Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τουρισμός: Σε αυτές τις χώρες ανοίγει τα σύνορά της η Ευρωπαϊκή Ένωση - Αναλυτικά η λίστα

Για ποιες τα σύνορα παραμένουν κλειστά

30 Ιουνίου 2020 13:49
Τουρισμός: Σε αυτές τις χώρες ανοίγει τα σύνορά της η Ευρωπαϊκή Ένωση - Αναλυτικά η λίστα
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Τουρισμός: Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέληξε σε λίστα με 14 χώρες εκτός Ένωσης που θεωρούνται σχετικά ασφαλείς εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού, και για τις οποίες θα ανοίξουν τα ευρωπαϊκά σύνορα των 27 κρατών - μελών από αύριο, 1η Ιουλίου.

Οι μεγάλες απούσες της λίστας είναι οι ΗΠΑ και η Ρωσία, ενώ αποκλείονται για την ώρα και οι ταξιδιώτες από Βραζιλία και Κίνα. Παράλληλα, χθες «μπλόκο» έβαλε η Ελλάδα σε πτήσεις από την Βρετανία και τη Σουηδία.

Το «πράσινο φως» έλαβαν ταξιδιώτες από την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, την Ταϊλάνδη, την Τυνησία, το Μαυροβούνιο, το Μαρόκο, τη Ρουάντα, τη Σερβία, την Ουρουγουάη, τη Γεωργία και την Αλγερία. H λίστα θα ανανεώνεται κάθε 15 μέρες.

Σύμφωνα με το BBC, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να προσθέσει και την Κίνα στην «λευκή λίστα», αν το Πεκίνο προβεί κάποια συμμετρική ρύθμιση για τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες.

Όσο για τους Βρετανούς, οι όροι και οι προϋποθέσεις είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης στον απόηχο του Brexit, αλλά ως το τέλος του έτους θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα.

Τουρισμός: Ανοίγει τα σύνορα για το Ισραήλ η Ελλάδα

Την απόφαση να ανοίξει η Ελλάδα τα σύνορα στο Ισραήλ, ώστε να δέχεται τουρίστες από την 1η Αυγούστου, ανακοίνωσαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο ομόλογός του, Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου ο κ. Νετανιάχου τόνισε ότι πέρσι στην Ελλάδα έφτασαν 1,2 εκατ. ισραηλινοί τουρίστες, αριθμός τριπλάσιος σε σχέση με τους ισραηλινούς που επισκέφθηκαν στη χώρα τα προηγούμενα χρόνια.

«Όταν εγώ συνάντησα έναν προκάτοχό σας ο αριθμός ήταν περίπου 50.000», τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός και εξήγησε ότι η σημαντική αυτή αύξηση επισκεπτών αντανακλά το σεβασμό προς την Ελλάδα.

Ανακοίνωσε επίσης ότι Ελλάδα και Ισραήλ συζητούν για το άνοιγμα του τουρισμού.

Όπως είπε ο κ. Νετανιάχου, Ελλάδα και Κύπρος θα είναι οι πρώτοι προορισμοί για τους Ισραηλινούς τουρίστες φέτος, την ώρα που έγινε γνωστό για ποιες χώρες θα υπάρξει παράταση αναστολής πτήσεων έως 30 Ιουνίου.

Είπε πως αν όλα πάνε καλά και το Ισραήλ είναι ικανοποιημένο με την πορεία της πανδημίας, θέτει ως στόχο την 1η Αυγούστου για το πλήρες άνοιγμα.

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα ήδη από την 1η Ιουλίου θα υποδέχεται απευθείας πτήσεις σε όλους τους κύριους τουριστικούς της προορισμούς «και αν όλα πάνε καλά από 1η Αυγούστου θα φτάνουν οι ισραηλινοί στην Ελλάδα». Είπε επίσης ότι η σεζόν μπορεί να παραταθεί έως τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο.

Ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε ότι η Ελλάδα έχει εργαστεί σκληρά για να διασφαλίσει την υγεία και την ασφάλεια των καλεσμένων της και έχει ενισχύσει σημαντικά τις δομές υγείας. Κύριο μέλημα τόνισε ο πρωθυπουργός είναι η υγεία και η ασφάλεια των τουριστών.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share