ΑΡΧΙΚΗ MEDIA

Απίστευτη γκάφα του Χασαπόπουλου! Δεν γνώριζε πως τα στενά του Ορμούζ έχουν μία είσοδο και μία έξοδο!

Τι συμβαίνει με τα πλοία της Celestyal
Η γκάφα του Χασαπόπουλου που άφησε άφωνο τον καπετάνιο της Celestyal
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Μια αμήχανη στιγμή που έγινε αμέσως viral χάρισε στο τηλεοπτικό κοινό ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για τις πολεμικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Ο γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής του «Κοινωνία Ώρα Mega», στην προσπάθειά του να κατανοήσει τον αποκλεισμό των πλοίων της Celestyal, φάνηκε να αγνοεί τη βασική γεωγραφία της περιοχής, προκαλώντας την άμεση «διόρθωση» από τον καπετάνιο του πλοίου.

«Δεν μπορείτε να κάνετε τον γύρο;»

Η στιχομυθία εκτυλίχθηκε όταν ο παρουσιαστής ρώτησε τον καπετάνιο της Celestyal —το κρουαζιερόπλοιο του οποίου είναι δεμένο στη Ντόχα του Κατάρ— αν υπάρχει εναλλακτική διαδρομή διαφυγής.

@pantzosabroso Ο Χασαπόπουλος ρωτάει τον καπετάνιο της Celestyal που είναι δεμένο το πλοίο του στην Ντοχα του Καταρ – αν μπορεί να κάνει τον κύκλο να βγει στην Μεσόγειο 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️#megatv #blooper😂 #geography #fygreece ♬ original sound – pantzosabroso 💣

  • Χασαπόπουλος: «Εσείς δηλαδή δεν μπορείτε να φύγετε από την περιοχή και να έρθετε προς τη Μεσόγειο;»
  • Καπετάνιος: «Δεν γίνεται, είναι τα στενά του Ορμούζ κλειστά. Δεν μπορεί να γίνει κανένας γύρος, είμαστε μέσα στον Αραβικό Κόλπο. Η μόνη διέξοδος είναι τα στενά».

Η ερώτηση του δημοσιογράφου άφησε να εννοηθεί πως ένα κρουαζιερόπλοιο θα μπορούσε να βγει στη Μεσόγειο… δια ξηράς, παραγνωρίζοντας πως ο Περσικός Κόλπος είναι μια κλειστή θάλασσα με μοναδική έξοδο τα στρατηγικής σημασίας Στενά του Ορμούζ.

Σε απόγνωση 6.000 επιβάτες και 150 Έλληνες ναυτικοί

Πίσω από την τηλεοπτική γκάφα, ωστόσο, κρύβεται ένα σοβαρό γεωπολιτικό θρίλερ. Η Celestyal Cruises ανακοίνωσε σαρωτικές αλλαγές και αναστολή δρομολογίων, καθώς οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή καθιστούν τις μετακινήσεις επικίνδυνες.

Συνολικά, 6.000 επιβάτες βρίσκονται αυτή τη στιγμή εγκλωβισμένοι στα πλοία (δύο της Celestyal και ένα της MSC), ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται 50 Έλληνες τουρίστες και περίπου 150 Έλληνες ναυτικοί. Τα πλοία Celestyal Journey και Celestyal Discovery παραμένουν αγκυροβολημένα στη Ντόχα και το Ντουμπάι αντίστοιχα, με τις αρχές να αξιολογούν καθημερινά την κατάσταση ασφαλείας.

Ακυρώσεις και αβεβαιότητα

Η εταιρεία έχει ήδη ακυρώσει τις αναχωρήσεις της 2ας Μαρτίου, ενώ το Celestyal Journey αναμένεται να παραμείνει στη Ντόχα τουλάχιστον μέχρι τις 7 Μαρτίου. Στους επιβάτες δίνεται η επιλογή είτε να αποβιβαστούν στο Κατάρ, με τη βοήθεια της εταιρείας για τη μεταφορά τους στο αεροδρόμιο, είτε να παραμείνουν στο πλοίο εν αναμονή εξελίξεων.

Οι οικονομικές επιπτώσεις είναι ήδη ορατές, με την εταιρεία να προσφέρει πλήρεις επιστροφές χρημάτων ή πιστώσεις για μελλοντικές κρουαζιέρες, την ώρα που ο «πόλεμος» των λιμανιών και οι κλειστές διέξοδοι στα Στενά του Ορμούζ ανατρέπουν πλήρως τον τουριστικό σχεδιασμό στην περιοχή.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου