβ Γουίλντ, ο εισαγγελέας της υπόθεσης, δήλωσε για το επίμαχο βίντεο: «Οι άντρες ήρθαν στο σπίτι του άντρα και κάθισαν και παρακολουθούσαν τηλεόραση. Ο ηλικιωμένος άντρας ήταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι και προσπαθούσε να σηκωθεί, αλλά επιδεικτικά τον αγνοούσαν.

‘Τον ξύρισαν, αλλά τον κόπηκε και του έβαλαν ένα χαρτομάντηλο. Ο άντρας προσπαθούσε να αφαιρέσει το χαρτομάντηλο. Τον αγνοούσαν επί 6 λεπτά. Στη συνέχεια έφεραν νερό σε λεκάνες για να τον πλύνουν, που άφησαν για ώρα μέχρι να κρυώσει. Τον τραβούσαν δυνατά, όσο τον έπλεναν και του άλλαζαν ρούχα.’

Οι δύο άντρες καταδικάστηκαν σε 6 μήνες φυλάκιση, 12 μήνες αναστολή και σε 150 ώρες εθελοντικής εργασίας.

Μετά τη δίκη, ο γιος του άντρα, που θέλησε να παραμείνει ανώνυμος, δήλωσε: ‘Καμία καταδίκη δεν θα αναπληρώσει για τον απαράδεκτο τρόπο που αντιμετώπισαν τον πατέρα μου, έναν ευάλωτο και ανυπεράσπιστο άντρα. Τους εμπιστεύτηκα να τον φροντίζουν και τον παράτησαν τρομαγμένο και γεμάτο με άγχος, να φοβάται με το παραμικρό. Η εγκατάσταση της κάμερας ήταν ένα απεγνωσμένο μέτρο, αλλά χαίρομαι που το έκανα γιατί ανακάλυψα τι συνέβαινε.’

Νόμιζαν πως ο παππούς τα’χει χαμένα και έβαλαν κρυφή κάμερα για να τον παρακολουθήσουν - Αυτό ου είδαν Τους έκανε να παγώσουν...

Νόμιζαν πως ο παππούς τα’χει χαμένα και έβαλαν κρυφή κάμερα για να τον παρακολουθήσουν - Αυτό που είδαν τους έκανε να παγώσουν...

Ο παππούς ανακαλύπτει ότι η νοσοκόμα που τον φρόντιζε, τον κλέβει όταν η οικογένειά του εγκατέστησε μια κρυφή κάμερα.

Εάν υπάρχει ένα πράγμα για το οποίο πρέπει να ανησυχείτε καθώς γερνάτε, είναι για εκείνους που σας φροντίζουν και προσπαθούν να επωφεληθούν από αυτό. Όλοι μας γερνάμε και όλοι μας τελικά αρχίζουμε να χάνουμε τις νοητικές μας ικανότητες και κανένας μας δεν θέλει να βιώνει δύσκολες καταστάσεις στα γηρατειά του. Για το λόγο αυτό, προσλαμβάνουμε ειδικές νοσοκόμες για τους ηλικιωμένους, με μόνη τους δουλειά να εξασφαλίσουν ένα άνετο και ασφαλές περιβάλλον για αυτούς.

Ο 84χρονος Peter Carpenter από το Lincolnshire της Αγγλίας, είναι ένας άνθρωπος που έκανε το καθήκον του στον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά αυτές τις μέρες αισθάνεται τις συνέπειες αυτής της πολυτάραχης ζωής. Ευτυχώς γι ‘αυτόν είναι ικανός να παραμείνει στο σπίτι του για τώρα, αντί να ζει σε ένα γηροκομείο, με μια νοσοκόμα που έρχεται τακτικά για να τον βοηθήσει γιατί δεν μπορεί πλέον να φροντίσει τον εαυτό του. Καθαρίζει, βάζει πλυντήριο και γενικότερα του κρατάει συντροφιά.

Τελικά ο κ. Carpenter άρχισε να παρατηρεί ότι τα χαρτονομίσματά του λιγόστευαν και σκέφτηκε ότι αρχίζει σιγά-σιγά και χάνει τα λογικά του. Η πρώτη του σκέψη ήταν να μην κατηγορήσει κανέναν, παρά μόνο τον εαυτό του. Η οικογένειά του όμως δεν ήταν τόσο πεπεισμένη. Αποφάσισαν να εγκαταστήσουν μια κάμερα ασφαλείας για να δουν τι ακριβώς συνέβαινε και να τι ανακάλυψαν:

Ο κ. Carpenter σοκαρίστηκε όταν έμαθε την αλήθεια, ότι η γυναίκα που τον φρόντιζε, τον έκλεβε κιόλας. Δεν ήταν αναστατωμένος για τα χρήματα, απλά για την κοροϊδία που δέχτηκε. Μετά από αυτό, έχασε την εμπιστοσύνη του.

Μην αφήνετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα να πέσουν θύματα κλεφτών που προσποιούνται ότι είναι εκεί για να τους φροντίσουν.

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share