Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021

Έπεσε το κινητό σου στο νερό; Τα 2 «γιατροσόφια» για να το σώσεις

Δεν φαντάζεσαι τι πρέπει να κάνεις

30 Νοεμβρίου 2020 14:45
Έπεσε το κινητό σου στο νερό; Τα 2 «γιατροσόφια» για να το σώσεις
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Έπεσε το κινητό σου μέσα στο νερό και σε έπιασε πανικός; Μπορεί και να το σώσεις με 2 «γιατροσόφια». Ενώ, μην κάνετε αυτό το λάθος με την μπαταρία

Αυτό, τουλάχιστον αφήνει να εννοηθεί η έρευνα που παρουσίασε μια εταιρία κατασκευής τηλεφώνων, που αναφέρει ότι μπορείς να σώσεις το smartphone σου και μαζί αρχεία και φωτογραφίες, αν επέμβεις άμεσα και καταφέρεις να το κλείσεις σε μια πλαστική σακούλα γεμάτη με ρύζι, κλείνοντάς την αεροστεγώς ώστε να μην παίρνει αέρα και να απορροφηθεί το νερό άμεσα.

Τα 2 «γιατροσόφια» για να σώσεις το κινητό που έπεσε στο νερό

Ένα δεύτερο... «γιατροσόφι» για το βρεγμένο σας κινητό, είναι να το βάλετε σε ένα σακουλάκι με άμμο, αφού πρώτα το στεγνώσετε με ένα πιστολάκι και μετά από 48 ώρες αυτό πρέπει να δουλέψει.

Το μεγάλο μυστικό που κρύβει το κινητό σας και σίγουρα δεν γνωρίζετε

Ένα «μυστικό» το οποίο έχουν όλα μας τα κινητά και είναι βέβαιο πως αγνοείτε αποκαλύπτουν μέσω της νέας τους μελέτης, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον.

Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι ερευνητές εξέτασαν περισσότερα από 51 κινητά τηλέφωνα. Όπως διαπίστωσαν, οι χρήστες «μεταδίδουν» στη συσκευή τους περί το 82% κοινών βακτηρίων που έχουν στα δάχτυλά τους. Επίσης, δείτε τις 11+1 μυστικές λειτουργίες του κινητού που κανείς δεν γνωρίζει! Η 3η μάλιστα, θα σας γλιτώσει πολλά χρήματα.

Αυτό προσδίδει στο κινητό μία βακτηριακή «ταυτότητα», η οποία, όμως, αντιστοιχεί σε τρισεκατομμύρια διαφορετικούς μικροοργανισμούς που ζουν στο σώμα μας.

Επί της ουσίας, δηλαδή, τα τηλέφωνά μας φέρουν το βακτηριακό «αποτύπωμα» του ιδιοκτήτη τους. Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, περίπου το 82% των κοινών βακτηρίων «κατοικούσαν» τόσο στα δάχτυλα των εθελοντών, όσο και στην οθόνη του κινητού τους.

Κινητό

Ανάμεσα σε αυτά ήταν και οικογένειες βακτηρίων που εντοπίζονται στο έντερο, το δέρμα και το στόμα όπως ο στρεπτόκοκκος, ο σταφυλόκοκκος και το κορυνοβακτήριο.

Μάλιστα, οι γυναίκες φαίνεται πως έχουν πιο ισχυρή βακτηριακή «παρουσία» συγκριτικά με τους άνδρες. «Παρά το μικρό δείγμα της μελέτης, ουσιαστικά καταφέραμε να αποδείξουμε ότι τα πιο κοντινά μας υπάρχοντα δανείζονται τη βακτηριακή μας ταυτότητα», αναφέρει ο κύριος ερευνητής της μελέτης, δρ Τζέιμς Μέντοου.

«Το σίγουρο είναι ότι μοιραζόμαστε πολύ περισσότερα από ένα απλό συναισθηματικό δέσιμο με το κινητό μας – κουβαλούν το προσωπικό μας μικροβίωμα», καταλήγει.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share