Akylas: Η επική selfie με θρύλο της Eurovision – «Με τη βασίλισσα, είναι μεγάλη μου τιμή»

Όλα είναι έτοιμα στη Βιέννη για τον Α’ Ημιτελικό της Eurovision 2026, με τα βλέμματα της ελληνικής αποστολής και των φαν του διαγωνισμού να είναι στραμμένα στον Akylas. Ο εκπρόσωπος της Ελλάδας αναμένεται να δώσει τον καλύτερό του εαυτό, διεκδικώντας μια θέση στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου. Ο Akylas θα παρουσιάσει το ξεσηκωτικό «Ferto» εμφανιζόμενος στην τέταρτη σειρά κατάταξης του ημιτελικού.
Η συνάντηση κορυφής
Λίγο πριν τη μεγάλη βραδιά, ο Akylas μοιράστηκε με τους ακολούθους του μια ξεχωριστή στιγμή από τα παρασκήνια της Βιέννης. Ο τραγουδιστής ανέβασε μια φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, όπου ποζάρει γεμάτος αυτοπεποίθηση και χαμόγελο δίπλα σε μια διεθνούς φήμης τραγουδίστρια.
Φορώντας το χαρακτηριστικό σκουφάκι που έχει γίνει το σήμα κατατεθέν του, ο Έλληνας εκπρόσωπος συνόδευσε τη φωτογραφία με μια λεζάντα που αποπνέει θετική ενέργεια, προκαλώντας κύμα υποστήριξης από τους fans της Eurovision. «Με τη βασίλισσα. Είναι μεγάλη μου τιμή», εκφράζοντας τον θαυμασμό του για τη Λέανδρος.
Στη σκηνή θα βρεθεί και η Βίκυ Λέανδρος, η οποία είχε εκπροσωπήσει το Λουξεμβούργο το 1967 και το 1972. Τη δεύτερη χρονιά είχε χαρίσει στη χώρα τη νίκη, ερμηνεύοντας το εμβληματικό Après toi, που παραμένει μέχρι σήμερα ένα από τα πιο αγαπημένα τραγούδια στην ιστορία του διαγωνισμού.
Οι δηλώσεις της Λέανδρος
Η ίδια κατά την άφιξή της στη Βιέννη, μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ και στην εκπομπή «Στούντιο 4».
«Χαίρομαι πάρα πολύ! Για εμένα είναι κάτι πολύ ωραίο με πολύ ωραίες αναμνήσεις. Την πρώτη φορά που τραγούδησα στο Λουξεμβούργο στα γαλλικά, ήμουν 15 χρονών που τραγούδησα το «L’amour est bleu», αυτό θα τραγουδήσω και τώρα στη Eurovision…. Για εμένα η Eurovision μου άνοιξε όλες τις πόρτες του κόσμου, πρώτα στην Ευρώπη, έτσι μπόρεσα να κάνω μία διεθνή καριέρα. Θα έλεγα ναι να ανοίξω τον Α’ Ημιτελικό, δεν ήξερα βέβαια ότι θα το γράψουν όλες οι εφημερίδες, από όλον τον κόσμο! Είδα το βίντεο με το τραγούδι του Akyla! Το τραγούδι είναι πολύ φρέσκο και ο Akylas είναι καλό τραγουδιστής, έχει κάτι το φρέσκο. Νομίζω ότι μπορεί να βγει στους πρώτους…».
Το κοινό στην Ελλάδα θα έχει τη δυνατότητα να στηρίξει τα αγαπημένα του τραγούδια ψηφίζοντας με τηλεφωνική κλήση, μέσω SMS ή online στο www.esc.vote. Στον Α’ Ημιτελικό συμμετέχουν με σειρά εμφάνισης οι εξής χώρες: Μολδαβία, Σουηδία, Κροατία, Ελλάδα, Πορτογαλία, Γεωργία, Ιταλία, Φινλανδία, Μαυροβούνιο, Εσθονία, Ισραήλ, Γερμανία, Βέλγιο, Λιθουανία, Άγιος Μαρίνος, Πολωνία, Σερβία.
Διαβάστε επίσης
Στη σκηνή της Eurovision 2026, τον Akyla πλαισιώνουν τέσσερις χαρακτήρες: Παρθένα Χοροζίδου, Μιχάλης Μιχαηλίδης, Χρίστος Νικολάου και Κωνσταντίνος Μακρυπίδης.
Τη δημιουργική ομάδα της σκηνικής εμφάνισης συνθέτουν οι: Χρήστος Μαγκανάς (video artist), Γιάννης Μουρίκης (set designer), Γιώργος Τέλλος (light designer), Φίλιππος Μίσσας (ενδυματολογική επιμέλεια για τον Akyla) και Γιώργος Σεγρεδάκης (ενδυματολογική επιμέλεια για τους τέσσερις χαρακτήρες). Vocal couch: Παναγιώτης Δήμας, Image Maker: MITCH T, Artist PA: Νικήτας Ματζιάρης.






0 ΣΧΟΛΙΑ