Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

6 ψαγμένα cafe στην Πανόρμου

Το Athensmagazine.gr σας προτείνει

18 Νοεμβρίου 2021 08:37
πανορμου για καφε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Πανόρμου είναι ο πεζόδρομος δίπλα από το μετρό, με τα φοιτητικά μπαράκια, τις ταράτσες και τις δυνατές μουσικές είναι η συνταγή της διασκέδασης που έγινε το mainstream των Αμπελοκήπων. Αλλά το τελευταίο διάστημα, μια πιο ήσυχηπιάτσα διαμορφώνεται στις γειτονιές γύρω την Πανόρμου. Δίπλα σε παλιά μαγαζιά ανοίγουν ενδιαφέροντα μπαράκια και café στα οποία μπορείς να δουλέψεις με το laptop σου ή να διαβάσεις ένα βιβλίο και να απολαύσεις ηρεμία και ησυχία. Εδώ λοιπόν συγκεντρώσαμε τα 6 καλύτερα.


Yellow

yellow πανορμου για καφε

Μια ήσυχη, χαριτωμένη σκεπαστή αυλή και ένας ακόμη ωραιότερος, ζεν χώρος στο εσωτερικό του café, είναι το ιδανικός μέρος για όσους ψάχνουν μια ήσυχη, φιλόξενη γωνιά για να διαβάσουν ή να δουλέψουν. Εδώ θα βρείτε μεγάλα τραπέζια με όμορφα φωτιστικά, δωρεάν wifi, αρκετές πρίζες, απαλή μουσική που επιτρέπει την αυτοσυγκέντρωση, γλαστράκια και ευχάριστα χρώματα στη διακόσμηση και ενδιαφέροντα ροφήματα. Το café λειτουργεί σε self service λογική, ενώ ξεχωρίζει το δικό του χαρμάνι αρωματικού φρεσκοκαβουρδισμένου καφέ καθώς και οι ποικιλίες τσαγιού και τα γλυκά ημέρας. Θα το βρείτε ανοιχτό από νωρίς το πρωί ως λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Metropolis

metropolis πανορμου για καφε

Δύο λεπτά μακριά από το μετρό, εκεί που η Λαρίσης συναντά τον ήσυχο πεζόδρομο της Μαιανδρουπόλεως πίσω από το σχολείο της γειτονιάς, τα παιδιά του Metropolis δημιούργησαν έναν χώρο όμορφο, ατμοσφαιρικό, παρεΐστικο και με εμφανείς καλλιτεχνικές τάσεις.

Πέρα από τις κινηματογραφικές αναφορές στην ταινία του Φριτς Λανγκ που χαρίζει το όνομά της στον πολυχώρο, εδώ θα βρείτε βιβλιοθήκη με άνετα τραπεζάκια στο εσωτερικό για να το ρίξετε στην ανάγνωση, σκάκι για παρτίδες με τους φίλους σας, μεγάλους πάγκους με πρίζες, ιδανικούς για εργασία στην σκεπαστή αυλή και εναλλακτικά rock lives συχνά-πυκνά τα βράδια. Το Metropolis σερβίρει από νωρίς καφέ και συνεχίζει το βράδυ με φθηνά ποτά και κοκτέιλ.

Cupa Cupa tiki bar

tiki bar πανορμου για καφε

Εξωτική διάθεση, διακοσμητικές πινελιές από μπαμπού, πολυνησιακές αναφορές, αισθητική tiki bar με funky soul και rock μουσική ψυχή, και μια μεγάλη ξύλινη μπάρα που ετοιμάζει από νωρίς καφέδες, από το μεσημέρι ξεφουρνίζει χειροποίητα burger και wraps και το βράδυ σερβίρει ξεχωριστά tiki κοκτέιλ. Από τα τελευταία ξεχωρίζουμε την υπέροχη Tiki Margarita με tequila blanco, λάιμ, σιρόπι ζάχαρης και orgeat syrup, αλλά και όλα όσα παντρεύουν το ρούμι με εξωτικά φρούτα – αγαπημένη λεπτομέρεια, τα πρωτότυπα chips που τα συνοδεύουν.


My Hood

Το κάτω μέρος της Πανόρμου γίνεται mainstream, αλλά μας αρέσει, γιατί εμφανίζονται ψαγμένα στέκια με ωραία διακόσμηση και μουσική ανάμεσα στα κλασικά μεζεδοπωλεία της πλατείας του Αγίου Δημητρίου, εκεί που ακόμα θα δει κανείς παιδιά να παίζουν μπάλα και κρυφτό τα απογεύματα.

Αυτό το πνεύμα «γειτονιάς» παντρεύει το My Hood με το βιομηχανικό design, τις industrial καρέκλες και τα ξύλινα τραπέζια, τις ευχάριστες μουσικές και την ωραιότατη ξύλινη εξέδρα που βλέπει στον δρόμο. Θα το βρείτε ανοιχτό από νωρίς για καφέ, αργότερα για σνακ και ωραιότατες πίτσες για όλη την παρέα, ενώ το βράδυ ξεχωρίζουν τα κοκτέιλ.

Santa Botella

santaq botella

Με ιστορία που κρατά μια δεκαετία, είναι ένα από τα μαγαζιά που δημιούργησαν στην ουσία τη νυχτερινή πιάτσα της Πανόρμου και με την πάροδο του χρόνου κατάφερε να αποκτήσει πολλούς και πιστούς θαμώνες. Ανοιχτό από το πρωί με καλό καφέ, συνεχίζει το βραδάκι με καθαρά ποτά, καταπληκτικά κοκτέιλ και καλή μουσική. Από freestyle μέχρι funky, ρoκ και σκληρό ρoκ, καλύπτει κάθε διάθεση και γούστο.

Τώρα που καλοκαίριασε, το street floor του Santa Botella με θέα στον πολυσύχναστο δρόμο είναι ό,τι πρέπει για έναν καφέ, ενώ τα πολλά happenings που διοργανώνει όλη την εβδομάδα δίνουν αυτόν το διαφορετικό τόνο που χρειάζονται οι νύχτες στην Αθήνα για να είναι διαφορετικές.

Zen

Η «άλλη πλευρά» της Πανόρμου: το Zen. All day long lounge bar, από τις 8 το πρωί μέχρι αργά τη νύχτα. Με καφέ κάθε είδους, από τους καλύτερους της περιοχής, με τακτικό, εβδομαδιαίο έλεγχο ποιότητας. Κι ακόμα σπιτική πίτα ημέρας, pasta με pesto, ποικιλία με μπίρα, burger, λαχταριστό cheesecake, milfeig με παγωτό, όλα του chef Πέτρου. Μεγάλο χιτ το cocktail μηλοπιτάκι του Μενέλαου (barman). Σπέσιαλ θεματικές βραδιές με party, guest djs, karaoke nights, όλοι οι σημαντικοί αγώνες ποδοσφαίρου, μπάσκετ, F1, Motogp σε προτζέκτορα από nova & ote tv. Φιλική ατμόσφαιρα, καλλιτέχνες, δικηγόροι, σινεφίλ από τον Δαναό, βόρειοι που κατεβαίνουν κέντρο και original Αμπελοκηπιώτες.

 

Clubs & Bars

Ροή ειδήσεων

Share