ΑΡΧΙΚΗ MEDIA

Η Ανθή Βούλγαρη είναι τελικά μία δημοσιογράφος που δεν φοβάται να πει τη γνώμη της ελεύθερα για τους υπουργούς της κυβέρνησης

Η Ανθή Βούλγαρη
Η Ανθή Βούλγαρη
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Η Ανθή Βούλγαρη απέδειξε για ακόμη μια φορά πως ανήκει στην κατηγορία των δημοσιογράφων που δεν διστάζουν να έρθουν σε ευθεία ρήξη με την κυβερνητική γραμμή, όταν τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα. Στον «αέρα» της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα Mega», η ατμόσφαιρα ηλεκτρίστηκε όταν η δημοσιογράφος στρίμωξε τη βουλευτή της ΝΔ, Σέβη Βολουδάκη, για την τακτική των υπουργών να δηλώνουν άγνοια για τα μεγάλα σκάνδαλα.

Το ξέσπασμα της Ανθής Βούλγαρη

«Δεν γίνεται σε όλα τα μεγάλα θέματα οι υπουργοί να μην έχουν ιδέα. Αν δεν έχουν ιδέα, τότε τι κάνουν εκεί που είναι;» αναρωτήθηκε σε έντονο ύφος η Βούλγαρη.

Όταν η κ. Βολουδάκη επιχείρησε να δικαιολογήσει την κατάσταση λέγοντας πως «διορθώνονται κενά και παραλείψεις», η δημοσιογράφος πέρασε στην αντεπίθεση, θίγοντας το «αγκάθι» των υποκλοπών και του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Για τις παρακολουθήσεις όμως δεν έχετε ιδέα… Είναι απίστευτο που παρακολουθούσαν 10 υπουργούς και δεν πήγε κανείς στη Δικαιοσύνη, αν και τους κάλεσε το Μονομελές!».

Οι αποκαλύψεις από τον Ντίλιαν

Το κουτί της Πανδώρας άνοιξε οριστικά μετά την αποκλειστική δήλωση που εξασφάλισε η Δώρα Αναγνωστοπούλου και η ομάδα του Mega Stories. Ο Ισραηλινός Ταλ Ντίλιαν, ιδρυτής της Intellexa και «πατέρας» του Predator στην Ελλάδα, κατέρριψε το επιχείρημα περί «ιδιωτών» που δρούσαν αυτόνομα, αποκαλύπτοντας τους πραγματικούς του πελάτες.

«Λειτουργούμε αυστηρά σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς κανονισμούς εξαγωγών, παρέχοντας τεχνολογία μόνο σε κυβερνήσεις και υπηρεσίες επιβολής του νόμου. Ουδέποτε έχουμε διεξάγει δραστηριότητες επιτήρησης. Ούτε έχουμε λειτουργική πρόσβαση μετά την παράδοση των συστημάτων. Η ευθύνη για τη νόμιμη χρήση αυτών των τεχνολογιών βαρύνει τις Αρχές που τις αποκτούν και τις λειτουργούν», είπε ο Ντίλιαν.

Η παραδοχή αυτή εκθέτει ανεπανόρθωτα το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς ο Ντίλιαν ξεκαθάρισε: «Πελάτες μου είναι οι κυβερνήσεις και οι αρχές ασφαλείας».

»Η ευθύνη για τη νόμιμη χρήση αυτών των τεχνολογιών βαρύνει τις Αρχές που τις αποκτούν και τις λειτουργούν, ακριβώς όπως ορίζουν τα διεθνή πλαίσια πολιτικής, συμπεριλαμβανομένου του Διακανονισμού Wassenaar για τον Έλεγχο Εξαγωγών Συμβατικών Όπλων και Αγαθών και Τεχνολογιών Διπλής Χρήσης, της Επιτροπής PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Διαδικασίας Pall Mall».

Μετά την «καταιγίδα» αποκαλύψεων, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να ανταποκριθεί στο αίτημα για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή στις αρχές του επόμενου μήνα, ενώ το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να καταθέσει αίτημα για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Την ίδια ώρα, τουλάχιστον δέκα θύματα των υποκλοπών ετοιμάζουν νέες δικαστικές προσφυγές, καθώς η κατηγορία της κατασκοπείας πλανάται πλέον πάνω από την υπόθεση.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου