Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021

Η Lufthansa ξαναρχίζει πτήσεις προς ελληνικά νησιά - Πότε και ποια περιλαμβάνονται σε αυτά

Η ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας

24 Μαΐου 2020 15:56
Η Lufthansa ξαναρχίζει πτήσεις προς ελληνικά νησιά - Πότε και ποια περιλαμβάνονται σε αυτά
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa θα ξαναρχίσει πτήσεις προς 20 τουριστικούς προορισμούς, στους οποίους περιλαμβάνονται και ελληνικά νησιά, από τα μέσα Ιουνίου, ανακοίνωσε σήμερα μια εκπρόσωπός της. Ενώ, ιστορική ήταν η πρώτη πτήση της Lufthansa προς Αθήνα με το γερμανικό Spiegel να δημοσιοποιεί σχετικό βίντεο με τα μέτρα ασφαλείας που έχουν παρθεί στο "Ελευθέριος Βενιζέλος"!

Σύμφωνα με την πηγή αυτήν, στους προορισμούς αυτούς περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η Κρήτη, η Ρόδος, η Μαγιόρκα, το Φάρο της Πορτογαλίας, η Βενετία, η Ίμπιζα και η Μάλαγα. Οι πτήσεις θα αναχωρούν από τη Φρανκφούρτη. Προς τα τέλη της επόμενης εβδομάδας θα ανακοινωθούν και περαιτέρω προορισμοί.

Η επέκταση των δρομολογίων της εταιρείας γίνεται δύο εβδομάδες αφότου η Lufthansa αποκάλυψε τα σχέδιά της να επαναλάβει τις πτήσεις προς διεθνείς προορισμούς, όπως στο Λος Άντζελες, το Τορόντο και το Μουμπάι από τον Ιούνιο, καθώς ξαναρχίζει τη δραστηριότητά της η οποία είχε σχεδόν διακοπεί λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Την Πέμπτη έκανε γνωστό ότι βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τη γερμανική κυβέρνηση για τη διάσωσή της, ύψους 9 δισεκατομμυρίων ευρώ, με την παραχώρηση του 20% των μετοχών της. Η εφημερίδα Bild am Sonntag, που δεν αναφέρει τις πηγές της, υποστηρίζει ότι το δάνειο αυτό θα πρέπει να αποπληρωθεί στα τέλη του 2023.

Ξεκινάει πτήσεις η ΕasyJet - Η ημερομηνία ορόσημο

Η βρετανική αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους EasyJet ανακοίνωσε ότι ένας μικρός αριθμός πτήσεων θα αρχίσει και πάλι να εκτελείται στις 15 Ιουνίου και ότι επιβάτες και πλήρωμα θα πρέπει να φορούν μάσκες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Με την αεροπορική εταιρεία Air France-KLM να ανακοινώνει χθες ότι διακόπτει οριστικά την εκμετάλλευση των εννέα γιγαντιαίων Airbus 380.

Τα αεροσκάφη της EasyJet έχουν καθηλωθεί στο έδαφος από τα τέλη Μαρτίου όταν ο νέος κορωνοϊός εξαπλώθηκε σε όλη την Ευρώπη, αλλά η εταιρία ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει και πάλι εγχώριες πτήσεις στη Βρετανία και τη Γαλλία από τις 15 Ιουνίου, πριν προσθέσει στη συνέχεια και άλλους προορισμούς.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share