Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σε κρίσιμη κατάσταση το 8 μηνών βρέφος που νοσηλεύεται με κορωνοϊό στο Παίδων (Video)

Αναμένεται σήμερα ανακοινωθέν

21 Μαΐου 2020 10:01
Σε κρίσιμη κατάσταση το 8 μηνών βρέφος που νοσηλεύεται με κορωνοϊό στο Παίδων (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Κρίσιμη αλλά σταθερή θεωρείται από τους γιατρούς η κατάσταση του 8 μηνών βρέφους, το οποίο νοσηλεύεται στην εντατική του Παίδων Αγία Σοφία, καθώς βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό.

Το μωρό, ηλικίας οκτώ μόλις μηνών, αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και ταλαιπωρείται από υποκείμενο νόσημα, το οποίο δυσχεραίνει την κατάσταση της υγείας του. Οι γονείς, είχαν πάει πριν από αρκετές ημέρες το παιδάκι στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, ωστόσο, η υγεία του επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα να καταστεί απαραίτητη η διακομιδή του στην ΜΕΘ του Παίδων Αγία Σοφία, στο οποίο νοσηλεύεται από την περασμένη Τρίτη (19/5).

Σοκ: Πέθανε βρέφος 6 εβδομάδων από κορωνοϊό

Ένα βρέφος μόλις έξι εβδομάδων κατέληξε από τον κορωνοϊό στη Βρετανία, σύμφωνα με την διαδικτυακή έκδοση της Indepedent. Επίσης, στη Βρετανία «ραγίζει» καρδιές η μοναδική ιστορία ενός βρέφους μόλις έξι μηνών από το Λίβερπουλ που βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό μετά από επέμβαση ανοιχτής καρδιάς.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο θάνατος του βρέφους ανακοινώθηκε ανάμεσα στους συνολικά 332 ασθενείς που κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο στα νοσοκομεία της Μεγάλης Βρετανίας. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες, αν το βρέφος έπασχε από υποκείμενο νόσημα.

Το μεγαλύτερο σε ηλικία θύμα του κοροναϊου το τελευταίο 24ωρο ήταν 103 ετών, ενώ 22 από τους 332 ασθενείς ηλικίας μεταξύ 40 και 96 ετών, δεν έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα, όπως ανακοίνωσε η NHS.

Σοκ! Επιβεβαιώθηκε ο πρώτος θάνατος βρέφους από κορωνοϊό

Παγκόσμιο σοκ προκαλεί ο πρώτος επιβεβαιωμένος θάνατος βρέφους από κορωνοϊό στο Σικάγο. Τη δυσάρεστη ανακοίνωση έκανε η Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας του Ιλινόις.

«Δεν υπήρξε προηγουμένως θάνατος βρέφους που να σχετίζεται με τον COVID-19. Βρίσκεται σε εξέλιξη πλήρης έρευνα για τον προσδιορισμό της αιτίας θανάτου», ανέφερε η Ezike. «Πρέπει να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να αποτρέψουμε την εξάπλωση αυτού του θανατηφόρου ιού, αν όχι για να προστατευθούμε, τουλάχιστον να προστατέψουμε τους γύρω μας» σχολίασε η Διευθύντρια..

Ο θάνατος ενός παιδιού ηλικίας μικρότερης του ενός έτους από κορωναϊό έχει αναφερθεί προηγουμένως στην Κίνα. Το παιδί αυτό έπασχε από υποκείμενο νόσημα.

Ωστόσο τρομακτικά είναι τα συνολικά νούμερα νεκρών από κορωνοϊό παγκοσμίως, δείτε εδώ τα κρούσματα και τους θανάτους ανά χώρα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share