ΑΡΧΙΚΗ MEDIA

Το ήξερες;;; Τα μήλα και τα αχλάδια μειώνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού.

Το ήξερες;;; Τα μήλα και τα αχλάδια μειώνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού.
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Οι άνθρωποι που τρώνε τακτικά τα λεγόμενα λευκά φρούτα, όπως τα μήλα και τα αχλάδια, μπορούν να επωφεληθούν έχοντας μειωμένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Πιο συγκεκριμένα, μια ερευνητική ομάδα στο Πανεπιστήμιο Wageningen της Ολλανδίας μελέτησαν στοιχεία για 20.069 άνδρες και γυναίκες, ηλικίας 20 έως 65 ετών, οι οποίοι δεν έπασχαν από καρδιαγγειακή νόσο κατά την έναρξη της μελέτης. Οι συμμετέχοντες παρείχαν λεπτομέρειες σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες και παρακολουθήθηκαν για να δουν αν θα παρουσίαζαν εγκεφαλικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια των επόμενων δέκα ετών.

Υπήρχαν 233 περιπτώσεις εγκεφαλικού επεισοδίου κατά τη διάρκεια της περιόδου της μελέτης και οι ερευνητές δεν βρήκαν καμία σχέση μεταξύ της κατανάλωσης πράσινων, πορτοκαλί, κίτρινων, κόκκινων ή μοβ φρούτων ή τα λαχανικών και του κινδύνου εγκεφαλικού επεισοδίου.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου