Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Λένα Κιτσοπούλου: Επιστρέφει στη σκηνή με εικόνες ακατάλληλες για ανηλίκους

Πρεμιέρα στις 22 Οκτωβρίου στην Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

16 Οκτωβρίου 2020 11:48
Λένα Κιτσοπούλου: Επιστρέφει στη σκηνή με εικόνες ακατάλληλες για ανηλίκους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πέντε μήνες μετά την θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε με την ταινία μικρού μήκους «Λάλκα», η οποία περιείχε σκληρές εικόνες με σφαγές ζώων, η Λένα Κιτσοπούλου επιστρέφει στη σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση με ένα καυστικό αντί- αφιέρωμα στο ελληνικό καλοκαίρι…ακατάλληλο για ανηλίκους.

Το νέο έργο «Ερωτικές Καρτ Ποστάλ από την Ελλάδα», που έχει γράψει η ίδια και πρωταγωνιστεί και θα κάνει πρεμιέρα στις 22 Οκτωβρίου, σηματοδοτεί την παρθενική της συνεργασία με τον πολυπράγμονα σκηνοθέτη Ανέστη Αζά κι όπως αποδεικνύεται από τις φωτογραφίες των προβών η σύμπραξή τους αναμένεται, αν μη τι άλλο…καυτή!

Αν και η συγκεκριμένη παράσταση είχε αρχικά προγραμματιστεί να παρουσιαστεί τον περασμένο Μάρτιο, το ξαφνικό lockdown, που επέβαλε η πανδημία του κορωνοϊού, επέβαλε την αναβολή την πρεμιέρας της. Διαβάστε επίσης στο athensmgazine.gr για τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα που θα μπορούν παρακολουθούν παραστάσεις online.

Κι ίσως ήταν μία από τις ελάχιστες περιπτώσεις που μια αναβολή λειτούργησε υπέρ μιας παράστασης καθώς οι εικόνες και τα συναισθήματα από το πρωτοφανές για όλους μας φετινό απαγορευμένο καλοκαίρι της πανδημίας την τροφοδότησε με νέες ιδέες καθιστώντας την προφανώς πιο επίκαιρη.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Στις «Ερωτικές Καρτ Ποστάλ από την Ελλάδα» γίνεται μια απόπειρα καταγραφής της πολυπρόσωπης υπόστασης του ελληνικού καλοκαιριού και όλων των μύθων που διαχρονικά το συνοδεύουν. Ημίγυμνα κορμιά, μουσικά σουξέ, καλτ καμάκια και ασυγκράτητοι Greek lovers συνυπάρχουν σε μια μουσική φάρσα που έχει πολύ γέλιο αποκαλύπτει όμως, παράλληλα, και αρκετές σκοτεινές πλευρές της ανθρώπινης ψυχοσύνθεσης.

Η ψυχαναγκαστική ευτυχία του βιώματος του ελληνικού καλοκαιριού, τα κοινωνικά στερεότυπα με τα οποία έχει ταυτιστεί, ο λανθασμένος τρόπος με τον οποίον πλασάρεται ενίοτε στους ξένους αλλά και η απαγόρευση της απόλαυσής του για λόγους αυστηρά υγειονομικούς αποτελούν κάποιες από την γκρίζες ζώνες που περικλείουν αυτήν την ξεκαρδιστική, εκ πρώτη όψεως, καυστική όμως, ταυτόχρονα, κωμωδία.

Αυτοβιογραφικές σκηνές πλέκονται με την μυθοπλασία, την καλοκαιρινή εικονογραφία και τις θερινές μελωδίες την ίδια στιγμή που υπογραμμίζονται οι διαφορές της αχαλίνωτης σεξουαλικότητας με τον σεξισμό, έννοιες που, συχνά μπερδεύονται, αποτελούν, παρόλα αυτά, αναπόσπαστα κομμάτια της ελληνικής καλοκαιρινής φαντασίωσης.

Τώρα αν όλα τα παραπάνω στοιχεία θα εξυπηρετήσουν, πράγματι, την ουσία των μηνυμάτων που επιχειρούν να περάσουν οι δημιουργοί της παράστασης ή θα παραμείνουν σε επίπεδο πρόκλησης εντυπώσεων, αυτό θα αποδειχτεί από το τελικό αποτέλεσμα αλλά και τις απόψεις του κοινού.

Το κείμενο της παράστασης υπογράφει η Λένα Κιτσοπούλου με την ομάδα της η οποία και πρωταγωνιστεί μαζί με τους Γιώργο Βουρδαμή, Κώστα Κουτσολέλο, Ιωάννα Μαυρέα, Θεανώ Μεταξά, Σοφία Πριόβολου και Gary Salomon.

Αυλαία για τις θεατρικές σκηνές της Αθήνας

Χωρίς πλαφόν θέσεων, με πληρότητα 30%, υποχρεωτική χρήση μάσκας και έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ετοιμάζονται να σηκώσουν αυλαία αυτή την εβδομάδα οι θεατρικές σκηνές στην Αθήνα.

Μετά από οκτώ μήνες, πολλές αντιδράσεις και πρόβες με μάσκες, τα κλειστά θέατρα θα ανοίξουν με τα επιδημιολογικά δεδομένα να καθορίζουν την πληρότητα και τα πρωτόκολλα λειτουργίας ανάλογα με το επίπεδο κινδύνου.

Η εφαρμογή των παραπάνω μέτρων που αντιστοιχούν στο επίπεδο 3 (δηλαδή σε αυτό της αυξημένης επιτήρησης) στο νέο χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας που δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη Παρασκευή (9/10) από τη Γενική Γραμματεία της Πολιτικής Προστασίας και στον οποίο εντάσσεται η περιφέρεια Αττικής, ξεκινάει από σήμερα Δευτέρα 12 Οκτωβρίου και θα ισχύει για δυο εβδομάδες.

Παράλληλα, το υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Εργασίας εκπονούν σχέδιο στήριξης των θεάτρων με την επιδότηση κενών θέσεων.

 

Θέατρο

Ροή ειδήσεων

Share