Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

«Είχε απλά ένα κρύωμα»: Μητέρα 2χρονου προειδοποιεί άλλους γονείς για το σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά

Αδιανόητη τραγωδία για μια οικογένεια

8 Φεβρουαρίου 2024 12:28
«Είχε απλά ένα κρύωμα»: Μητέρα 2χρονου προειδοποιεί άλλους γονείς για το σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Την απόλυτη τραγωδία έζησε μία μητέρα όταν αγνόησε το σημάδι που την παρεξένεψε και που τελικά ήταν όγκος στο κεφάλι.

Ένα -φαινομενικά- απλό συνάχι οδήγησε μία μητέρα να πάει το 10 μηνών μωράκι της στον γιατρό, τον περασμένο Μάρτιο. Πίστεψε ότι το παιδί μπορεί να ήταν κρυωμένο, αλλά τίποτα δεν προμήνυε τα άσχημα νέα που θα άκουγε αυτή η νεαρή μαμά.

Επτά μέρες αργότερα, ο μικρός θα υποβαλλόταν σε μία χειρουργική επέμβαση για επιθετικό καρκινικό όγκο που δεν είχε ανιχνευθεί στον εγκέφαλό του.

Το σημάδι που την ανησύχησε

Στις 14 Μαΐου ο μικρός Ράιντερ έκλεισε ένα χρόνο ζωής και η μητέρα του δεν έχει ιδέα, αν το παιδί της θα προλάβει να γιορτάσει και τα επόμενα γενέθλιά του.

«Δεν είναι δίκαιο, δεν αξίζουν τα μωρά κάτι τέτοιο. Είχε απλά ένα κρύωμα», λέει η Κέλι. «Έβλεπα ότι το πρόσωπό του γινόταν λίγο παράξενο, όταν έκλαιγε. Σαν να μην μπορούσε να ανοίξει κανονικά τα μάτια του, ουσιαστικά», συνέχισε η μητέρα.

Ο γιατρός την παρέπεμψε στο νοσοκομείο για ακτινογραφίες και μαγνητική τομογραφία.

«Πάντα σκέφτεσαι το χειρότερο. Ο φόβος μου ήταν ότι θα είχε καρκίνο στον εγκέφαλο. Σκέφτηκα πως είμαι αρνητικά προκατειλημμένη για το όλο θέμα, αλλά ο χειρότερος φόβος μου έγινε πραγματικότητα», τόνισε η Κέλι για το σημάδι που είχε.

«Είχε απλά ένα κρύωμα»: Μητέρα 2χρονου προειδοποιεί άλλους γονείς για το σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά

Η δυσοίωνη πρόβλεψη

Μερικές μέρες αργότερα, οι ειδικοί είπαν ότι είχε έναν μεγάλο όγκο στο κεφάλι του και χρειαζόταν άμεσα επέμβαση. Το παιδί προετοιμάστηκε για την επέμβαση στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο του Σίδνεϊ, όμως ο όγκος ήταν προσκολλημένος με ζωτικά μέρη του εγκεφάλου και έτσι οι χειρουργοί αφαίρεσαν μόνο το 20% του.

Και το χειρότερο από όλα, είναι ότι έδωσαν στο αγοράκι ένα 10% επιβίωσης, ακόμη και με φαρμακευτική αγωγή.

«Μπορώ να πω ότι δεν ήταν αισιόδοξοι, αλλά πρέπει να κάνουμε, ό,τι καλύτερο για αυτόν», ανέφερε η μαμά. Ο μικρός άρχισε την εντατική θεραπεία, ενώ δεν έχει χάσει την χαρούμενη διάθεσή του.

«Πιστεύω ότι τα παιδιά διαχειρίζονται καλύτερα τη χημειοθεραπεία σε σχέση με τους μεγάλους, καθώς δεν γνωρίζουν πραγματικά τι τους συμβαίνει. Ο Ράιντερ ακόμη έχει διάθεση για παιχνίδι και αγκαλιές», συνέχισε.

Τα γενέθλια που θα μείνουν αξέχαστα

Καθώς πλησίαζαν τα πρώτα του γενέθλια, οι γονείς του θέλησαν να του κάνουν το καλύτερο πάρτυ. Κι αφού αντιμετώπιζε καλά τη χημειοθεραπεία, η οικογένεια το γιόρτασε και με το παραπάνω σε ένα κοντινό εστιατόριο. Ένας στενός τους φίλος ζήτησε να ανεβάσει μία φωτογραφία στο Facebook και ρώτησε μέλη της ομάδας αν μπορούν να βοηθήσουν για να γίνουν τα γενέθλια αυτού του παιδιού αξέχαστα.

«Είχε απλά ένα κρύωμα»: Μητέρα 2χρονου προειδοποιεί άλλους γονείς για το σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά

Εκείνοι ανταποκρίθηκαν πρόσφεραν κέικ, μπαλόνια, διακόσμηση, γλειφιτζούρια και δώρα. Περικυκλωμένος από διακόσμηση εμπνευσμένη από τον αγαπημένο του ήρωα, ο μικρούλης γιόρτασε τα πιο όμορφα γενέθλια. Ο Ράιντερ μπορεί να μην προλάβει να γιορτάσει τα δεύτερα γενέθλιά του, αλλά κανείς δεν θα ξεχάσει τα πρώτα του.

Από τότε και στο εξής η οικογένεια προσπαθεί να περάσει κάθε στιγμή με το παιδί.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share