Δεν τα «μάσησε» ο Λάκης Λαζόπουλος: «11 υπουργούς που έβαλες, τους παρακολουθούσες…»

«Δεν το λες και δημοκρατία, το λες Νέα Δημοκρατία»
Ο Λάκης Λαζόπουλος υπήρξε καταγγελτικός στο νέο επεισόδιο του «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» και δεν χαρίστηκε όταν άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή τον πρόσφατο ανασχηματισμό.
«Άλλος για τη βάρκα μας», αναρωτήθηκε στην αρχή Λάκης Λαζόπουλος, καυτηριάζοντας ότι δεν υπάρχει κανένας άλλος για πρωθυπουργός, πλην του κ. Μητσοτάκη.
Ο παρουσιαστής, με αιχμηρό τόνο χαρακτήρισε τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης… «ανασχηματισμένη», υπονοώντας ταυτόχρονα τις παρακολουθήσεις υπουργών.
Στη συνέχεια απάντησε στις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή που είπε «στόχος σας είναι να φύγει η κυβέρνηση, να φύγει ο πρωθυπουργός και να έρθει ποιος, με τι πρόγραμμα», λέγοντας πως σε έναν ικανό πρωθυπουργό μπορεί να στέκει ένας ικανότερος πρωθυπουργός.
«Εσύ η διέξοδος και ο αδιέξοδος», σχολίασε καυστικά ο Λάκης Λαζόπουλος.
Όπως ήταν αναμενόμενο ο Λάκης Λαζόπουλος σχολίασε και τον πρόσφατο ανασχηματισμό λέγοντας «πως 11 υπουργούς που έβαλες στην ανασχηματισμένη κυβέρνηση τους παρακολουθούσες δεν τον λες και Δημοκρατία αυτό, το λες Νέα Δημοκρατία.
Ασκώντας κριτική για τα πρόσωπα που συμμετέχουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα, ο Λάκης Λαζόπουλος είπε «ότι έπρεπε να αλλάξεις δεν το άλλαξες. Επρεπε να αλλάξεις τα φώτα και άλλαξες τα βάζα.
Αναφερόμενος στα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης, ο Λάκης Λαζόπουλος είπε : «Εσύ τους κρατάς όλους με καλώδιο τηλεφώνου. 11 υπουργούς που έβαλες, τους παρακολουθούσες… Δεν το λες και δημοκρατία αυτό. Νέα Δημοκρατία το λες, είναι νέα, δεν τα έχουμε ξαναδεί αυτά…»
Δεν έλειψε και η απαραίτητη δόση χιούμορ, με τον σατιρικό ηθοποιό να συνεχίζει: «Άλλαξες τρία υπουργεία. Σιγά… Πήραμε τα τρία μας, αυτό! Ό,τι έπρεπε να αλλάξεις, δεν το άλλαξες. Ό,τι ζητούσε ο λαός, τον έγραψες. Έπρεπε να αλλάξεις τα φώτα και άλλαξες τα βάζα».
Ο Λάκης Λαζόπουλος είπε όσα όλοι σκέφτονται πριν από τα συλλαλητήρια των Τεμπών: «Αφήστε μια μέρα να μιλήσει η κοινωνία ανοικτά και ελεύθερα»
Ο Λάκης Λαζόπουλος πραγματοποίησε τη δική του τοποθέτηση για την τραγωδία των Τεμπών και τη συγκέντρωση, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί για τα δύο χρόνια από το σιδηροδρομικό δυστύχημα, συγκινώντας με όσα ανέφερε και στέλνοντας το δικό του μήνυμα.
Δύο 24ωρα πριν τη μαζική διαδήλωση που αναμένεται να «παραλύσει» τη χώρα απ’ άκρη σ’ άκρη, ο ηθοποιός έστειλε το μήνυμά του από τη σκηνή του «Αλ Τσαντίρι Νιουζ», επισημαίνοντας με νόημα στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να μην ρίξουν το σήμα στα σημεία των συγκεντρώσεων, ενώ ξεκίνησε με άκρως σατιρικό ύφος απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Ο λαός κατεβαίνει για δεύτερη φορά και ελπίζω να μη χρειαστεί και τρίτη, χωρίς κόμματα. Απαιτούμε όλη η κοινωνία κανένα κόμμα να μην τολμήσει να προσπαθήσει να οικειοποιηθεί με σημαίες τη μεγάλη αυτή στιγμή. Η Μεταπολίτευση τελείωσε, σάπισε, όλα μαζί τα κόμματα είναι ένα σχέδιο», είπε αρχικά ο Λάκης Λαζόπουλος.
«Η κοινωνία θέλει να περάσει στη Νεοπολίτευση χωρίς όρους, χέστηκε για όλους σας. Σταματήστε να κατηγορείτε όποιους δεν σας αρέσουν για λαϊκισμό. Ο κυβερνητισμός είναι το μεγάλο πρόβλημα σήμερα, το μεγάλο εμπόδιο. Δεν υπάρχει καμία ελευθερία σκέψης και έκφρασης, γι’ αυτό φτάνει ο Τραμπ να λέει για την Ευρώπη ότι είμαστε ξεφτιλισμένοι», τόνισε χαρακτηριστικά.
«Εδώ φτάνουν να απειλούν τους εργαζόμενους ότι θα χάσουν τη δουλειά τους αν πάνε στη συγκέντρωση. Αν η κοινωνία σκύψει τώρα το κεφάλι, τελείωσε. Και επειδή μου στέλνουν διάφορα μηνύματα ότι θα γίνει χαμός, θα επέμβει ο στρατός, θα πέσουν δακρυγόνα και θέλουν κάποιοι να πάνε με τα παιδιά τους, θα παρακαλέσω τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να αφήσουν τα τηλέφωνα ανοιχτά», επισήμανε ο Λάκης Λαζόπουλος καταχειροκροτούμενος από το κοινό που τον παρακολουθούσε.
«Όχι όπως την προηγούμενη φορά που τα έκοψαν. Για να μπορεί να βλέπει ο κόσμος live τι γίνεται, γιατί οι τηλεοράσεις ξέρουμε τη δουλειά που θα κάνουν. Ζητάμε μόνο μία ημέρα να μιλήσει η κοινωνία ανοιχτά και ελεύθερα», υπογράμμισε κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Λάκης Λαζόπουλος.