Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

10 λόγοι για να ταξιδέψεις μέχρι τη Σαντορίνη ακόμη και τον Οκτώβριο!

Είναι πανέμορφη ακόμα και το χειμώνα!

25 Σεπτεμβρίου 2019 13:14
10 λόγοι για να ταξιδέψεις μέχρι τη Σαντορίνη ακόμη και τον Οκτώβριο!

Σαντορίνη ακούς και αμέσως σου έρχονται τα εξής υπέροχα πράγματα στο νου: μαγική θέα, ηφαίστειο, γραφικά σοκάκια, ανεπανάληπτα ηλιοβασιλέματα, φάβα, πεντανόστιμη κουζίνα και νομίζω πως αν συνεχίσουμε δε θα σταματήσουμε να συμπληρώνουμε λέξεις.

Δείτε επίσης: Πόσο στοιχίζει μια φωτογράφηση στη Σαντορίνη;

Η Σαντορίνη, λοιπόν, αποτελεί αγαπημένο προορισμό, τόσο των Ελλήνων όσο και των ξένων οι οποίοι σπεύδουν να την επισκεφτούν από κάθε πιθανό μέρος της Γης. Και ακριβώς επειδή στη Σαντορίνη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες γίνεται ένας μικρός (καλά οκ, μεγάλος) χαμός, εμείς είμαστε εδώ για να σου προτείνουμε να τη δεις και να την απολαύσεις τον Οκτώβρη. Τότε που οι τουρίστες μειώνονται, οι τιμές είναι πιο προσιτές και γενικότερα οι ρυθμοί της είναι πιο φυσιολογικοί. Κι αν αυτές οι λίγες αράδες δε σε πείθουν, παρακάτω θα βρεις όχι έναν αλλά δέκα λόγους για να κλείσεις εισιτήρια για το πανέμορφο αυτό κυκλαδίτικο νησί μας. Έχουμε και λέμε

1.Το Santorini Experience

Η Σαντορίνη επιστρέφει δυναμικά στην αθλητική δράση για την 5η κατά σειρά έκδοση του κορυφαίου αθλητικού event “Santorini Experience” που θα προσελκύσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον επαγγελματιών και ερασιτεχνών αθλητών του τρεξίματος και της κολύμβησης open water, στις 4-6 Οκτωβρίου 2019

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου οι λάτρεις του τρεξίματος θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις τρεις καθιερωμένες διαδρομές, πάνω στην Καλντέρα, με θέα τις μαγευτικές εικόνες του Hφαιστείου και φόντο τους οικισμούς Ημεροβίγλι, Φηροστεφάνι και Οία. Συγκεκριμένα, η διαδρομή 5 χλμ. «Αριστείδης Αλαφούζος» αφορά στο τρέξιμο και δυναμικό περπάτημα, αυτή των 10 χλμ. τους πιο έμπειρους στις αποστάσεις και η απόσταση των 15 χλμ. αυτούς που αγαπούν την δύναμη, την αντοχή, και την αδρεναλίνη. Όλες οι διαδρομές έχουν ως αφετηρία το εργοστάσιο αφαλάτωσης στην Οία, με σημεία χωμάτινης διαδρομής και τερματισμό πάλι στην Οία.

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, θα διεξαχθεί η κολύμβηση open water. Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κολυμπήσουν από το Ηφαίστειο έως το παλιό λιμάνι των Φηρών, έχοντας την επιβλητική όψη του νησιού μπροστά τους, στον αγώνα 1,5 μιλίου (2,4 χλμ.). Η διοργάνωση θα φροντίσει τους ερασιτέχνες αθλητές με την προσθήκη του σωσιβίου ασφαλείας, υψηλών προδιαγραφών και ποιότητας, το οποίο δίνει ένα ακόμα κίνητρο στον συμμετέχοντα να επιλέξει το “Santorini Experience”. Η κολυμβητική διαδρομή θα διεξαχθεί, όπως και κάθε χρόνο, με απόλυτη ασφάλεια στα μαγευτικά νερά της Σαντορίνης, με την έγκριση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και τους κανονισμούς της FINA.

2. Εύκολη πρόσβαση

Η πρόσβαση στη Σαντορίνη, είναι εύκολη. Πολυάριθμες πτήσεις απ' όλον τον κόσμο φτάνουν καθημερινά στο Διεθνή Αερολιμένα Σαντορίνης, ενώ μπορείτε να κλείσετε πτήση απευθείας από Αθήνα και Θεσσαλονίκη με πολλές αεροπορικές εταιρείες. Επίσης, το λιμάνι της Σαντορίνης έχει τακτική, καθημερινή σύνδεση με τον Πειραιά, την Κρήτη και τα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων, αν προτιμάτε να ταξιδέψετε με πλοίο.

Δείτε επίσης: Το εντυπωσιακό σπίτι στη Σαντορίνη που ήταν κάποτε σπηλιά!

3. Προσφορές για τη διαμονή

Οι χορηγοί φιλοξενίας του Santorini Experience, με ειδικές προσφορές και τιμές προωθούν τον θεσμό και βοηθούν τους συμμετέχοντες να βρουν διαμονή σε καλύτερες τιμές.

Ταξιδέψτε στη Σαντορίνη, υπό τις ιδανικές καιρικές συνθήκες που επικρατούν την περίοδο 4-6 Οκτωβρίου και εκμεταλλευτείτε τις προσφορές διαμονής των χορηγών φιλοξενίας και των συνεργατών της διοργάνωσης

4. Φαγητό

Η Σαντορίνη δεν είναι απλώς το πιο εμβληματικό νησί της Ελλάδας. Είναι και η έδρα ενός γαστρονομικού κοσμοπολιτισμού. Ανακαλύψτε τα tοπικά προϊόντα της: κριθάρι, φάβα, σαντορινιό ντοματάκι, ζαφορά, μελιτζάνες, μπραντάδα, μελετίνια και φυσικά τα περίφημα σαντορινιά κρασιά.

5. Το ηλιοβασίλεμα

Το Hλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη είναι φημισμένο σε όλο τον κόσμο. Χιλιοϋμνημένο, πολυσυζητημένο. Καθώς ο ήλιος πέφτει στη θάλασσα του Αιγαίου, από το βορειότερο άκρο του νησιού, στο κάστρο της Οίας δημιουργούνται στον ορίζοντα τόσο χρώματα όσα κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι μπορεί να προκύψουν από τη «βουτιά» του ήλιου στη θάλασσα.

6. Το ηφαίστειο

Τα καραβάκια που κάνουν εκδρομές στο ηφαίστειο ξεκινούν συνήθως από τον Γιαλό κάτω από τα Φηρά (παλιό λιμάνι), τον Αθηνιό (νέο λιμάνι) και το Αμμούδι, κάτω από την Οία. Θα πάτε πρώτα στη Νέα Καμένη όπου μπορείτε να περπατήσετε μέχρι τον κρατήρα του ηφαιστείου. Κατά τη διάρκεια του Santorini Experience θα έχετε την ευκαιρία να κολυμπήσετε από εκεί με κατεύθυνση το παλιό λιμάνι των Φηρών.

7. Αρχιτεκτονική

Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική στη Σαντορίνη είναι ενταγμένη στην Αιγαιοπελαγίτικη. Οι οικισμοί του νησιού διακρίνονται σε τρεις κατηγορίες: Γραμμικούς (Φηρά, Οία, Θηρασιά), Εξελιγμένους οχυρούς (Πύργος, Εμπορείο, Ακρωτήρι) και Υπόσκαφους (Βόθωνας, Φοινικιά, Καρτεράδος). Ως προς την κατασκευή, τα κτίσματα μπορεί να ήταν Υπόσκαφα, Κτιστά και Hμίκτιστα.

Σήμερα η Καλντέρα της Σαντορίνης είναι ένα από τα σημεία της Ελλάδας με την μεγαλύτερη αξία. Στο χείλος της είναι χτισμένα τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία, τα περισσότερα υπόσκαφα, σεβόμενα την παραδοσιακή αρχιτεκτονική.

8. Αξιοθέατα & Θρησκευτικά μνημεία

Στη Σαντορίνη υπάρχουν τουλάχιστον 600 εκκλησίες και ξωκλήσια, πολλά από αυτά κτισμένα μετά τον σεισμό του 1956. Τα 50 είναι αφιερωμένα στην Παναγία. Αξίζει να επισκεφτείτε το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας, την Αρχαία Θήρα, τον Αρχαιολογικό Χώρος Ακρωτηρίου και το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας στη Βλυχάδα.

Η «Χαμένη Ατλαντίδα»
Το μυστήριο που κρύβει το Ηφαίστειο, η Καλντέρα και ολόκληρη η ιστορία της Σαντορίνης οδήγησε πολλούς απλούς αναγνώστες αλλά και επιστήμονες, στο συμπέρασμα πως η Σαντορίνη ήταν η Χαμένη Ατλαντίδα, η ιδανική πολιτεία που αναφέρει στο έργο του ο αρχαίος φιλόσοφος Πλάτωνας και η οποία βυθίστηκε ολοκληρωτικά χωρίς να αφήσει πίσω της κανένα ίχνος.

9 . Πεζοπορία στα μονοπάτια

Υπάρχουν δύο όμορφα μονοπάτια, ένα από την πλευρά της Καλντέρας προς το παραδοσιακό και μοναδικό χωρίο της Οίας και το δεύτερο μονοπάτι προς στο γραφικό χωριό του Πύργου. Και τα δύο είναι μια πραγματική απόλαυση για τους λάτρεις του περπατήματος. Η πρώτη διαδρομή ξεκινά από τα Φηρά και την περίφημη Καλντέρα.

10. Οι παραλίες

Παραλίες μαύρες, κόκκινες, λευκές, αν όχι για όλα τα γούστα τουλάχιστον η Σαντορίνη διαθέτει παραλίες για όλα τα χρώματα. Πάντως οι συνήθως μαύρες παραλίες της Σαντορίνης αποτελούν ένα πραγματικά εντυπωσιακό θέαμα. Οι σπάνιες παραλίες της Σαντορίνης αποτελούν αξιοθέατα. Οι περισσότερες παραλίες έχουν βότσαλο και λίγες μόνο έχουν άμμο. Οι κυριότερες παραλίες στην Σαντορίνη είναι οι εξής:

Κόκκινη Παραλία

Άσπρη Παραλία

Περίβολος

Αγιος Γεώργιος

Περίσσα

Καμάρι

Βλυχάδα

Πορί

Κολούμπο

Μονόλιθος

Έξω Γιαλός

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share