Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2020

Κλείνει το αεροδρόμιο City του Λονδίνου

Λόγω κορωνοϊού

25 Μαρτίου 2020 18:35
Κλείνει το αεροδρόμιο City του Λονδίνου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το αεροδρόμιο του Σίτι του Λονδίνου θέτει σε αναστολή όλες τις εμπορικές και ιδιωτικές πτήσεις από σήμερα το βράδυ έως τα τέλη Απριλίου.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει επιβάλει έκτακτα μέτρα, εκ των οποίων απαγόρευση κυκλοφορίας και ότι οι πολίτες πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους και να σταματήσουν τα ταξίδια εξαιτίας της επιδημίας του νέου κορωνοϊού. Μάλιστα τα κρούσματα όπως θα δείτε εδώ έχουν αυξηθεί κατά πολύ, για αυτό και απαιτείται να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο.

"Σε αυτήν την ραγδαίως εξελισσόμενη και πρωτόγνωρη κατάσταση, πιστεύουμε ότι αυτό είναι το πιο υπεύθυνο πράγμα που πρέπει να κάνουμε για την ασφάλεια και την ευημερία του προσωπικού μας, των επιβατών και όλων όσοι έχουν σχέση με το αεροδρόμιο" τονίζεται σε ανακοίνωση.

Κορωνοϊός - Ελλάδα: 78 νέα κρούσματα - 821 συνολικά

Τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι 78 και ο συνολικός αριθμός ανέρχεται στα 821, σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα.

134 νοσηλεύονται στην πλειοψηφία άνδρες, 53 εξ αυτών διασωληνωμένοι και 22 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους, όπως είπε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι οι νεκροί έφτασαν στους 22, αναφέροντας ότι ο 22ος θάνατος έγινε γνωστός λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου (σ.σ. πρόκειται για τον 42χρονο Γερμανό καθηγητή στην Κρήτη). Εκ των νεκρών, οι 18 είναι άντρες και οι τέσσερις γυναίκες.

Η μέση ηλικία των θυμάτων του κορωνοϊού είναι τα 75 έτη.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, στα νοσοκομεία αναφοράς νοσηλεύονται 134 ασθενείς, με τους 53 να είναι πιο σοβαρά και να νοσηλεύονται διασωλημένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ασθενείς έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Μέσος όρος ηλικίας των νοσούντων είναι τα 67 έτη και η πλειονότητα είναι άνδρες.

Μάλιστα εξετάζεται ένα ύποπτο κρούσμα σε κρατούμενο στην Αχαια, όπως θα διαβάσετε αναλυτικά εδώ.

Συνεχίζεται κανονικά η Euroleague!

Κανονικά αποφασίστηκε να συνεχιστεί η Euroleague έπειτα από την τηλεδιάσκεψη που έγινε ανάμεσα σε όλα τα μέλη. Όσον αφορά την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν αυτό θα εξαρτηθεί από την εξάπλωση του κορωνοϊού κι αφού βέβαια επιβεβαιωθεί πως άπαντες χαίρουν άκρας υγείας και δεν υπάρχει κίνδυνος. Ωστόσο, όσον αγορά το Ευρωμπάσκετ υπάρχει πιθανότητα να αναβληθεί για το 2022.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ευρωλίγκας:

- Οι διοργανώσεις θα αρχίσουν και πάλι μόλις το επιτρέψει η κατάσταση ώστε να υπάρχουν και πάλι οι καλύτερες συνθήκες υγείας και ασφάλειας για όλους τους συμμετέχοντες, σύμφωνα με τις συστάσεις των αρμόδιων υγειονομικών αρχών και των τοπικών κυβερνήσεων.

- Προτεραιότητα είναι να ολοκληρωθεί η Ευρωλίγκα για την σεζόν 2019-20 με το υπάρχον φορμάτ της, με τους αγώνες της κανονικής περιόδου, τα Playoffs και το Final 4. Αυτό πιθανότατα σημαίνει ότι θα ολοκληρωθεί μετά τις αρχικά προγραμματισμένες ημερομηνίες του Μαΐου. Η συχνότητα των παιχνιδιών ενδέχεται να συμπυκνωθεί, εάν κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο. Το ίδιο ισχύει και για το EuroCup.

- Θα συνεχιστεί η ανάλυση εναλλακτικού συστήματος διεξαγωγής που θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί μόνο εάν το απαιτήσει η κατάσταση.

- Θα προταθούν κοινές πολιτικές και αρχές στην Ένωση Παικτών Ευρωλίγκας, όπως και στο Προεδρείο των Προπονητών, οι οποίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την πιθανή επιστροφή παικτών και προπονητών στις πόλεις της χώρας τους, συμπεριλαμβανομένης της προσαρμογής των μισθών κατά τη διάρκεια των αναστολών των αγώνων.

- Οι κανονισμοί για το Financial Stability & Fair Play θα γίνουν πιο ευέλικτοι έως ότου υπάρξει μεγαλύτερη βεβαιότητα σχετικά με τη μελλοντική εξέλιξη της οικονομικής κατάστασης.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share