Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Hotel Marina» στο θέατρο Γκλόρια!

2Η Χρονιά Παραστάσεων

10 Σεπτεμβρίου 2019 11:37
«Hotel Marina» στο θέατρο Γκλόρια!

Η εταιρεία παραγωγής Τα ταξιδιάρικα πουλιά επαναλαμβάνει την επιτυχημένη παράσταση της περσινής σεζόν Hotel Marina, στο θέατρο Μικρό Γκλόρια για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Η σκηνοθεσία είναι του Χρήστου Σουγάρη, που τιμήθηκε από την Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής, με βραβείο Κάρολος Κουν, νέου δημιουργού 2018. "Εγώ, Ο Μάρκος Βαμβακάρης" στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά!

Στο λόμπι, στο μπαρ και στα δωμάτια ενός ξενοδοχείου, συναντιούνται άνθρωποι διαφορετικοί με ολόιδιες επιθυμίες. Φιλοξενούμενοι σ’ αυτό το ξενοδοχείο, φιλοξενούμενοι και στην ίδια τους τη ζωή. Άνθρωποι περαστικοί. Η τυχαία συνεύρεσή τους θα φέρνει στο φως αποκαλύψεις. Μυστικά και ψέματα χρόνια κρυμμένα, ανασφάλειες, όνειρα και μια κοινή ανάγκη: Όλοι λαχταρούν για την αγάπη, όλοι χρειάζονται την αποδοχή. Του ενός από τον άλλον. Όπως είναι, γι’ αυτό που είναι.

Το Hotel Marina είναι ένα σύγχρονο σπονδυλωτό έργο βασισμένο σε φανταστικά γεγονότα αληθινών ανθρώπων. Το κείμενο προέκυψε από συνεντεύξεις καθημερινών ανθρώπων που θέλησαν να μιλήσουν για εκείνα που τους πονούν και αυτά που τους γαληνεύουν, ανοίγοντας την καρδιά τους στους συντελεστές της παράστασης, αποδεικνύοντας ότι κάθε σ’ αγαπώ κρύβει και μία ξεχωριστή ιστορία και κάθε ιστορία εμπεριέχει διαφορετικές αλήθειες.

Συντελεστές

Κείμενο: Συγγραφική ομάδα: Ιερώνυμος Πολλάτος, Γεράσιμος Μιχελής, Σέβη Ματσακίδου

Δραματουργική Επεξεργασία: Σέβη Ματσακίδου, Χρήστος Σουγάρης και ο θίασος

Σκηνοθεσία:Χρήστος Σουγάρης

Σκηνικά: Γιάννης Θεοδωράκης

Κίνηση: Γεωργία Αβασκαντήρα

Μουσική: Βασίλης Τζαβάρας

Σχεδιασμός Φωτισμού: Τάσος Παλαιορούτας

Βοηθός Σκηνοθέτη: Σοφία Καστρησίου

Φωτογραφίες: Δομνίκη Μητροπούλου

Μακιγιάζ: Κατερίνα Μιχαλούτσου

Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη

Παραγωγή: Τα Ταξιδιάρικα Πουλιά

Παίζουν: Γεράσιμος Μιχελής, Μαίρη Σαουσοπούλου, Διονύσης Μπουλάς, Μυρτώ Γκόνη, Διονυσία Σακελλαρίου, Σωτήρης Χατζηαγόρου

Πληροφορίες Παράστασης

Παραστάσεις: Από 20 Σεπτεμβρίου έως 3 Νοεμβρίου

Ημέρες & ώρες παραστάσεων

Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:00

Τιμές εισιτηρίων

Γενική Είσοδος: 14€

Μειωμένο: 8€

Ατέλειες: 5€

Διάρκεια παράστασης: 90’ χωρίς διάλλειμα

ΜΗΔΕΙΑ στο θέατρο ΜΠΑΓΚΕΙΟΝ

Το αριστούργημα του Ευριπίδη, «Μήδεια», συνεχίζεται για 12 ακόμα παραστάσεις στην καρδιά της πόλης, στην Ομόνοια και το ατμοσφαιρικό ξενοδοχείο «Μπάγκειον».

Παρά τις δύσκολες συνθήκες, που επικράτησαν στο πρώτο κύκλο των παραστάσεων,με τις εθνικές εκλογές και τον καύσωνα η παράσταση σημείωσε απανωτά sold–out. Έτσι η αγάπη του κοινού και η θετική ανταπόκριση από τον Τύπο κάνουν επιβαλόμενη την επανάληψή της. "Σούπερ Σος": Μια διαφορετική κωμωδία στο Θέατρο Θησείον

Η «Μήδεια» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, πριν δύο χρόνια,στο Εθνικό Θέατρο της Χάγης, STET- the English Theatre, όπου για πρώτη φορά ακούστηκε η τραγωδία στα ελληνικά και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές με Μήδεια την Μαριάνθη Σοντάκη.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Δημήτρης Γεωργαλάς, ο οποίος εδώ και δύο χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμα, συνεχίζει να πειραματίζεται και να δουλεύει πάνω στον λόγο του Ευριπίδη με την εξαιρετική μετάφραση του Γιώργου Χειμωνά, που δίνει μια ψυχαναλυτική προσέγγιση στην ιστορία.Μια μετάφραση, άμεση και ποιητική,που εμπεριέχει την προσωπική του θεώρηση και επιχειρεί να πλησιάσει την ψυχή των ηρώων.

Το ομώνυμο ρόλο ερμηνεύει η Τζούλη Σούμα.

Σκηνοθετικό Σημείωμα:

Η πρώτη φορά που ασχολείσαι με την αρχαία τραγωδία, είναι σαν μια πρώτη εξερεύνηση ενός οικείου –άγνωστου τόπου. Υπάρχουν πολλά να δεις και να σε τραβήξουν μέσα στη δίνη της και πολλά που σου αποκαλύπτονται όταν έχεις φύγει από εκεί και σε κάνουν να θες να ξαναγυρίσεις.

-Η Μήδεια δεν είναι η ιστορία ενός άντρα και μιας γυναίκας.

-Είναι ο πρώτος πόλεμος ή ο πρώτος γάμος μεταξύ του ΑΝΤΡΑ και της ΓΥΝΑΙΚΑΣ.

-Είναι η ρήξη μεταξύ δύο ισχυρών πολιτισμών.

-Είναι η αναμέτρηση , η καταδικασμένη , του ανθρώπου με τη φύση και με το «θείο».

-Είναι, για μένα, ένα αρχέγονο μυστήριο απ’ το οποίο βγαίνεις σοκαρισμένος και καθαγιασμένος. Ο θεός Έρωτας, σαν άλλος Διόνυσος, αποκαλύπτεται και επιβάλλεται μέσα από πράξεις καταλυτικές για την ανθρώπινη ψυχή.

Η πρώτη ευκαιρία μου δόθηκε από το θέατρο STET- the English Theatre και το Εθνικό Θέατρο της Χάγης, όπου παρουσιάστηκε πρώτη φορά στα ελληνικά η τραγωδία του Ευριπίδη, πριν δυο χρόνια στα πλαίσια του φεστιβάλ Μήδειας που έγινε εκεί.

Η παράσταση εκείνη παρουσιάζεται τώρα στο ΜΠΑΓΚΕΙΟΝ. Από τότε η προσέγγιση οφείλει να έχει πάει πιο βαθιά. Τόσο για μας όσο και για τους θεατές , η «Μήδεια» είναι ο ΤΟΠΟΣ μέσα μας όπου θα θελήσουμε σίγουρα να ξαναγυρίσουμε.

Ηθοποιοί : Τζούλη Σούμα,Κυριακή Καραλουκά,Γιώργος Σταυριανός, Νίκος Δερτιλής, Σταύρος Γιαννακόπουλος

Συντελεστές :

Μετάφραση : Γιώργος Χειμωνάς

Σκηνοθεσία- Επεξεργασία : Δημήτρης Γεωργαλάς

Μουσική : Πλάτων Ανδριτσάκης

Κοστούμια : Δημήτρης Ντάσιος

Φωτισμοί : Σάκης Μπιρμπίλης

Χορογραφίες- Επιμέλεια Κίνησης : Φαίδρα Σούτου

Φωτογραφίες: Αγγελική Κοκκοβέ

Δημιουργικό: Ανδρέας Πούρνος

Κομμώσεις Μακιγιάζ: Μαριάννα Λαβαζου

Επικοινωνία: Γιώτα Δημητριάδη

Από Πέμπτη 5/9 μέχρι Κυριακή 22/9

Από Πέμπτη έως Κυριακή

Ωρα έναρξης: 21:30

Τιμές: Γενική είσοδος 12 ευρώ/ 5 ευρώ μειωμένο

Και προπώληση μέσω Viva. gr

Διάρκεια: 80 λεπτά

Μπάγκειον : Πλατεία Ομονοίας 19, Κέντρο

Μετρό στάση Ομόνοια

Τηλέφωνο κρατήσεων: 6944665561

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

"Σούπερ Σος": Μια διαφορετική κωμωδία στο Θέατρο Θησείον

"Η Σιωπή δεν είναι Χρυσός" στο θέατρο Χυτήριο

Διαβάστε περισσότερες προτάσεις θεάτρου στο Athensmagazine.gr

 

Θέατρο

Ροή ειδήσεων

Share