Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Προσοχή! Διέγραψε αμέσως αυτές τις εφαρμογές από το κινητό σου

Σε παρακολουθούν!

8 Σεπτεμβρίου 2021 10:24
Προσοχή! Διέγραψε αμέσως αυτές τις εφαρμογές από το κινητό σου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Προσοχή! Διέγραψε αμέσως αυτές τις εφαρμογές από το κινητό σου. Ο ιός τζόκερ απειλεί τα κινητά παγκοσμίως. Μπαίνει στις εφαρμογές μας και παρακολουθεί μηνύματα και φωτογραφίες μας.

Οι χρήστες Smartphone καλούνται να διαγράψουν οκτώ εφαρμογές που ενδέχεται να έχουν μολυνθεί από τον ιό Τζόκερ. Παράλληλα, εαν σας κάλεσαν αυτοί οι αριθμοί στο κινητό, μην απαντήσετε ποτέ!

Η Google Play έχει αφαιρέσει τις εφαρμογές από το Play Store, αλλά οι χρήστες Android καλούνται να διαγράψουν επίσης τις εφαρμογές από τα τηλέφωνά τους.

Ο ιός μπορεί να χακάρει πληροφορίες όπως οι επαφές, τα γραπτά μηνύματα καθώς και να εγγράψει τον χρήστη σε ιστότοπους που προσφέρουν υπηρεσίες επί πληρωμή σύμφωνα με την εταιρεία κυβερνοασφάλειας Quick Heal Security Lab.

Οι εν λόγω εφαρμογές που θεωρούνται επικίνδυνες είναι οι εξής:

  • Auxiliary Message
  • Element Scanner
  • Fast Magic SMS
  • Free CamScanner
  • Go Messages
  • Super Message
  • Great SMS
  • Travel Wallpapers

Διέγραψε αμέσως αυτές τις εφαρμογές από το κινητό σου

Σε δήλωσή της, η βελγική αστυνομία προέτρεψε τους χρήστες να αφαιρέσουν τις εφαρμογές και είπε:

«Προειδοποίηση: Ο ιός Τζόκερ επιστρέφει στο Android. Κινδυνεύετε με μια μεγάλη…έκπληξη στο τέλος του μήνα στον τραπεζικό σας λογαριασμό ή στην πιστωτική σας κάρτα».

Ο ιός εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 2017 και έκτοτε, η Google Play έχει αφαιρέσει 1.700 εφαρμογές που έχουν μολυνθεί από το κακόβουλο λογισμικό.

Επανεμφανίστηκε το 2020 όταν ο ιός εντοπίστηκε σε 24 εφαρμογές στο Play Store – αλλά όχι πριν από τη λήψη των εν λόγω εφαρμογών.

Το Quick Heal Security Lab δήλωσε ότι οι χρήστες smartphone μπορούν να παραμείνουν ασφαλείς κατεβάζοντας εφαρμογές από αξιόπιστες πηγές και τους παρότρυνε να είναι προσεκτικοί όταν κάνουν κλικ σε συνδέσμους που λαμβάνουν στα μηνύματα.

iPhone: Αυτή είναι η «επικίνδυνη» λειτουργία που πρέπει να απενεργοποιήσετε στο κινητό

Ο Ζακ Ντόφμαν, ειδικός του τομέα κυβερνοασφάλειας, σε ένα άρθρο στο περιοδικό «Forbes» πρότεινε στους χρήστες των iPhone να δώσουν προσοχή σε μια δυνατότητα που μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα «επικίνδυνη» για το κινητό τους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για την αυτόματη σύνδεση σε δίκτυα Wi-Fi, η οποία θα ήταν καλύτερα να απενεργοποιηθεί. Έχεις iphone; Γνωρίζεις ότι μπορεί να αντιμετωπίσεις σοβαρό πρόβλημα στην υγεία σου;

Πώς γίνεται αυτό;

​​​​​​​Ο ειδικός συμβουλεύει να μπείτε στις «Ρυθμίσεις» στην ενότητα «Wi-Fi» και στις υποενότητες «Ερώτηση για είσοδο» και «Αυτόματη είσοδος σε hotspot» να επιλέξτε το πλαίσιο «Ερώτηση».

Όπως τόνισε ο Ντόφμαν, οι ανοιχτές ρυθμίσεις σύνδεσης επιτρέπουν στους δράστες να δημιουργούν κάποια δικά τους hotspots με τα ονόματα των δημοφιλών δημοσίων δικτύων.

Με αυτόν τον τρόπο οι απατεώνες μπορούν να παρακολουθούν την κυκλοφορία ή να διακόψουν την πρόσβαση στο διαδίκτυο, δημιουργώντας την εικονική εντύπωση ότι η σύνδεση υπάρχει.

Επιπλέον, ο ειδικός είναι σίγουρος ότι μέσω της διαδικασίας εισαγωγής ονόματος και κωδικού πρόσβασης κατά τη σύνδεση σε τέτοια σημεία πρόσβασης, υπάρχει δυνατότητα να εισέλθει μέσα στο σύστημα κάποιο κακόβουλο πρόγραμμα.

Επίσης, ο ειδικός πρότεινε στους χρήστες να μην χρησιμοποιούν τα δημόσια σημεία πρόσβασης στο Wi-Fi αλλά να προτιμούν τη χρήση των δεδομένων μέσω κινητής τηλεφωνίας.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share