Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023

«Γροθιά» στο στομάχι: «Αγαπητέ γιατρέ, το παιδί που μου είπατε να "ρίξω" μάς έχει χαρίσει τα πιο πλατιά χαμόγελα...»

Το γράμμα που θα σας κάνει να δακρύσετε!

29 Σεπτεμβρίου 2023 13:17
«Γροθιά» στο στομάχι: «Αγαπητέ γιατρέ, το παιδί που μου είπατε να
Από Κυριάκος Μελλίδης

Λίγο καιρό αφότου το τεστ εγκυμοσύνης βγήκε θετικό, ο γυναικολόγος της της είπε ότι το κοριτσάκι που θα γεννούσε θα είχε σύνδρομο Down, συνιστώντας της να διακόψει άμεσα την εγκυμοσύνη. Δύο χρόνια μετά τη γέννηση της Emersyn, η Courtney έγραψε ένα γράμμα στον γιατρό...

Δείτε επίσης: Μικρούλα μαχήτρια: «Η κόρη μας νίκησε τον καρκίνο δύο φορές και δεν πέρασε ούτε μια μέρα που να μην χαμογελούσε»

Διαβάστε το γράμμα:

«Ήρθα στο ιατρείο σας κατά τη διάρκεια της δυσκολότερης περιόδου της ζωής μου. Ήμουν ταραγμένη και ανήσυχη. Ακόμα δεν ήξερα την αλήθεια για το μωρό μου. Και αντί να με υποστηρίξεται και να με ενθαρρύνεται, μου προτείνατε να τερματίσω την εγκυμοσύνη.

Σας είπα το όνομα που θα δίναμε στην κόρης μας και ρωτήσατε τον σύζυγό μου και εμένα ξανά αν καταλαβαίναμε την κακή ποιότητα ζωής που θα είχε ένα παιδί με σύνδρομο Down. Πρότεινε να επανεξετάσουμε την απόφασή μας να μην συνεχίσουμε την εγκυμοσύνη.

Μωράκι με σύνδρομο Down
Μωράκι με σύνδρομο Down

Από την πρώτη επίσκεψη, τα ραντεβού μας είχαν γίνει κουραστικά. Η δυσκολότερη περίοδος της ζωής μου έγινε σχεδόν αβάσταχτη επειδή ποτέ δεν μου είπατε την αλήθεια – το μωρό μου είναι τέλειο.

Δεν είμαι θυμωμένη. Είμαι απλά πολύ λυπημένη. Είμαι λυπημένη που οι μικρές καρδούλες που βλέπετε κάθε μέρα δεν μπορούν να σας γεμίσουν χαρά.

Είμαι λυπημένη που οι λεπτές λεπτομέρειες και το θαύμα αυτών των γλυκών μικρών δαχτύλων και ποδιών, πνευμόνων, ματιών και αυτιών δεν μπορούν να σας σταματήσουν. Είμαι λυπημένη που ήταν τόσο λάθος που μας είπατε ότι ένα παιδί με σύνδρομο Down θα μειώσει την ποιότητα ζωής μας.

Και μου ραγίζει η καρδιά αν σκεφτώ ότι μπορεί να το πείτε ξανά σε μια μήτερα σήμερα. Πάνω απ ‘ όλα είμαι λυπημένη που δεν θα έχετε ποτέ το προνόμιο να γνωρίσετε την κόρη μου Emersyn.

Επειδή, βλέπετε, η Emersyn όχι μόνο έχει βελτιώσει την ποιότητα της ζωής μας, αλλά άγγιξε τις καρδιές χιλιάδων ανθρώπων.

Μας έχει δώσει σκοπό και χαρά πέρα από τα λόγια. Μας έχει χαρίσει τα μεγαλύτερα χαμόγελα, γέλια, και τα πιο γλυκά φιλιά που θα μας δώσουν ποτέ. Μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε ποια είναι η αληθινή ομορφιά και η αγνή αγάπη».

 

Viral

Ροή ειδήσεων

Share