Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Άρση μέτρων: Αυτές οι 29 χώρες θα στείλουν τουρίστες στην Ελλάδα

Δείτε αναλυτικά!

29 Μαΐου 2020 13:29
Άρση μέτρων: Αυτές οι 29 χώρες θα στείλουν τουρίστες στην Ελλάδα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Με κάθε επισημότητα ανακοινώθηκαν οι 29 χώρες, οι οποίες θα στείλουν τουρίστες στην Ελλάδα από τις 15 Ιουνίου κι έπειτα, με αεροπορικές πτήσεις προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της άρσης των μέτρων του κορωνοϊού.

Η λίστα με τις 29 χώρες, διαμορφώθηκε ύστερα από μελέτη του επιδημιολογικού προφίλ των χωρών προέλευσης των τουριστών και αφού ελήφθησαν υπόψη οι χθεσινές ανακοινώσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Αεροπορίας (EASA), καθώς και η σχετική εισήγηση της Eπιτροπής Λοιμωξιολόγων.

Στους επισκέπτες από τις παρακάτω χώρες θα πραγματοποιείται δειγματοληπτικός έλεγχος και εδώ μπορείτε να δείτε σε ποια νησιά θα γίνουν.

Για όλες τις άλλες χώρες εξακολουθούν να ισχύουν οι υπάρχοντες κανόνες.

H λίστα, η οποία θα διευρυνθεί με αφετηρία την 1η Ιουλίου θα ανακοινωθεί εγκαίρως. Σε κάθε περίπτωση, η επιδημιολογική παρακολούθηση και αξιολόγηση θα είναι συνεχής.

Αναλυτικά η λίστα των χωρών είναι η ακόλουθη:

Αλβανία, Αυστραλία, Αυστρία, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Ιαπωνία, Ισραήλ, Κίνα, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λίβανος, Λιθουανία, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Νότια Κορέα, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τσεχία, Φινλανδία.

«Καμπανάκι» κινδύνου από τον λοιμωξιολόγο Χαράλαμπο Γώγο: «Τα νησιά πρέπει να ετοιμάζονται για τουρίστες με κρούσματα κορωνοϊού» (Video)

Το «καμπανάκι» κινδύνου για την ετοιμότητα των νησιών εν όψει της τουριστικής σεζόν έκρουσε ο λοιμωξιολόγος Χαράλαμπος Γώγος, λέγοντας ότι: «Πρέπει να ετοιμάζονται για τουρίστες με κρούσματα κορωνοϊού». Παράλληλα, σε κρίσιμη αλλά σταθερή θεωρείται από τους γιατρούς η κατάσταση του 8 μηνών βρέφους, το οποίο νοσηλεύεται στην εντατική του Παίδων Αγία Σοφία, καθώς βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό.

Όπως αναφέρει ο ίδιος «μερικά νησιά είναι έτοιμα – ειδικά τα μεγάλα- τα υπόλοιπα χρειάζονται αναπροσαρμογή, χρειάζεται κάποια διαδικασία να προετοιμαστούν ώστε σε μεγάλα κέντρα υγείας να στελεχωθούν, να υπάρχουν γρήγορα τέστ σε περίπτωση κρουσμάτων και κυρίως να υπάρχει δυνατότητα αερομεταφορών ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα».

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι γιατί η Ελλάδα θα φορτωθεί και με τουρισμό πολύ και θα παρακολουθείται με κιάλια αυτή την εποχή», προσθέτει. Παράλληλα ο ίδιος υπογραμμίζει πως «πολλές κλινικές covid μένουν χωρίς ασθενείς. Mετά από 74 μέρες με δραματικές συνθήκες έχουμε μόνο έναν ασθενή στην Πάτρα. Ωστόσο, όπως ο ίδιος τονίζει δεν έχουμε τελειώσει με τον κορωνοϊό. «Είναι απλά σε ύφεση όπως έχει ύφεση και όλη η ΕΕ, υπάρχουν όμως ακόμα κρούσματα και γι αυτό είμαστε σε επιφυλακή», σημειώνει ο ίδιος.

Σχετικά με το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και τις διφορούμενες απόψεις ο κ. Γώγος εξηγεί πως «αυτή την στιγμή δεν είναι αδήριτη ανάγκη και γι' αυτό υπάρχουν πολλές απόψεις. Έχει σημασία το πόσο σημαντικό είναι αυτό και το πόσο επιδημιολογικό βάρος έχει».

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share