Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κινητό: 15 εφαρμογές που πρέπει να διαγράψετε άμεσα!

Μεγάλη προσοχή!

18 Ιανουαρίου 2021 16:56
Κινητό: 15 εφαρμογές που πρέπει να διαγράψετε άμεσα!
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Κινητό: Η ερευνητική ομάδα της Avast εντόπισε 15 κακόβουλες εφαρμογές τις οποίες εάν έχετε έστω και μια από αυτές στο τηλέφωνό σας θα πρέπει να τις διαγράψετε άμεσα! Παράλληλα, επέστρεψαν οι τηλεφωνικές απάτες με αριθμούς από το εξωτερικό, γι' αυτό αν σας καλέσουν ποτέ αυτοί οι αριθμοί στο τηλέφωνο μην το σηκώσετε ποτέ!

Οι συγκεκριμένες 15 εφαρμογές έχουν ένα adware το οποίο ονομάζετε hiddenapps και είναι ακριβώς αυτό που καταλαβαίνετε. Κρυμμένες διαφημίσεις. Όταν κατεβάζετε μια εφαρμογή από αυτές τις 15, τότε το κινητό σας γεμίζει διαφημίσεις στην οθόνη του.

Εφαρμογές στο κινητό που πρέπει να διαγράψετε

Οι συγκεκριμένες εφαρμογές – παιχνίδια είναι:

  1. Shoot Them
  2. Crush Car
  3. Rolling Scroll
  4. Helicopter Attack – NEW
  5. Assassin Legend – 2020 NEW
  6. Helicopter Shoot
  7. Rugby Pass
  8. Flying Skateboard
  9. Iron it
  10. Shooting Run
  11. Plant Monster
  12. Find Hidden
  13. Find 5 Differences – 2020 NEW
  14. Rotate Shape
  15. Jump Jump

Κινητό: Μήνυμα «βόμβα» καταστρέφει το τηλέφωνό σου! Μην το ανοίξετε!

Κινητό: Ένα μήνυμα βόμβα κυκλοφορεί τον τελευταίο καιρό μέσω WhatsApp, το οποίο «κρασάρει» το τηλέφωνο, όποιου κάνει το μοιραίο λάθος να το ανοίξει. Επιπλέον, διαγράψτε αμέσως τις παρακάτω εφαρμογές από το κινητό σας. Σας χρεώνουν κρυφά!

Γιατί μπορεί να φαίνεται αθώο, ωστόσο σύμφωνα με χρήστες του Reddit που την «πάτησαν», η κατάσταση του κινητού τους είναι μέχρι και μη αναστρέψιμη!

Το μήνυμα αποκλείει την πρόσβαση σε όλες τις εφαρμογές του smartphone κινητού σας είτε έχετε λογισμικό Android, είτε iOS.

Γιατί μπορεί να αναφέρει το… αθώο: «Αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον», και να συνοδεύεται από emoji που κλαίει από τα γέλια, ωστόσο σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Neowin», «κρύβει» χιλιάδες αόρατους χαρακτήρες που «θα καταστρέψουν το τηλέφωνό σας», αναλαμβάνοντας τον έλεγχό του.

Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, δεν χρειάζεται καν να πατήσετε πάνω στο μήνυμα και το κινητό σας θα κολλήσει, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να κάνετε επανεκκίνηση.

Μήνυμα «βόμβα» στο κινητό

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share