Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τουρισμός για όλους: Παράταση για την υποβολή αιτήσεων - Ποιοι οι δικαιούχοι

Σας αφορά

4 Ιουλίου 2020 14:39
Τουρισμός για όλους: Παράταση για την υποβολή αιτήσεων - Ποιοι οι δικαιούχοι
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Παρατάθηκε η προθεσμία υποβολής δηλώσεων του προγράμματος «Τουρισμός για όλους», δίνοντας τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους δικαιούχους να υποβάλλουν την αίτησή τους έως τις 9 Ιουλίου.

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» έχει μεγάλη ανταπόκριση. Μάλιστα, μέχρι και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, είχαν υποβάλλει τις αιτήσεις τους πάνω από 300.000 ενδιαφερόμενοι. Για πρώτη φορά φέτος επιδοτούνται ακτοπλοϊκά εισιτήρια και αυξάνεται η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων από 5 σε 6 βράδια.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τις αναλυτικές ημερομηνίες για να υποβάλουν τις αιτήσεις τους με βάση το ΑΦΜ τους στην ιστοσελίδα tourism4all.gov.gr.

Για πρώτη φορά το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, επιδοτεί ακτοπλοϊκά εισιτήρια ενώ αυξάνεται και η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων από πέντε σε έξι βράδια. Την ίδια ώρα, μειώνεται η ιδιωτική συμμετοχή στα ξενοδοχεία και αυξάνεται η επιδότηση του ΟΑΕΔ. Τέλος, προστίθεται ο νομός Έβρου στο ειδικό πλαίσιο των δέκα διανυκτερεύσεων όπου η ιδιωτική συμμετοχή είναι μηδενική.

Οι δικαιούχοι μπορούν να κάνουν τις διακοπές τους από την 1η Αυγούστου 2020 έως τις 31 Ιουλίου 2021 σε τουριστικά καταλύματα του μητρώου παρόχων του ΟΑΕΔ.

Αυτή είναι η διάρκεια των διακοπών με βάση τον προορισμό

  • Από μία έως δέκα διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα σε Λέσβο, Λέρο, Σάμο, Χίο, Κω και στον νομό Εβρου.
  • Από μία έως έξι διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα της υπόλοιπης Ελλάδας.

Οι αιτήσεις και οι δικαιούχοι

Η υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους και η δήλωση συμμετοχής από τους παρόχους γίνονται αποκλειστικά μέσω της ενιαίας ψηφιακής πύλης του ελληνικού Δημοσίου gov.gr, με τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet ή τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΟΑΕΔ στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι και άνεργοι, οι οποίοι το έτος 2019:

  • Είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ (με κρατήσεις υπέρ ΟΕΕ)
  • Έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.
  • Έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 50 ημερών.
  • Συγκεντρώνουν τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας).
  • Ήταν εγγεγραμμένοι άνεργοι/ες στο ειδικό μητρώο ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.
 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share