Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020

Πόσο στοιχίζει μια φωτογράφηση στη Σαντορίνη;

Σοκαριστικό!

24 Σεπτεμβρίου 2019 08:48
Πόσο στοιχίζει μια φωτογράφηση στη Σαντορίνη;
Follow us on Google News

Τα μαγευτικά τοπία της Σαντορίνης μαγνητίζουν ολοένα και περισσότερα μελλόνυμφα ζευγάρια - «Τσουχτερές» χρεώσεις για μερικές λήψεις με φόντο τις ομορφιές του νησιού.

Δείτε επίσης: Αυτό το μαγαζί που βρίσκεται σε Αθήνα και Σαντορίνη θα σας προσφέρει με τα κοκτέιλ του μια εμπειρία που... δεν πρέπει να χάσει κανείς!

Όνειρο ζωής φαίνεται πως αποτελεί για χιλιάδες τουρίστες η φωτογράφιση στη Σαντορίνη, με το απέραντο γαλάζιο, τα κατάλευκα σοκάκια, τους γαλάζιους τρούλους και τα πανέμορφα ηλιοβασιλέματα, έστω κι αν κοστίζει λίγο ακριβά για να το πραγματοποιήσουν.

Τα μαγευτικά τοπία του νησιού φαίνεται να μαγνητίζουν ολοένα και περισσότερα μελλόνυμφα ζευγάρια, τα οποία με το που φτάνουν στη Σαντορίνη τρέχουν σε εκκλησίες και ξωκλήσια, ζητώντας από τοπικούς φωτογράφους να απαθανατίσουν τη στιγμή.

Μάλιστα αρκετοί είναι αυτοί που έρχονται σε συνεννόηση με τους φωτογράφους αρκετές μέρες πριν την άφιξη τους, προκειμένου να κανονίσουν τις τοποθεσίες για την φωτογράφιση, μέχρι και τα ρούχα που θα φοράνε.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο που έστειλε ένας ντόπιος φωτογράφος σε Αμερικανίδα τουρίστρια από το Λος Άντζελες η οποία πρόκειται να ταξιδέψει στη Σαντορίνη τις ερχόμενες μέρες, το κόστος της φωτογράφισης για τις τέσσερις ώρες που θα απασχοληθεί ο φωτογράφος φτάνει τα 800 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) και περιλαμβάνει τη λήψη 160 φωτογραφιών σε τέσσερα διαφορετικά σημεία.

Για τις μισές φωτογραφίες το κόστος ανέρχεται στα 450 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), όμως ο πελάτης καλείται να επιλέξει μόλις δυο σημεία για τις λήψεις, ενώ η φθηνότερη φωτογράφιση κοστίζει 140 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε μόλις 20 φωτογραφίες σε ένα και μόνο σημείο, ενώ ο φωτογράφος δεν μπορεί να απασχοληθεί περισσότερη από μισή ώρα.

Στο σχετικό mail περιλαμβάνεται και ο τρόπος πληρωμής. Οι φωτογράφοι ενημερώνουν τους τουρίστες- πελάτες τους ότι σε περίπτωση που θέλουν να πληρώσουν με πιστωτική κάρτα θα χρεωθούν επιπλέον 24%, πιθανόν για να τους δελεάσουν να πληρώσουν μετρητά, χωρίς φυσικά να κοπεί απόδειξη. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο απαντητικό mail δεν αναγράφεται άλλος τρόπος πληρωμής, για παράδειγμα, κάποιος αριθμός τραπεζικού λογαριασμού προκειμένου να κατατεθούν εκεί τα χρήματα.

Το εντυπωσιακό σπίτι στη Σαντορίνη που ήταν κάποτε σπηλιά!

Το εντυπωσιακό αυτό σπίτι στη περιοχή της Οίας, διαθέτει επιπλέον δύο υπνοδωμάτια, μια τραπεζαρία, ένα σαλόνι καθώς και ένα μεγάλο μπαλκόνι με θέα προς την Κρήτη.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Kapsimalis Architects που βάση του έχει τη Σαντορίνη, καταφέρνει και αναδεικνύει το ηφαιστειακό τοπίο, με αρχιτεκτονικές προτάσεις που είτε εναρμονίζονται είτε αντιτίθενται σε αυτό.

Στην περίπτωση της συγκεκριμένης κατασκευής επιχείρησαν το εξής παράτολμο: τη δημιουργία μιας καλοκαιρινής κατοικίας μέσα σε μια ηφαιστειακή σπηλιά.

Η βασική ιδέα ήταν η εκμετάλλευση των άμορφων καμπυλών της σπηλιάς σε ένα γλυπτό ζωτικό χώρο και ο σχεδιασμός μιας εξωτερικής πλατφόρμας με πισίνα που κρέμεται στους ηφαιστειακούς βράχους.


Το εντυπωσιακό αυτό σπίτι στη περιοχή της Οίας, διαθέτει επιπλέον δύο υπνοδωμάτια, μια τραπεζαρία, ένα σαλόνι καθώς και ένα μεγάλο μπαλκόνι με θέα προς την Κρήτη.

Το κύριο υλικό που χρησιμοποιήθηκε για την ανακατασκευή του σπηλαίου και για την υποστήριξη των ηφαιστειακών βράχων είναι το «gunite», ένα μείγμα τσιμέντου, άμμου και νερού που εφαρμόζεται μέσω ενός εύκαμπτου σωλήνα πίεσης, δημιουργώντας ένα πυκνό σκληρό στρώμα σκυροδέματος.

Οι ηφαιστειακές πέτρες και ο λευκός σοβάς χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή των εσωτερικών και εξωτερικών τοίχων ενώ ανοιχτό μπεζ μάρμαρο και τσιμεντοκονία για τα δάπεδα.

 

Επαρχία

Ροή ειδήσεων

Share