Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

6χρονος νίκησε την λευχαιμία και η υποδοχή από τους συμμαθητές τους θα σας κάνει να «λυγίσετε»! (Video)

«Ραγίζει» καρδιές!

12 Ιανουαρίου 2020 18:43
6χρονος νίκησε την λευχαιμία και η υποδοχή από τους συμμαθητές τους θα σας κάνει να «λυγίσετε»! (Video)

6χρονος νίκησε την λευχαιμία και μόλις δείτε την υποδοχή που του επιφύλαξαν οι συμμαθητές τους θα σας κάνει να «λυγίσετε»! Ένα ανατριχιαστικό γεγονός συνέβη όταν μία μητέρα ανακοινώνει ότι ο γιος της πέθανε από λευχαιμία, τότε η αστυνομία κάνει έφοδο στο σπίτι της και ανακαλύπτει κάτι σοκαριστικό!

Τον Νοέμβριο του 2016 ο Τζον Όλιβερ Ζιπέι διαγνώστηκε με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία σε ηλικία μόλις 3 ετών. Τις επόμενες 18 μέρες τις πέρασε στο νοσοκομείο και στην συνέχεια έκανε χημειοθεραπείες για πάνω από τρία χρόνια. Και κατάφερε να βγει νικητής.

Την Τετάρτη επέστρεψε στο σχολείο του, το St. Helen Catholic School του Οχάιο και οι συμμαθητές του είχαν ετοιμάσει μία ιδιαίτερη υποδοχή, με τον μικρό να περπατάει καμαρωτός ανάμεσά τους μέχρι το γυμναστήριο του σχολείου όπου είχε στηθεί μια μικρή γιορτή.

Ραγίζει καρδιές: Γιατρός τραγουδάει σε κοριτσάκι με καρκίνο και η μικρούλα χορεύει! (video)

Η μουσική είναι φάρμακο για την καρδιά. Η ακρόαση ενός τραγουδιού μπορεί να πάρει ένα άτομο σε ένα διαφορετικό κόσμο και να το κάνει να ξεχάσει προσωρινά τις ανησυχίες του. Κανείς, όμως, δεν θα σκεφτόταν πως ένας γιατρός θα χρησιμοποιούσε τη μουσική για να φτιάξει τη διάθεση των ασθενών του.

Όταν ένα άτομο παλεύει με μια ασθένεια, είναι πολύ σημαντικό να έχει καλή ψυχολογία. Η θετική σκέψη μπορεί να επηρεάσει την υγεία ενός ατόμου και να του δώσει τη δύναμη που πρέπει να έχει. Αυτός ο γιατρός γνωρίζει τη δύναμη της μουσικής και την αξιοποιεί για να δώσει κουράγιο και να φτιάξει τη διάθεση στους ασθενείς του. Μια ιστορία που θυμίζει απίστευτα την ιστορία με το κοριτσάκι που είχε καρκίνο του μαστού σε ηλικία 8 ετών!

Ο Δρ. Πάολο Μάρτινς είναι ένας γιατρός του νοσοκομείου das Clínicas στο Ριμπεϊράο Πρέτο της Βραζιλίας. Μια μέρα έφερε το γιουκαλίλι του στο νοσοκομείο. Ήθελε με τη μουσική του να φτιάξει το κέφι των ηλικιωμένων ασθενών του. Αυτό που δεν ήξερε ήταν ότι είχε και μια μικρή θαυμάστρια.

Η Σοφία ήταν στον παιδιατρικό θάλαμο του ογκολογικού τμήματος, όταν άκουσε τον Δρ. Μάρτινς να παίζει. Η μικρή έχει μια σπάνια ασθένεια που ονομάζεται Ιστιοκύττωση του Κυττάρου του Langerhan. Το κοριτσάκι περιπλανιόταν στο νοσοκομείο όταν άκουσε τον γιαρτό να παίζει, και άρχισε να αναζητά την πηγή της όμορφης μουσικής. Όταν η Σοφία βρήκε το γιατρό να τραγουδάει παίζοντας το γιουκαλίλι του, πλησίασε αμέσως προς το μέρος του.

Ο Δρ. Μάρτινς συνειδητοποίησε σύντομα την ισχυρή επίδραση που είχε η μουσική του σε αυτό το μικρό κορίτσι, κι έτσι, έκανε κάτι το εξαιρετικό. Έπαιξε ένα ιδιαίτερο τραγούδι μόνο για εκείνη! Η Σοφία μόλις άκουσε τη μουσική, άρχισε να κουνάει το σώμα της και να χορεύει στους ρυθμούς της μουσικής.

Ο γιατρός φροντίζει όχι μόνο για τη σωματική, αλλά και για την ψυχική υγεία των ασθενών του. Δεν υπάρχουν πολλοί γιατροί σαν κι αυτόν. Μπράβο του!

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share