Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020

Τουρισμός: Ανοίγει τα σύνορα για το Ισραήλ η Ελλάδα

Από πότε θα αρχίσουν να έρχονται τουρίστες;

16 Ιουνίου 2020 15:37
Τουρισμός: Ανοίγει τα σύνορα για το Ισραήλ η Ελλάδα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Την απόφαση να ανοίξει η Ελλάδα τα σύνορα στο Ισραήλ, ώστε να δέχεται τουρίστες από την 1η Αυγούστου, ανακοίνωσαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο ομόλογός του, Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου ο κ. Νετανιάχου τόνισε ότι πέρσι στην Ελλάδα έφτασαν 1,2 εκατ. ισραηλινοί τουρίστες, αριθμός τριπλάσιος σε σχέση με τους ισραηλινούς που επισκέφθηκαν στη χώρα τα προηγούμενα χρόνια.

«Όταν εγώ συνάντησα έναν προκάτοχό σας ο αριθμός ήταν περίπου 50.000», τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός και εξήγησε ότι η σημαντική αυτή αύξηση επισκεπτών αντανακλά το σεβασμό προς την Ελλάδα.

Ανακοίνωσε επίσης ότι Ελλάδα και Ισραήλ συζητούν για το άνοιγμα του τουρισμού.

Όπως είπε ο κ. Νετανιάχου, Ελλάδα και Κύπρος θα είναι οι πρώτοι προορισμοί για τους Ισραηλινούς τουρίστες φέτος, την ώρα που έγινε γνωστό για ποιες χώρες θα υπάρξει παράταση αναστολής πτήσεων έως 30 Ιουνίου.

Είπε πως αν όλα πάνε καλά και το Ισραήλ είναι ικανοποιημένο με την πορεία της πανδημίας, θέτει ως στόχο την 1η Αυγούστου για το πλήρες άνοιγμα.

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα ήδη από την 1η Ιουλίου θα υποδέχεται απευθείας πτήσεις σε όλους τους κύριους τουριστικούς της προορισμούς «και αν όλα πάνε καλά από 1η Αυγούστου θα φτάνουν οι ισραηλινοί στην Ελλάδα». Είπε επίσης ότι η σεζόν μπορεί να παραταθεί έως τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο.

Ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε ότι η Ελλάδα έχει εργαστεί σκληρά για να διασφαλίσει την υγεία και την ασφάλεια των καλεσμένων της και έχει ενισχύσει σημαντικά τις δομές υγείας. Κύριο μέλημα τόνισε ο πρωθυπουργός είναι η υγεία και η ασφάλεια των τουριστών.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share