Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021

TikTok: Σάλος για τη σ#ξι «πρόκληση» - Παγίδα το «φίλτρο» για τις αποκαλυπτικές εμφανίσεις (Video)

Κινδυνεύετε να βρεθείτε μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις

7 Φεβρουαρίου 2021 17:01
TikTok: Σάλος για τη σ#ξι «πρόκληση» - Παγίδα το «φίλτρο» για τις αποκαλυπτικές εμφανίσεις (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

TikTok: Μία νέα μόδα, το Silhouette Challenge, εξαπλώνεται ταχύτατα με κορίτσια και αγόρια που εκθέτουν το σώμα τους στις οθόνες των κινητών να κινδυνεύουν να βρεθούν μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις. Παράλληλα, το Instagram πήρε τη θέση του Snapchat, το TikTok ξεπέρασε το Instagram και τώρα ήρθε ήδη ο ανταγωνιστής του TikTok που ακούει στο όνομα Clubhouse.

Η μόδα Silhouette Challenge εξαπλώθηκε σαν πυρκαγιά στο TikTok, σε κορίτσια και αγόρια που λικνίζονται μπροστά στην κάμερα και βγάζουν μερικά ή όλα τα ρούχα τους.

Μαζί με τη μουσική, βάζουν ένα κόκκινο φίλτρο που δημιουργεί ατμόσφαιρα και υποτίθεται ότι κρύβει τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και άλλες λεπτομέρειες.

Όμως στην πραγματικότητα, αυτό το φίλτρο δεν είναι ασφαλές, ούτε για τους μικρούς ούτε για τους μεγάλους. Αντίθετα, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αφαιρεθεί.

Οι οδηγίες για την αφαίρεση του φίλτρου κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, οι επιτήδειοι πολλοί.. Και έτσι κορίτσια και αγόρια που μέσα στην αφέλειά τους εκτίθενται στις οθόνες των κινητών, κινδυνεύουν να βρεθούν μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις, αν δεν έχουν ήδη βρεθεί.

Μετά από τις αντιδράσεις και τις καταγγελίες για εκβιασμούς, απενεργοποιήθηκε μια εφαρμογή που αφαιρούσε το φίλτρο, ενώ το Twitter έκλεισε αρκετούς λογαριασμούς που έδιναν οδηγίες.

«Όταν υπενθυμίζεις σε έναν άνδρα ότι αυτές οι ενέργειες είναι αηδιαστικές, ανατριχιαστικές και μη συναινετικές, εκείνοι απαντούν ότι οι γυναίκες λατρεύουν να παρουσιάζουν τον εαυτό τους ως θύμα και ότι κακώς πόσταραν βίντεο με το γυμνό τους σώμα στο Internet» αναφέρεται σε ένα μήνυμα στο Facebook για το γεγονός.

Το Διαδίκτυο γέμισε έτσι από ανάλογα μηνύματα γυναικών που προειδοποιούν πλέον σχετικά με το Silhouette Challege, συμβουλεύοντας όσες επιθυμούν να πάρουν μέρος στην πρόκληση να προσέξουν τι θα φορέσουν.

​«Μιλάμε για μια τεράστια παραβίαση ως προς τη συναίνεση και το @YouTube πρέπει να αφαιρέσει αμέσως αυτά τα βίντεο» έγραψε από την πλευρά της η Ej Dickson, συντάκτρια στο περιοδικό Rolling Stone.

TAGS
 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share