ΑΡΧΙΚΗ VIDEO

Μεγάλες αλήθειες για τις ποινές που πέφτουν στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ 

Μεγάλες αλήθειες για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
Μεγάλες αλήθειες για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Αν ψάχνετε τον ορισμό του «ελληνικού ονείρου», σταματήστε να ψάχνετε. Βρίσκεται κρυμμένος πίσω από τα αρχικά του ΟΠΕΚΕΠΕ (ή «Πικιπέ», για τους φίλους) και την πρόσφατη δικαστική απόφαση που αποδεικνύει ότι στην Ελλάδα η κλοπή εκατομμυρίων δεν είναι έγκλημα, αλλά μια παρεξήγηση που λύνεται με καλή παρέα και έναν μήνα φυλακή με αναστολή.

Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας: sakis535 μας κατάφερε να αποσπάσει 3 εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία του οργανισμού που μοιράζει τις αγροτικές επιδοτήσεις. Η τιμωρία του; Ένας μήνας φυλάκιση με τριετή αναστολή.

Όπως εξήγησε και ο ίδιος με απόλυτη νομική σαφήνεια, το δικαστήριο του απαγόρευσε απλώς να ξανακλέψει για τα επόμενα τρία χρόνια. Το μόνο του άγχος; Μην τυχόν και τον πιάσουν ξανά και αναγκαστεί να εκτίσει την ποινή του σε μήνα που έχει 31 μέρες αντί για 28. Γιατί, κακά τα ψέματα, για 31 μέρες μέσα, τα 3 εκατομμύρια δεν αξίζουν τον κόπο!

Το «Diversify» των Κλεμμένων: Από Μοναστήρια μέχρι… Πυγολαμπίδες

Φυσικά, οι αρχές δεν βρήκαν ούτε σεντ από τα χαμένα εκατομμύρια του ΟΠΕΚΕΠΕ. Και πώς να τα βρουν, όταν ο δράστης εφάρμοσε ένα επενδυτικό πλάνο που θα ζήλευαν οι μεγαλύτεροι οικονομολόγοι της Wall Street; Τα χρήματα «σπάστηκαν» σε τρία ισόποσα μέρη:

Το πρώτο εκατομμύριο κατατέθηκε στον λογαριασμό μιας μακρινής συγγενούς (της ξαδέρφης της εμπεθέρας, της κουνιάδας, του ξαδέρφου του μπατζανάκη μιας γειτόνισσας). Το ξέπλυμα πέτυχε τόσο καλά, που τώρα ούτε ο ίδιος δεν ξέρει ποια είναι για να πάρει τα λεφτά του πίσω.

Το δεύτερο εκατομμύριο πήγε σε ιερό σκοπό. Εμπιστεύτηκε έναν φίλο του που καταζητούνταν από την ΑΑΔΕ, ο οποίος βρήκε καταφύγιο στον μοναχισμό και πλέον «αναβαθμίστηκε» σε Ηγούμενο. Τα λεφτά είναι ασφαλή υπό τη σκέπη της εκκλησίας.

Το τρίτο εκατομμύριο στηρίζει την οικολογία. Επενδύθηκε σε έναν σύλλογο για την «προστασία της σεξουαλικής ζωής της πυγολαμπίδας». Ο σύλλογος είναι δικός του, αλλά ο ίδιος κρύβεται πίσω από το καθεστώς του «μη-μπροστινού».

Περιοριστικοί Όροι για Γέλια και για Κλάματα

Η δικαιοσύνη, βέβαια, εξάντλησε την αυστηρότητά της. Του απαγόρευσε την έξοδο από τη χώρα, ακυρώνοντας τα σχέδιά του για σαφάρι στην Κένια και όργια στο Ντουμπάι. Όμως, το μεγάλο κέρδος είναι άλλο: δεν του απαγόρευσαν την έξοδο στα επαρχιακά πανηγύρια! Έτσι, το καλοκαίρι θα τον βρει να πίνει παλιό ουίσκι στην υγειά του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Το κερασάκι στην τούρτα είναι η υποχρέωση να εμφανίζεται μια φορά τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα. Εκεί, αντί για ανάκριση, τον περιμένει μια top-notch μηχανή φρέντο εσπρέσο, ένας εξαιρετικός αστυνομικός-μπαρίστα και η υπόσχεση ότι ο καφές του θα είναι πάντα κερασμένος από την υπηρεσία.

Το ηθικό δίδαγμα; Για τα επόμενα τρία χρόνια της αναστολής, ο ήρωάς μας θα ζήσει «φτωχικά και οικονομικά» με τα 3 εκατομμύρια στην άκρη. Και μετά; Μετά βλέποντας, κλέβοντας και κάνοντας!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου