Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024

«Ξαφνικά η 11 μηνών κόρη μας σταμάτησε να αναπνέει»: Μια μαμά που έζησε τον εφιάλτη, προειδοποιεί

«Αυτή ήταν η χειρότερη νύχτα της ζωής μου»

11 Φεβρουαρίου 2024 08:15
«Ξαφνικά η 11 μηνών κόρη μας σταμάτησε να αναπνέει»: Μια μαμά που έζησε τον εφιάλτη, προειδοποιεί
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μία μητέρα, η Giaan Rooney βίωσε έναν εφιάλτη, όταν ξαφνικά η 11 μηνών κόρη της σταμάτησε να αναπνέει. Ευτυχώς, επενέβη ο πατέρας της μικρής Lexi και έτσι είχε αίσιο τέλος η δυσάρεστη ιστορία της.

Ο πατέρας της, έχοντας παρακολουθήσει μαθήματα πρώτων βοηθειών, εφάρμοσε τη μέθοδο ΚΑΡΠΑ, χωρίς την οποία μπορεί η μικρή να μην τα είχε καταφέρει. Ενώ, την απόλυτη τραγωδία έζησε μία μητέρα όταν αγνόησε το σημάδι που την παρεξένεψε και που τελικά ήταν όγκος στο κεφάλι.

Γι’ αυτό και η Giaan μοιράζεται την ιστορία της στο Instagram και μας καλεί να πάρουμε δράση:

«Η χθεσινή νύχτα ήταν ό,τι χειρότερο έχω ζήσει. Η 11 μηνών κόρη μας έπαθε κρίση, σταμάτησε να αναπνέει και μελάνιασε. Ο άντρας μου έκανε στη Lexi τεχνητή αναπνοή ενώ εγώ καλούσα για ασθενοφόρο και μιλούσα με τον άνθρωπο που ήταν στην άλλη γραμμή. Είμαστε ακόμα στο νοσοκομείο, αλλά έχουμε ξεπεράσει τον κίνδυνο.

Περιμένουμε τα αποτελέσματα των εξετάσεων γιατί οι γιατροί πιστεύουν ότι ένας ιός προκάλεσε την απότομη αύξηση της θερμοκρασίας του σώματός της και στη συνέχεια την κρίση. Ο άντρας μου και εγώ είχαμε κάνει μαθήματα πρώτων βοηθειών όταν γεννήθηκε ο γιος μας και χθες το βράδυ παρά τον πανικό, χρησιμοποιήσαμε αυτά που μάθαμε.

 Μια μαμά που έζησε τον εφιάλτη, προειδοποιεί

Γι’ αυτό σας παρακαλώ, αν είστε γονείς ή αν λόγω δουλειάς, είστε με παιδιά όλη μέρα, κάντε μαθήματα πρώτων βοηθειών. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα τα χρειαστείτε ποτέ, αλλά είναι καλύτερα να είστε προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο.»

 

Viral

Ροή ειδήσεων

Share