ΑΡΧΙΚΗ MEDIA

Κύπριοι την πέφτουν στου πολιτικούς τους για τα καταφύγια του νησιού

Κύπρος
Η τηλεοπτική «πίεση» στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο ανέδειξε τις σοβαρές αδυναμίες στους χώρους προστασίας του πληθυσμού.
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Η κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή και οι ανησυχίες για την ασφάλεια της Κύπρου έφεραν στο προσκήνιο ένα φλέγον ζήτημα που απασχολεί έντονα τους πολίτες: την ετοιμότητα και την κατάσταση των δημόσιων καταφυγίων. Κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής εκπομπής της, η δημοσιογράφος Κατερίνα Αγαπητού φιλοξένησε τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη, σε μια συνέντευξη που εξελίχθηκε σε μια ιδιαίτερα πιεστική αναμέτρηση on air, αναδεικνύοντας τα κενά που υπάρχουν στον τομέα της πολιτικής προστασίας.

Η δημοσιογράφος, μεταφέροντας το αίσθημα ανασφάλειας της κοινής γνώμης, δεν δίστασε να φέρει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο προ των ευθυνών του, ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις για την «άθλια» κατάσταση πολλών χώρων που προορίζονται για την προστασία του πληθυσμού. Η κ. Αγαπητού παρέθεσε στοιχεία και καταγγελίες πολιτών που κάνουν λόγο για καταφύγια εγκαταλελειμμένα, γεμάτα υγρασία ή ακατάλληλα για χρήση, πιέζοντας τον κ. Λετυμπιώτη να εξηγήσει γιατί, παρά τις διαβεβαιώσεις, η εικόνα στην πράξη παραμένει απογοητευτική.

@xeroteana Έξαλλη η Αγαπητού που αντέγραψαν τον γουμά της Γιαγιάς της 🐔🐔🐔#cyprus ♬ original sound – Κⲥⲉⲣⲟⲧⲏⲁⲛⲁ Пⲁфⲟⲥ ©

Από την πλευρά του, ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης επιχείρησε να διατηρήσει την ψυχραιμία του, αναφέροντας ότι οι έλεγχοι στην Κύπρο από την Πολιτική Άμυνα είναι συνεχείς και ότι γίνονται προσπάθειες βελτίωσης των υποδομών. Ωστόσο, η δημοσιογράφος επέμεινε στο επιχείρημα ότι σε περιόδους κρίσης οι πολίτες δεν χρειάζονται γενικές υποσχέσεις, αλλά ασφαλείς και προσβάσιμους χώρους. Η αντιπαράθεση αυτή αναδεικνύει την ανάγκη για άμεση αναβάθμιση των μέτρων ασφαλείας στη Κύπρο, καθώς η γεωπολιτική αστάθεια δεν επιτρέπει εφησυχασμό ή ολιγωρία στον τομέα της δημόσιας προστασίας. Οι πολίτες απαιτούν πλέον πράξεις και όχι μόνο λόγια, με την κυβέρνηση να καλείται να αποδείξει ότι η ασφάλεια του πληθυσμού αποτελεί την ύψιστη προτεραιότητα.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου