Κυριακή, 14 Απριλίου 2024

Ο μεγαλύτερος άθλος του: Ο μικρός Ηρακλής βγήκε νικητής στη μάχη με τον καρκίνο και χτύπησε το καμπανάκι του θριάμβου 2,5 χρόνια μετά!

«Έχω το όνομα, έχω και τη χάρη είμαι σας λέω γενναίο παλικάρι», αναφέρει το ποιηματάκι που του έγραψαν

6 Νοεμβρίου 2023 15:48
Ο μεγαλύτερος άθλος του: Ο μικρός Ηρακλής βγήκε νικητής στη μάχη με τον καρκίνο και χτύπησε το καμπανάκι του θριάμβου 2,5 χρόνια μετά!
Από Κυριάκος Μελλίδης

Ο μικρός Ηρακλής κατάφερε να κερδίσει τον παιδικό καρκίνο και να χτυπήσει το καμπανάκι της νίκης δίνοντας σε όλους χαρά και υπερηφάνια.

Νικητής βγήκε μικρός Ηρακλής, μαχητής από την Παιδοογκολογική Μονάδα του Μακάρειου Νοσοκομείου.

ο-μικροσ-ηρακλησ-νικησε-τον-καρκινο
Ο μικρός Ηρακλής που νίκησε τον καρκίνο

Σε ανάρτηση του ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Γονέων και Φίλων Παιδοoγκολογικής Μονάδας, ανέφερε μεταξύ άλλων, «Ο μικρός αλλά στα μάτια μας μεγάλος δικός μας ήρωας, ολοκλήρωσε τους δικούς του άθλους και βγαίνει νικητής. Το ταξίδι μας θα συνεχίσει για τα επόμενα χρόνια εφόσον θα είναι σημαντικά, με συχνές εξετάσεις. Eμείς όμως κρατάμε τα θετικά και ευχόμαστε να μην έρθει ποτέ ξανά πίσω».

Το καλύτερο από όλα; Το μπλουζάκι του που στο πίσω μέρος του απεικονίζει τον ημίθεο της ελληνικής μυθολογίας Ηρακλή, το οποίο συνοδεύεται με ένα όμορφο ποιηματάκι.

«Έχω το όνομα, έχω και τη χάρη
είμαι σας λέω γενναίο παλικάρι!
Ένας μικρός, δυνατός ΗΡΑΚΛΗΣ
που πάλεψα και βγήκα νικητής»

ο-μικροσ-ηρακλησ-νικησε-τον-καρκινο
Ο μικρός Ηρακλής που νίκησε τον καρκίνο

Υπόδειγμα συζύγου: Έγραψε ένα τραγούδι μάθημα ζωής για την γυναίκα του, Μαρία Τζωρτζάκη, που πάσχει από καρκίνο

Η Μαρία Τζωρτζάκη από την Κρήτη, που πάσχει από καρκίνο, έχει ένα υπόδειγμα συζύγου στο πλευρό της, καθώς της έγραψε ένα τραγούδι μάθημα ζωής για τον αγώνα που δίνει.

Το «Έχεις ζωή» είναι ένα τραγούδι που γεννήθηκε μέσα από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, από τον Νίκο Νικηφόρου, γραμμένο με μεγάλη αγάπη και θαυμασμό για τη σύζυγό του, Μαρία Τζωρτζάκη. Με την ευκαιρία, δείτε τη συγκινητική εξομολόγηση της Δώρας Χρυσικού για τον καρκίνο.

Αφορμή για το τραγούδι, αποτέλεσε ένα απρόσμενο και σοβαρό θέμα υγείας, «το θεριό», το οποίο έκανε τη Μαρία να αποχωριστεί βίαια το παιδί της, την οικογένεια της, τους φίλους της, τη δουλειά της, τη ζωή της όλη!

Μπορεί όλα αυτά να φαντάζουν πολύ σκληρά. Η Μαρία όμως με πίστη, υπομονή, αισιοδοξία και κουράγιο, δεν το έβαλε κάτω. Με πείσμα ότι στο τέλος θα τα καταφέρει, σήμερα έχει περάσει στη σταδιακή αποθεραπεία μετά τη μεταμόσχευση μυελού των οστών με 100% συμβατό δότη τον αδελφό της Γιάννη!

Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όσο σημαντικό είναι να έχεις ζωή άλλο τόσο σημαντικό είναι το να δίνεις ζωή!

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι ζωτικής σημασίας για τους ανθρώπους που έχουν ως μοναδική ελπίδα θεραπείας τη μεταμόσχευση μυελού των οστών.

5 μόνο λεπτά χρειάζεται για να γίνεις δότης από 18 έως 45 και 3 ώρες για να “δώσεις ζωή” σε έναν άνθρωπο με διαδικασία σαν μια αιμοληψία…

«Από την προσωπική του εμπειρία ο Νίκος Νικηφόρος κατάλαβε ότι όταν κινδυνεύει ο συνάνθρωπος μας, όλοι μαζί γινόμαστε ΕΝΑ, μια γροθιά και ο καθένας μας συμβάλλει όπως μπορεί για να βοηθήσει».

Το τραγούδι «ΕΧΕΙΣ ΖΩΗ», με στίχους και μουσική του Νίκου Νικηφόρου, ταξιδεύει στις καρδιές όλων με την μοναδική ερμηνεία του καλλιτέχνη Βασίλη Σκουλά. Μεγάλη και σημαντική η βοήθεια και των Γιάννη Χαραλαμπάκη και Μιχάλη Μαυράκη για την ολοκλήρωση του.

 

Viral

Ροή ειδήσεων

Share