Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022

Ανατροπή με την άρση των μέτρων: Ταξίδι στον Αργοσαρωνικό από 18 Μαΐου

Νέα απόφαση της Κυβέρνησης

12 Μαΐου 2020 17:55
Ανατροπή με την άρση των μέτρων: Ταξίδι στον Αργοσαρωνικό από 18 Μαΐου
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ανατροπή έρχεται με την άρση των μέτρων του κορωνοϊού, αφού η Κυβέρνηση φαίνεται πως σχεδιάζει να απελευθερώσει τα ταξίδια στον Αργοσαρωνικό από τις 18 Μαΐου.

Την επιστροφή στη νέα κανονικότητα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού εξετάζει καθημερινά και με κάθε λεπτομέρεια το επιτελείο του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, μαζί με τους λοιμωξιολόγους. Ενόψει και του καλοκαιριού και της διαφήμισης που έχει λάβει η χώρα μας λόγω της πολύ σωστής και έγκαιρης αντιμετώπισης της πανδημίας, από το Μαξίμου το μήνυμα είναι σαφές: Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να γίνουν λάθη σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε.

Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τους συνεργάτες του έχει τακτική επικοινωνία με τους λοιμωξιολόγους και, όπως αναφέρει το ethnos.gr, η κυβέρνηση έχει πάρει την απόφαση να απελευθερωθούν οι μετακινήσεις από περιφερειακή ενότητα σε περιφερειακή ενότητα από τις 18 Μαΐου. Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η εξαίρεση από αυτό το μέτρο περιοχών που εμφάνισαν ή και εμφανίζουν πολλά κρούσματα του ιού, ενώ την ίδια ώρα υπάρχει και η πιθανότητα να ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες για το Σαββατοκύριακο, με την Κυβέρνηση να μην επιθυμεί το μεγάλο συνωστισμό στις ελεύθερες.

Τι θα γίνει με νησιά και εστίαση

Επίσης, πρέπει να θεωρείται κλειδωμένη η απόφαση της κυβέρνησης να απελευθερώσει τις μετακινήσεις την ίδια ημερομηνία (δηλαδή 18 Μαΐου) και για την Κρήτη αλλά και για τον Αργοσαρωνικό. Αυτή την Πέμπτη και την Παρασκευή, πάντως, θα ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις για το αν τελικά θα μπορέσουμε στις 25 Μαΐου να αρχίσουμε να ταξιδεύουμε στα νησιά και αν ναι σε ποια. Βέβαια, είναι πολύ πιθανό να αποφασίσουν και τα ταξίδια για όλα τα νησιά αλλά, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν το πολύ μέχρι την Παρασκευή. Σε αυτές τις συσκέψεις θα αποφασιστεί και το αν θα επαναλειτουργήσει ο χώρος της εστίασης, επίσης, από τις 25 Μαΐου.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share