Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021

Είδαν ένα σωρό τάφους που δεν είχαν νόημα ύπαρξης - Μόλις κατάλαβαν γιατί είχαν φτιαχτεί κόντεψαν... να λιποθυμήσουν

Μια ιδιαίτερη εμπειρία...

21 Οκτωβρίου 2021 18:25
Είδαν ένα σωρό τάφους που δεν είχαν νόημα ύπαρξης - Μόλις κατάλαβαν γιατί είχαν φτιαχτεί κόντεψαν... να λιποθυμήσουν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έχετε δει τάφους, που έχουν ένα διαφορετικό νόημα ύπαρξης από την φύλαξη του σώματος και των οστών ενός νεκρού; Στη Ρωσία μπορείτε να τους βρείτε για έναν απίθανο λόγο.

Τον πιο παράξενο τρόπο βρήκαν οι Ρώσοι για να αντιμετωπίσουν τον φόβο του θανάτου, καθώς πληρώνουν όσο όσο για να ταφούν ζωντανή και να βιώσουν την εμπειρία του θανάτου, με μια φοβερή ιστορία εκταφής επίσης να έρχεται στο φως.

Έτσι... προέκυψε η ιδέα

Συγκεκριμένα, οι εμπνευστές της ιδέας και της «επιχείρησης» βασίστηκαν στην θεωρία που υποστηρίζει πως «ο καλύτερος τρόπος για να ξεπεράσει κανείς το φόβο του είναι να τον αντιμετωπίσει». Κάπως έτσι οι Ρώσοι πληρώνουν 3.000 ρούβλια για να σκάψουν τον ίδιο τους τον λάκκο και στη συνέχεια να ξαπλώσουν κλεισμένοι μέσα σ’ ένα φέρετρο, ώρες ολόκληρες.

Τάφοι στη Ρωσία

Ο Σεργκέι Βολκόφ που έκανε την ιδέα επιχείρηση, δήλωσε στα ρωσικά ΜΜΕ πως η συγκεκριμένη τακτική αποτελεί μέρος μιας θεραπείας και πως έχει βοηθήσει πολλούς από τους πελάτες του να αντιμετωπίσουν εκτός από τον φόβο του θανάτου και την κλειστοφοβία.

Πάντως πολλοί είναι και οι επικριτές της θεραπείας που αντιδρούν έντονα, υποστηρίζοντας πως στόχο δεν έχει να βοηθήσει τους «πάσχοντες», αλλά να πλουτίσει ο Βολκόφ, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με την ψυχιατρική και γενικά την ιατρική.

 

Viral

Ροή ειδήσεων

Share