Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ελληνική πατέντα για τον φρέντο καπουτσίνο "ρίχνει" το TikTok! (video)

Έξω... πάμε καλά

18 Νοεμβρίου 2021 15:02
Ελληνική πατέντα για τον φρέντο καπουτσίνο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είναι γνωστό πως εκτός συνόρων οτιδήποτε έχει να κάνει με εσπρέσο ή καπουτσίνο δε συνηθίζεται να πίνεται κρύο όπως στην Ελλάδα.

Όμως, μετά τον καφέ "Νταλγκόνα", το χτυπημένο γάλα φράουλας και την χτυπημένη λεμονάδα, ήρθε επιτέλους η διεθνής αναγνώριση και για την πιο επιτυχημένη ελληνική πατέντα για παγωμένο καφέ, ενώ σας θυμίζουμε και 6 πολύ ψαγμένα μαγαζιά στην Πανόρμου που μπορείτε ένα τέτοιο ρόφημα.

Οι χρήστες του TikTok ανακάλυψαν τον φρέντο καπουτσίνο και το δημοφιλέστατο μέσο κοινωνικής δικτύωσης γέμισε με τον αγαπημένο καφέ των Ελλήνων.

καπουτσινο-φρεντο

Όπως αναφέρεται μάλιστα στο γνωστό Μέσο, Pure Wow, που απευθύνεται στους ανέπαφους με το "άθλημα", "ο φρέντο είναι ένα ελληνικό ρόφημα, το οποίο πίνεται εδώ και δεκαετίες. Είναι παγωμένος καφές, που φτιάχνεται από φρέσκο εσπρέσο και χτυπημένο γάλα και συνδυάζει την δροσιά του κρύου καφέ με την γερή γεύση του διπλού εσπρέσο. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτός ο καφές σερβίρεται παγωμένος, δεδομένου ότι η Ελλάδα είναι σχετικά ζεστή και ηλιόλουστη όλο τον χρόνο."

καπουτσινο-τικ-τοκ

Ο εσπρέσο εμφανίστηκε στην Ελληνική σκηνή του καφέ στις αρχές της δεκαετίας του ’90, όταν ο φραπέ, που υπήρχε στην Ελλάδα από τα τέλη της δεκαετίας του ’50, είχε πλέον επικρατήσει σε όλη την χώρα. Ο φρέντο είναι ουσιαστικά το ίδιο ρόφημα, με τη διαφορά ότι φτιάχνεται με εσπρέσο αντί για στιγμιαίο καφέ. Μπορεί να μην βρείτε φρέντο καπουτσίνο ή φρέντο εσπρέσο στα Starbucks, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η έμπνευση για τους παγωμένους καφέδες της αλυσίδας, που γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς, ήταν ο φρέντο καπουτσίνο."

 

Viral

Ροή ειδήσεων

Share