Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Ριζικές αλλαγές στο Instagram

Τι θα δούμε να αλλάζει προσεχώς

6 Οκτωβρίου 2020 14:39
Ριζικές αλλαγές στο Instagram

Μεγάλες αλλαγές έρχονται στο Instagram, καθώς θα «σβήνει» αυτόματα κάποια από τα σχόλια που γίνονται στην πλατφόρμα στο πλαίσιο μίας προσπάθειας να καταπολεμήσει το bullying.Το app θα... κρύβει κάποια σχόλια που θα μοιάζουν με αντίστοιχα στα οποία χρήστες έχουν κάνει report στο παρελθόν.

Οι χρήστες ωστόσο θα μπορούν να δουν αυτά τα σχόλια αν το θελήσουν πατώντας πάνω στην επιλογή «Δείτε τα κρυμμένα σχόλια». Την ανακοίνωση για την πιλοτική έναρξη της υπηρεσίας ανακοίνωσε η εταιρεία ανήμερα των δέκατων γενεθλίων του Instagram.

Το Instagram σκοπεύει να αυξήσει και τις προειδοποιήσεις στους χρήστες που επανειλημμένα δημοσιεύουν προσβλητικά σχόλια με απώτερο σκοπό να τους αποθαρρύνει. Η προειδοποίηση θα τους καλεί να ανατρέξουν στα σχόλιά τους, καθώς σε διαφορετική περίπτωση ρισκάρουν την απόκρυψη του περιεχομένου τους ή ακόμη και τη διαγραφή του λογαριασμού τους.

Επίσης να υπενθυμίσουμε ότι πέρυσι το μέσο κοινωνικής δικτύωσης εισήγαγε το εργαλείο «Περιορίστε». Αυτό επιτρέπει σε έναν χρήστη να «περιορίσει» έναν άλλο χρήστη, το οποίο σημαίνει ότι τα σχόλια του δεύτερου μπορεί να γίνουν ορατά μόνο από τον πρώτο και όχι από άλλους ανθρώπους. Ακόμη νωρίτερα είχε προσθέσει ένα εργαλείο, που ενημερώνει τον χρήστη ότι το σχόλιό του μπορεί να θεωρηθεί ως προσβλητικό προτού αναρτηθεί.

Στόχος αυτού του εργαλείου είναι να δώσει χρόνο στον χρήστη να κάνει ένα μικρό διάλειμμα και να σκεφτεί πάνω στον σχολιασμό του. Σύμφωνα με το instagram, μετά την εισαγωγή αυτών των προειδοποιήσεων, το περιεχόμενο των σχολίων έχει «βελτιωθεί σημαντικά». Σημειώνεται ότι αντίστοιχες δοκιμές έχει κάνει και το Twitter. Δείτε ακόμη στο Athensmagazine.gr, άλλη μια αλλαγή που ανακοίνωσε το instagram.

Instagram: Προσοχή αν λάβεις αυτό το μήνυμα!

Τα social media είναι πλέον στη ζωή μας, αλλά θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στη χρήση τους γιατί συχνά κρύβουν παγίδες. Ένα από τα αγαπημένα κοινωνικά δίκτυα είναι το Instragram. Επίσης, σε μία ανακοίνωση «βόμβα» είχε προβεί τις προηγούμενες ημέρες.

Ιδιαίτερη προσοχή θέλει τις τελευταίες μέρες ένα μήνυμα που μοιάζει με επίσημο και έφτασε στο inbox αρκετών με το όνομα «instagramsupportcf».

Αν το λάβεις και εσύ θα πρέπει να προσέξεις. Το μήνυμα ενημερώνει τον παραλήπτη πως παραβίασε τους κανονισμούς δικαιωμάτων, κάτι που φυσικά δεν ισχύει. Έπειτα σε προτρέπει να πατήσεις το λινκ. Με αυτόν τον τρόπο οι χάκερ αποκτούν πρόσβαση στον λογαριασμό σου.

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να το προσπεράσεις ή να το αφαιρέσεις αλλά σε καμία περίπτωση να μην πατήσεις το λινκ. Αυτό είναι ένα από τα επικίνδυνα μηνύματα που χρησιμοποιούν οι χάκερ και εμείς πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί.

Facebook: Το μήνυμα που δεν πρέπει να αγνοήσετε ποτέ

Το Facebook πραγματοποιεί αλλαγές στην πλατφόρμα του κατά καιρούς, με το ίδιο να στέλνει ειδοποιήσεις στους χρήστες του και υπάρχει ένα μήνυμα εσχάτως, που δεν πρέπει να αγνοήσετε ποτέ.

Σύντομα μπορεί να εμφανιστεί και στη δική σου αρχική σελίδα. Ήδη προειδοποιεί πολλούς χρήστες όταν πάνε να δημοσιεύσουν μια είδηση που έχει βγει πάνω από 90 ημέρες πριν! Σύντομα το μέσο κοινωνικής δικτύωσης θα ενημερώνει τους πάντες όταν επιχειρούν να κοινοποιήσουν ξεπερασμένες ειδήσεις. Η νέα ειδοποίηση θα εμφανίζεται μέσω αναδυόμενου μηνύματος, όταν το περιεχόμενο που θέλετε να μοιραστείτε είναι παλιότερο των τριών μηνών.

Ποιος είναι ο σκοπός αυτής της ειδοποίησης; Σκοπός της νέας λειτουργίας είναι να παροτρύνει τους χρήστες να ελέγξουν εάν αυτό που θέλουν να μοιραστούν με τους φίλους τους στο Facebook, είναι ακόμα επίκαιρο και εξακολουθεί να ισχύει.

«Τους τελευταίους μήνες, η εσωτερική μας έρευνα έδειξε ότι η χρονική στιγμή ενός άρθρου είναι ένα σημαντικός παράγοντας που βοηθά τους ανθρώπους να αποφασίσουν εάν θα διαβάσουν ένα άρθρο, εάν θα το εμπιστευτούν και εάν θα το κοινοποιήσουν,» δήλωσε ο John Hegeman, αντιπρόεδρος του «Feed and Stories».

 

Ροή ειδήσεων

Share