ΑΡΧΙΚΗ VIDEO

Οι Μπαχάμες της Ελλάδας από ψηλά – Εξωτικές παραλίες, φώκιες και ναυάγια μόλις 2 ώρες από την Αθήνα! (VIDEO)

Οι Μπαχάμες της Ελλάδας από ψηλά – Εξωτικές παραλίες, φώκιες και ναυάγια μόλις 2 ώρες από την Αθήνα! (VIDEO)
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

 

Τοπίο βγαλμένο από… χέρι ζωγράφου. Σπάνιες φώκιες μονάχους – μονάχους που ζουν μόνιμα εκεί. Μαύρες πέτρες ηφαιστειακής προέλευσης. Ένα ναυάγιο από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και πολλές, δαντελωτές παραλίες με όλες τις αποχρώσεις του μπλε συνθέτουν το σύμπλεγμα των Λιχαδονησίων στη Β. Εύβοια.

Μια ανάσα από τη Λιχάδα της Βόρειας Εύβοιας και απέναντι από τα Καμένα Βούρλα, η περιοχή φυλάει το πολύτιμο μυστικό της… τα κατάφυτα νησάκια με το απέραντο γαλάζιο, που λέγονται Λιχαδονήσια και ρίχνουν το γάντι στην Καραϊβική!

Οι νησίδες είναι αποτέλεσμα ηφαιστειακής δραστηριότητας. Μεγάλο τμήμα των νησιών βυθίστηκαν από μεγάλο σεισμό που έγινε το 426 π.Χ.

Τα νησιά κατοικούνταν στο παρελθόν. Στο νότιο τμήμα της Μανόλιας διασώζονται ακόμα κτίσματα από τον οικισμό του νησιού. Ο πληθυσμός των νησιών έφτανε τους 70 κατοίκους το 1928 ενώ από την δεκαετία του 1960 και μετά ο οικισμός σχεδόν εγκαταλείφθηκε.

Οι Λιχάδες είναι σήμερα πολύ δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Για τα νησάκια αναχωρούν τακτικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο, μικρά πλοιάρια προς τις μεγαλύτερες νησίδες του συμπλέγματος και τις παραλίες που διαθέτουν. Τα σκάφη που επισκέπτονται τα νησιά διαθέτουν και οπτική πρόσβαση στο βυθό, ώστε να μπορούν οι τουρίστες να παρατηρούν τον πλούσιο βυθό της περιοχής και το ναυάγιο.

 

 

 

 

Δείτε ακόμη στο AthensMagazine.gr:

Στις φλόγες για ένα ακόμη καλοκαίρι η χώρα: Τι συμβαίνει με τις πυρκαγιές σε Ρέθυμνο, Εύβοια και Τζια

Μια… χώρα των Κυκλάδων στην καρδιά της Αθήνας: Η πιο όμορφη γειτονιά της πρωτεύουσας από ψηλά! (VIDEO & PHOTOS)

«Είναι δολοφόνοι, σκότωσαν το παιδί μου»! Ραγίζουν καρδιές τα λόγια της μάνας της δημοτικής αστυνομικού που σκοτώθηκε στην Αργυρούπολη

 

Tα καλύτερα της ημέρας:

Βόμβα: Δεύτερο πραξικόπημα στην Τουρκία; 7.000 πάνοπλοι αστυνομικοί περικύκλωσαν τη βάση του ΝΑΤΟ στο Ιντσιρλίκ!

Βίντεο που κόβει την ανάσα: Πήδηξε χωρίς αλεξίπτωτο από τα 7,5 χιλιόμετρα! Δείτε πού προσγειώθηκε!

«Δεν θα τη συγχωρέσω ποτέ για το…»: Συγκλονίζουν τα λόγια του φίλου της Γεωργίας Αποστόλου, δυο μήνες μετά τον θάνατό της

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου