Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Ο έρωτας περνά από το στομάχι: Έφτιαξαν ανθοδέσμη πιτόγυρο 8,5 κιλών για του Αγίου Βαλεντίνου - «Ωραία τα τριαντάφυλλα αλλά δεν τρώγονται»

Κρητικό σουβλατζίδικο έφτιαξε την απόλυτη ανθοδέσμη

13 Φεβρουαρίου 2024 20:47
Ο έρωτας περνά από το στομάχι:  Έφτιαξαν ανθοδέσμη πιτόγυρο 8,5 κιλών για του Αγίου Βαλεντίνου - «Ωραία τα τριαντάφυλλα αλλά δεν τρώγονται»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα κρητικό σουβλατζίδικο έφτιαξε ανθοδέσμη πιτόγυρο 8,5 κιλών για του Αγίου Βαλεντίνου, καθώς ο έρωτας περνά πρώτα από το στομάχι και όπως είναι και το μότο του «ωραία τα τριαντάφυλλα αλλά δεν τρώγονται».

Ένα πιτόγυρο γίγας σε σχήμα ανθοδέσμης, με απ’ όλα: κρεμμύδι, πατάτες, ντομάτα και άφθονο τζατζίκι για παθιασμένα φιλιά. Με την ευκαιρία, δείτε 5 συνταγές για να γιορτάσετε τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Η πίτα γύρο ανθοδέσμη του ψητοπωλείου ζυγίζει περίπου 8,5 κιλά, ισοδυναμεί με περίπου 25 απλά πιτόγυρα και είναι αρκετή για να χορτάσουν 10 άτομα ή πέντε ζευγάρια αν το πάμε ανά δυο.

«14 Φεβρουαρίου ημέρα των ερωτευμένων και θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας μια ιστορία που μας γεμίζει υπερηφάνεια. Πριν από λίγα χρόνια, εμπνευστήκαμε την πίτα γύρο ανθοδέσμη, έναν μοναδικό συνδυασμό γεύσεων και αισθητικής, που έδωσε νέα ζωή σε ένα διάχυτο σύμβολο της ελληνικής γαστρονομίας. Και τώρα, με χαρά βλέπουμε πως αυτή η ιδέα έγινε αγαπημένη και διάσημη, ιδίως για την ημέρα των ερωτευμένων. Αυτή η ημέρα είναι μια ευκαιρία να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας προς όλους εσάς που μας στηρίζετε και μας δίνετε ώθηση να συνεχίσουμε το έργο μας. Η πίτα γύρο ανθοδέσμη είναι ένας τρόπος για εμάς να σας ευχαριστήσουμε και να μοιραστούμε αγάπη και γεύσεις μαζί σας», γράφουν οι ιδιοκτήτες στη σελίδα τους στο Facebook.

Η ακρίβεια χτυπά τον... Βαλεντίνο: 500 ευρώ μια ανθοδέσμη με 100 τριαντάφυλλα

Οι ερωτευμένοι φέτος αναμένεται να πληρώσουν πολύ ακριβά για τις ανθοδέσμες, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Σύμφωνα με αναφορές του Mega, οι αυξήσεις τιμών είναι πολλαπλάσιες από αυτές των τροφίμων και των ποτών, και φαίνεται ότι πολλοί θα πρέπει να τα απολαύσουν μόνο... σε φωτογραφία. Η πιο κλασική και ασφαλής επιλογή φυσικά είναι τα κόκκινα τριαντάφυλλα. Αν πέρυσι έστειλες 100 για να εντυπωσιάσεις με 200 ευρώ, φέτος θα χρειαστείς 500 ευρώ.

100 ευρώ για μια ανθοδέσμη!

Φυσικά, υπάρχουν και πιο κομψές επιλογές με αντίστοιχη τιμή γύρω στα 100 ευρώ, όταν μιλάμε για ένα μπουκέτο που θα κλέψει τις εντυπώσεις. Σε κάθε περίπτωση, τα μπουκέτα θα έχουν μια μικρή επιπλέον χρέωση. Ωστόσο, οι κυρίες περιμένουν ένα μπουκέτο λουλούδια και σίγουρα δύο λουλούδια δεν θα είναι αρκετά.

Γιατί έχουν εκτοξευτεί οι τιμές στα λουλούδια

Την αύξηση στην τιμή που ξεπερνάει το 150% εξηγούν οι ανθοπώλες. Όπως λένε, έχει πληγεί η παραγωγή των λουλουδιών. «Μεγάλο το πλήγμα στις παραγωγές και στους ανθρώπους που είχαν εκτάρια», σημειώνουν.

Από την άλλη πλευρά, στα ανθοπωλεία της Θεσσαλονίκης υπάρχει πάντα και μια εναλλακτική λύση (plan B). Παρόλο που οι τιμές έχουν αυξηθεί, με ένα μικρότερο ποσό μπορεί κανείς να αποκτήσει μια όμορφη ανθοδέσμη που θα φτάσει στην αγαπημένη του με 30€.

Φυσικά, πολλοί θα παρατηρήσουν ότι αυτά τα χρήματα αντιστοιχούν σε ένα μεροκάματο. Από την άλλη πλευρά, λογικά ένας ερωτευμένος θα αγοράσει μια ανθοδέσμη μία φορά τον χρόνο, επομένως το κόστος μπορεί να αντιμετωπιστεί. Αυτό θα πουν πιθανώς οι επιχειρηματίες στον χώρο.

 

Viral

Ροή ειδήσεων

Share