Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Lufthansa: Η ανατρεπτική απόφαση που αλλάζει τα δεδομένα

Τι συνέβη;

27 Μαΐου 2020 19:22
Lufthansa: Η ανατρεπτική απόφαση που αλλάζει τα δεδομένα

Μια απόφαση, που σοκάρει, αναμένεται να πάρει η αεροπορική εταιρεία Lufthansa, και ανατρέπει τα δεδομένα. Συγκεκριμένα, θα απορρίψει τα 9 δις. που θα έδινε το γερμανικό κράτος.

Ψάχνει εναλλακτική χρηματοδότηση

Εάν δεχτεί το πακέτο που είχε συμφωνήσει με τη γερμανική κυβέρνηση, ενδέχεται να χάσει πολλά από τα «σλοτς» της στην Φρανκφούρτη και το Μόναχο, λόγω των πολιτικών της ΕΕ για την προστασία του ελεύθερου ανταγωνισμού.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά, σύμφωνα με την Handelsblatt, την παραχώρηση στον ανταγωνισμό δικαιωμάτων προσγείωσης και απογείωσης στα αεροδρόμια – κόμβους της Φρανκφούρτης και του Μονάχου, ως «αποζημίωση» για την κρατική βοήθεια.

«Κάτι τέτοιο θα αποδυνάμωνε την λειτουργία των δύο αεροδρομίων ως κόμβων για την Lufthansa», επισήμανε το Εποπτικό Συμβούλιο της αεροπορικής εταιρίας. «Το Εποπτικό Συμβούλιο δεν ήταν σε θέση να εγκρίνει το πακέτο σταθεροποίησης σε σχέση με τους όρους της Ε.Ε.», ανακοίνωσε η Lufthansa, η οποία έχει υποστεί τεράστια οικονομική ζημιά, για αυτό και πρέπει να επανεξεταστούν οι οικονομικές επιπτώσεις που θα έχει η απόφαση που θα πάρει, καθώς και όλα τα εναλλακτικά σενάρια.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού Τύπου, φερόταν έτοιμη να στηρίξει την εταιρεία στην αντιπαράθεση με την Κομισιόν, απέφυγε να τοποθετηθεί, όταν ερωτήθηκε σχετικά κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται στα κλασικά όργανα της εταιρείας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η Lufthansa ξαναρχίζει πτήσεις προς ελληνικά νησιά - Πότε και ποια περιλαμβάνονται σε αυτά

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa θα ξαναρχίσει πτήσεις προς 20 τουριστικούς προορισμούς, στους οποίους περιλαμβάνονται και ελληνικά νησιά, από τα μέσα Ιουνίου, ανακοίνωσε σήμερα μια εκπρόσωπός της. Ενώ, ιστορική ήταν η πρώτη πτήση της Lufthansa προς Αθήνα με το γερμανικό Spiegel να δημοσιοποιεί σχετικό βίντεο με τα μέτρα ασφαλείας που έχουν παρθεί στο "Ελευθέριος Βενιζέλος"!

Σύμφωνα με την πηγή αυτήν, στους προορισμούς αυτούς περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η Κρήτη, η Ρόδος, η Μαγιόρκα, το Φάρο της Πορτογαλίας, η Βενετία, η Ίμπιζα και η Μάλαγα. Οι πτήσεις θα αναχωρούν από τη Φρανκφούρτη. Προς τα τέλη της επόμενης εβδομάδας θα ανακοινωθούν και περαιτέρω προορισμοί.

Η επέκταση των δρομολογίων της εταιρείας γίνεται δύο εβδομάδες αφότου η Lufthansa αποκάλυψε τα σχέδιά της να επαναλάβει τις πτήσεις προς διεθνείς προορισμούς, όπως στο Λος Άντζελες, το Τορόντο και το Μουμπάι από τον Ιούνιο, καθώς ξαναρχίζει τη δραστηριότητά της η οποία είχε σχεδόν διακοπεί λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Την Πέμπτη έκανε γνωστό ότι βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τη γερμανική κυβέρνηση για τη διάσωσή της, ύψους 9 δισεκατομμυρίων ευρώ, με την παραχώρηση του 20% των μετοχών της. Η εφημερίδα Bild am Sonntag, που δεν αναφέρει τις πηγές της, υποστηρίζει ότι το δάνειο αυτό θα πρέπει να αποπληρωθεί στα τέλη του 2023.

TAGS
 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share