Η μεγαλύτερη ήττα στην ιστορία του «Εκατομμυριούχου» – Παίκτης έκανε λάθος στην ερώτηση για το 1 εκατ.

Στο βρετανικό «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος» καταγράφηκε μία από τις μεγαλύτερες ήττες στην ιστορία του σόου, αφού διαγωνιζόμενος έκανε λάθος στην ερώτηση για το 1 εκατομμύριο λίρες.
Ο Νίκολας Μπένετ, αναλυτής δεδομένων από το West Hampstead του Λονδίνου, εξασφάλισε ένα δίχτυ ασφαλείας 125.000 λιρών πριν φτάσει στην τελευταία ερώτηση.
Το βρετανικό σόου, το οποίο παρουσιάζει ο Jeremy Clarkson, παρέχει στους διαγωνιζόμενους τέσσερις σανίδες σωτηρίας, μεταξύ των οποίων: Ρωτήστε το κοινό, Ρωτήστε τον Τζέρεμι και 50:50.
Η ερώτηση του 1 εκατομμυρίου και πώς οδηγήθηκε στην ήττα
Ο Clarkson διάβασε την ερώτηση του 1 εκατομμυρίου λιρών, η οποία ήταν «Ποια από αυτές τις λέξεις, που η καθεμία επινοήθηκε από έναν διάσημο συγγραφέα, προέρχεται από ένα παραμύθι για τρεις πρίγκιπες;»
Ο Μπένετ, απόφοιτος του University Challenge, κλήθηκε να επιλέξει μεταξύ των εξής απαντήσεων: Α) Πανδαιμόνιο, Β) Ευτυχής σύμπτωση, Γ) Ουτοπία και Δ) Yahoo.
Ο ίδιος, δεν ήταν σίγουρος για τη σωστή απάντηση και χρησιμοποίησε τη βοήθεια του παρουσιαστή, ο οποίος δεν ήξερε την απάντηση. Στη συνέχεια, τηλεφώνησε στον φίλο και συγκάτοικό του για να χρησιμοποιήσει την τελευταία βοήθεια, ωστόσο και αυτή ήταν μετέωρη.
Παραμένοντας στην απάντηση που θεώρησε αρχικά, ο Μπένετ κλείδωσε στο «Yahoo». Όμως, η Clarkson του αποκάλυψε πως ήταν λάθος.
Ο Μπένετ θα είχε τη δυνατότητα να φύγει με 500.000 λίρες αν αποφάσιζε να σταματήσει. Ωστόσο, η απόφασή του να συνεχίσει, του κόστισε 375.000 λίρες. Αν είχε βρει τη σωστή απάντηση, θα κέρδιζε επιπλέον 875.000 λίρες στο δίχτυ ασφαλείας των 125.000 λιρών.






0 ΣΧΟΛΙΑ