Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη πτήση της Lufthansa στην Αθήνα - Φρούριο το Ελευθέριος Βενιζέλος

Βίντεο σταθμός - Πως γίνονται τα τεστ στο αεροδρόμιο της Αθήνας;

20 Μαΐου 2020 15:00
Πραγματοποιήθηκε η πρώτη πτήση της Lufthansa στην Αθήνα - Φρούριο το Ελευθέριος Βενιζέλος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ιστορική ήταν η πρώτη πτήση της Lufthansa προς Αθήνα με το γερμανικό Spiegel να δημοσιοποιεί σχετικό βίντεο με τα μέτρα ασφαλείας που έχουν παρθεί στο "Ελευθέριος Βενιζέλος"! Άλλωστε η γερμανική εταιρεία είχε βγάλει και σχετική ανακοίνωση πριν λίγες μέρες.

Στο βίντεο από την πτήση της Lufthansa που δημοσιοποίησε το Spiegel αποκαλύπτονται τα πολύ αυστηρά μέτρα που έχουν ληφθεί στο αεροδρόμιο Αθηνών. Προσωπικό του αεροδρομίου συλλέγει έντυπες δηλώσεις επισκεπτών, ενώ κάνει και τεστ σε όσους φτάνουν στην Ελλάδα. Αρκετοί επιβάτες σχολίασαν με προβληματισμό το γεγονός ότι το αεροσκάφος της Lufthansa ήταν γεμάτο - δίχως κενές θέσεις και επισήμαναν ότι δεν τους προσφέρθηκε γεύμα στην πτήση.

«Θα πήγαινα στη Ζάκυνθο για καραντίνα, όμως τώρα θα πρέπει να μείνω εδώ μέχρι να βγει το αποτέλεσμα του τεστ» ανέφερε μια επιβάτιδα της πτήσης από τη Γερμανία. Στο βίντεο από την πρώτη πτήση της Lufthansa μετά από το δίμηνο lockdown εικονίζεται και ένας εργαζόμενος του αερολιμένα να εξηγεί στους επιβάτες ότι είναι υποχρεωμένοι να τηρήσουν την καραντίνα, υπενθυμίζοντας ότι υπάρχει πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ για τους παραβάτες.

Σύμφωνα με την ελληνική έκδοση της Deutsche Welle, το Spiegel γράφει για την πρώτη πτήση της Lufthansa:

«Η πρώτη πτήση της Lufthansa εδώ και δυο μήνες έφθασε στην Αθήνα. Στα αεροδρόμια ισχύουν πολύ αυστηροί κανόνες υγιεινής ωστόσο στην καμπίνα του αεροπλάνου ήταν αδύνατον για τους ταξιδιώτες να κρατήσουν αποστάσεις».

Οι επιβάτες παραπονούνται ότι δεν υπάρχουν ελεύθερες θέσεις που θα εξασφάλιζαν τουλάχιστον ένα μίνιμουμ απόστασης. Στο βίντεο παρουσιάζεται επίσης η ακριβής διαδικασία που ακολουθείται από τις αρχές κατά την προσγείωση των επιβατών, η καταγραφή τους, τα τεστ που γίνονται και η ενημέρωση για την καραντίνα και τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε περίπτωση που αυτή δεν τηρηθεί.

Δείτε το βίντεο από την πτήση στο Athensmagazine.gr:

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share